Jump to content
IGNORED

Šta vozite?

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
18 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

promeni ih za boga miloga

Ovde je na samoj tablici napisano koja firma ih je pravila (mora po zakonu :isuse: )

• Haha 1
Posted

I ja danas u (novom) kombajnu (Citroen Dispatch) - pomagao koleginici oko selidbe

IMG_7278.thumb.jpeg.0eaca970cb084737dfcc588e315633c0.jpeg

• +1 3
  • Haha 1
Posted
1 hour ago, Drako said:

Tja, ne smeta mi, tablice i ne gledam.

Trenutno sam u fazi iscitavanja manuel usera i odusevljavanja unutrasnjosnju kabine.

Pa slikaj i nama da se i mi oduševljavamo :)

• +1 1
Posted
11 hours ago, jms_uk said:

Citroen

Naučio se na C25 ispred dvoosovinske prikolice u rikverc a prosto se oduševio nedavno kad sam gledao Hyundai Staria.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Poslednja 2-3 dana Outback Tourng

IMG_1851.thumb.jpeg.9cf488c3d476712ce06717d67fb8ff10.jpegIMG_1849.thumb.jpeg.fad7e98bf497889508596906a078d22b.jpeg

Kupio kao sekundarni auto Prius u Subaru dileršipu za svakodnevno zujanje, koji sam morao da reklamiram zvog nekih problema, pa mi dali ovaj Outback da se služim dok ne srede problem. 

Auto je nakrcan opremom samo tako, ali ono što me je fasciniralo je sa samo 2.5 litra zapremine boxer motorom auto ovakvih gabarita ide kao mećava. Druga stvar, je potrošnja koja je fabrički deklarisana na 25/32 MPG što je takođe facinantno. 

Biće mi žao kad budem morao da ga vratim. 

Edited by bios
  • +1 3
  • Wub 3
  • 2 weeks later...
Posted

Obzirom da sam prezadovoljan autom, resih da ga osvezim novim uljem i filterom...

Dvoumio sam se izmedju motula i ovog, na kraju sam ipak izabrao ovo.

20240618_134945.jpg

Posted
On 9. 6. 2024. at 4:51, bios said:

Poslednja 2-3 dana Outback Tourng

IMG_1851.thumb.jpeg.9cf488c3d476712ce06717d67fb8ff10.jpegIMG_1849.thumb.jpeg.fad7e98bf497889508596906a078d22b.jpeg

Kupio kao sekundarni auto Prius u Subaru dileršipu za svakodnevno zujanje, koji sam morao da reklamiram zvog nekih problema, pa mi dali ovaj Outback da se služim dok ne srede problem. 

Auto je nakrcan opremom samo tako, ali ono što me je fasciniralo je sa samo 2.5 litra zapremine boxer motorom auto ovakvih gabarita ide kao mećava. Druga stvar, je potrošnja koja je fabrički deklarisana na 25/32 MPG što je takođe facinantno. 

Biće mi žao kad budem morao da ga vratim. 

Subaru fandom je jedna od retkih realnih stvari u auto svetu. Ja sam posle test vožnje VX i suočavanja sa svim izazovima vlasništva u Srbiji mora da potražim pomoć stručnjaka.

Izuzetna kola u vožnji, plus sve ostalo što ga prati u vidu understatement statusa u odnosu na evropske seljare.

Posted
1 hour ago, Eleniko said:

Subaru fandom je jedna od retkih realnih stvari u auto svetu. Ja sam posle test vožnje VX i suočavanja sa svim izazovima vlasništva u Srbiji mora da potražim pomoć stručnjaka.

Izuzetna kola u vožnji, plus sve ostalo što ga prati u vidu understatement statusa u odnosu na evropske seljare.

Nakon desetak dana vožnje mogu samo da kažem da mi je sad jasno zašto postoji Subaru sekta. Ležanje na putu, upravljivost i međuubrzanja su neverovatna, pogotovo kad se ima u vidu da je to samo 2.5 motor na ovakve gabarite, ali jbg boxer. Mogu samo da zamislim kako to izgelda u turbo varijanti. Al coolness level je nešto što se definitivno izdvaja. Bez obzira na gomilu opreme od čega bih ja dosta toga poisključivao da je moj auto, kao što su recimo lane departiure monitor koji smara, eye sight monitor koji pišti kad se počešem po glavi ili glupi start/stop. 

Smešno- uspeo sam već da ga pokvarim :lolol: Autoput, brzina 70mph i odjednom uključuje se check engine i sve ostale error lampice. Auto gubi snagu i ajde to nego što dodatno koči i dok se uključuje  nekakva BRAKE lampica. Nekako se iskobeljam sa autoputa na parking i zovem ove u Subaru. Kažu ugasi, sačekaj par minuta i trebalo bi da se sredi (restartuj ga :rolf:). Jeste se popravilo, čak se i check engine lampica ugasila nakon pola sata vožnje, ali su me ipak zvali da vratim taj i dali mi drugi isti ovakav samo beli.

Definitivno je previše napredne tehnologije u modernim automobilima.

• +1 6
  • Haha 1
Posted (edited)
16 hours ago, Drako said:

Dvoumio sam se izmedju motula i ovog, na kraju sam ipak izabrao ovo.

OEM ulja su bukvalno neko od preporučenih pod fabričkim znakom i uglavnom značajno većom cenom. Pokušaj da izguglaš listu preporučenih ulja (tj. onih koji ispunjavaju određeni standard) a onda kupi ono koje ti odgovara.

Lično već godinama kupujem Total jer su jedini koji imaju predstavništvo u Srbiji, a na sajtu uredno piše sa kojim maloprodajama sarađuju.

Edited by zorglub
Posted

Sve ja to znam, al nisam mogao da odolim.

Inace preferiram Motul i Total, a u principu se rukovodim iskljucivo specifikacijama koje za dati automobil treba da zadovolje, konkretno u ovom slucaju 229.51

Posted

Opel kombi - mali "djevrek"

B2W1aLA.jpeg

• +1 3
Posted

uh što volim da sednem ko vozač u novo auto

:wub:

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

Nadao sam se nekoj Alfi ali dobio sam ovo:

edit_20240704154718.jpg

MG HS 1.5B GDI AT Luxury

Svako uzvisenje je izazov. Kako sam smesten pod brdom kad krecemo zena i deca iz straha idu peske...

• Haha 4
Posted

Hmmm...

Pre nego sto me je virus komirao zadnjih 5 dana, tokom voznje po gradu primetih da temperatura ide na 95 i tu stoji, mada nisu bile preterano dugacke deonice.

Obzirom da to nisam primecivao do ovih toplih dana, a da sam danima vezan za krevet, bacih se na citanje e-uputstva za koriscenje auta u kome doslovno stoji da je potpuno normalno da pri velikim vrucinama, brzim voznjama ili dugotrajnom voznjom uz uspon temperatura ode i na 120 stepeni, bar za Gla.

Da nije to mnogo, i jel podize temperaturu jos nekom?

Posted

Meni nikad ni na jednom autu toliko ali nikad nisam ni vozio takva cuda poput GLA