Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

nisam imao pojma da je to isti lik 🙈

Posted
6 hours ago, nisam ja said:

de je snimo onaj notorni jebač dece ovih dana? 

Ko je ovaj?

Posted (edited)

Burden (2018)

https://www.imdb.com/title/tt5314450/

Ne znam da li je ovaj film vec bio ovde. Uglavnom nije bas za relaksaciju, prati istinitu pricu sa americkog juga u devedestim. Dobio je nagradu publike na Sundence festivalu 2018. Kritika ima dosta zamerki. Ali nacin na koji je Geret Hedlund odigrao pogubljenog siromasnog momka clana KKK :ziga:, skoro ovako nesto dobro od nekog glumca nisam odgledala. Maestralna transformacija i sto se u dole u kritici kaze u fizickom smislu tj pokretima. Ima potencijala da postane strasan glumac sa godinama.

https://www.rogerebert.com/reviews/burden-movie-review-2020

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted (edited)

O da, sjajan glumac je Geret. Baš ima nešto u sebi.

Edited by Milošica
Posted

Green Knight, otprilike godinu dana čekam ovaj film, trejleri su podigli hajp na vrlo visok nivo, a sve je nazalost ispalo jedno veliko razocaranje.

Kinematografija je fenomenalna, osim u brojnim sekvencama kad je scena previse mracna, muzika je (za moj ukus) stvarno odlicna, likove i legende o Arturu jako volim, glumci su isto sasvim dobri...ali film je toliko jbno dosadan, ono artsy izdrkavanje, da ugasiš ton imao bi kadrove od po minut kako glavni lik gleda u daljinu u tišini. Originalna prica je imala lepu pouku na kraju, a ovde je i to vrlo smuljano i izokrenuto, uostalom moze se reci i da je nema.

Posted

pre neko vece na festivalu dok. filma makedox, the mole agent, proslogodisnji kandidat za oskara

MV5BMzI1NDk4NTYtNzZjNy00MjA5LWE2MTQtOTU1

divan film! 

Spoiler

12-Make-Doks.jpg

• +1 4
Posted (edited)

Zola

zzzmoviolz.jpg?itok=HxVJdKdt

Eto, nisam znao da imamo i film za čiji je predložak poslužio sadržaj sa Twittera: https://imgur.com/a/WDwyW i https://www.rollingstone.com/feature/zola-tells-all-the-real-story-behind-the-greatest-stripper-saga-ever-tweeted-73048/

Mrzi me da detalnjije pišem o onome što mi se dopalo i nije dopalo u filmu, pa samo imdbovska ocena: 10/10 za sise i dupeta, a za ostalo 3/10. Kako je ostalog previše, ukupna ocena 4//10.

Edited by Ras
Posted

Pogledao (ponovo) izi rajderz, i dalje ne kapiram zasto je to klasik/kultni film etc.

Odem na jebeni gugl da pitam isto sto i milijuni prostodusnih - odgovor za siromasne duhom je kao da su mi procitali misli.

:lol:

b0f578a653383c008349c10b02330b4bf270c3f2

Posted

Kultni ne mora nuzno, cak po pravilu uopste ne mora, da znaci dobar film.

Povezi Goli u sedlu sa epohom, kontrakulturom u zenitu i oslobodjeni duhovi indijanaca sami jasu bajkove novim prostranstvima

• +1 4
Posted

gledalo mi se nesto za opustanje ovog ostatka mozga, pa pustio wrath of man, i uopste nije rdjav, nemam ozbiljnih zamerki

Posted

Uradiću nešto što dugo niko nije uradio, okačiću plakat jer je Gandolfini u filmu baš ovakav kakav je i na plakatu (a na osnovu onoga što sam čitao o njemu, rekao bih i u životu):

MV5BMjI2MjIwMDk2Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ1

Uz par zanemarivih falinki uglavnom oko scenarija /ništa strašno/, baš lep film, poprilično dublji nego što izgleda. Njih dvoje imaju super hemiju, a gledanje Gandolfinija, pogotovu u ovakvoj ulozi bukvalno tera suze na oči u svakoj sceni, i jer mi je bio drag glumac a iznajući kakav je čovek bio (naravno, na osnovu onoga što su drugi pričali o njemu kada je umro). Čudan osećaj, pokušavao sam u toku filma da se setim ne računajući domaće glumce da li neko više nije sa nama od stranih a dragih mi glumaca a da sam gledao skoro njihove filmove, jedino mi je na pamet pao Robin Williams ali ne sećam se da li sam gledao nešto njegovo od kada je umro. Možda ih i ima, ali mi je Gandolfini posebno drag pa dajem tome veću pažnju, ne znam. 

U svakom slučaju svaka preporuka za lagan, opušten i lep film.

• +1 1