Jump to content
IGNORED

Šta vozite?

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Ako u laganom Kaktusu taj motor ne ide nikako, kako li je tek ocajno npr. u Pezou 2008 koji ima bar par stotina kila vise

Posted

Profinili ste se, navikli na turbine - kako se nekad išlo na Brač i u Solun Ćofijem, Vasom, Peglom, Stojadinom?

Msm kenjam :laugh: , ja prvi ne volim tromo auto (po današnjim standardima), ali definitivno nas je iskvario TDI, CDI, TSI i JTD/MJet.

• +1 2
Posted

Ja sam navikao na male benzince bez turbine i sasvim korektno rade posao u malim autima tipa Korsa, Klio itd itd

• +1 2
Posted

Ja sam vozio 128icu sa 55 ks po auto putu (sr.mitrovica do Beograda) i bilo je mnogo mnogo bolje iskustvo od ovog sa Cactusom. Atos 1.1 sa 55 ks je trkacki auto. Vozio recimo Bg-Zg, Sarajevo - Budva i nije bilo slicnih problema. Jedino postoji sansa da je pokvaren ali ne bih rekao...

• +1 1
Posted

Terao Hyundai I20 sa 1,2 benzin bez turbo.U gradskoj jako malo trosio,motor kao old school Corsa mozes budakom popraviti.Na autoputu sve preko 110 treba zastita za usi,bolje kaciga da upije vibracije.Skoda Octavia sa 1,2 tsi osetis da joj je malo tesko i mora da se salta ali na auto putu ko Bog.Fabia 1,2tsi bas Kako treba.Leti na auto putu ,u gradu malo vise trosi od Hyundai ali ne mnogo i nema problema sa viskom kilograma kao Octavia.Nisam znao da ima Cactus benzin bez turbo motora.Mada Mislim da je dizel 1,5 .To bi bio onako jak motor i taman.

• +1 1
Posted
13 hours ago, bags said:

@nesha taxista@desboj

- najvise los motor 1,2 benzinac sa 82 ks. To nije smelo da izadje u serijsku prozvodnju. Cak i najmanje brdo na autoputu je izazov i moras da ides dole u trecu. Nikad nisam vozio nepokretniji auto.

- osnovne komande se ne vide na ekranu kad je suncano 

- zadnja sedista niza od prednjih pa je uzasno za decu. Bukvalno nista ne vide.

- gepek izuzetno neprakticno izrezan

Za pohvalu su stvarno preudobna sedista napred i dobar klima uredjaj.

Dobro, mene od autoputa više zanima upotreba u gradu, a za to je dobar. Na autoput sam s ovim Fiatom za 20 hiljada km izašao samo jednom. Razlog za niža zadnja sedišta je očigledan, zbog toga ima više mesta za glave. Putnici nazad u recimo Meganu ili Astri J mogu samo da maštaju o tome. 

Posted
16 hours ago, bags said:

Ja sam vozio 128icu sa 55 ks po auto putu (sr.mitrovica do Beograda) i bilo je mnogo mnogo bolje iskustvo od ovog sa Cactusom. Atos 1.1 sa 55 ks je trkacki auto. Vozio recimo Bg-Zg, Sarajevo - Budva i nije bilo slicnih problema. Jedino postoji sansa da je pokvaren ali ne bih rekao...

Bukv bolje ovo ide nego korsa sa 87 kolja :fantom:

Posted

za takve motore treba visa tura i cesto saltanje da bi bio u opsegu gde ima snage. poprilicno zamorno jeste. jbg.

Posted

Moja drugarica je vozila kaktusa šampanjac boje sa starozlato onom gumom, i sve mi priča kako je lep lep lep a ja ne mogu očima da ga vidim koliko mi je gadan onako obezbeđen gumom, ko auto s posebnim potrebama. 

• +1 1
  • Haha 6
Posted

Zato ga i vole iz ovih agencija za rentanje.

• +1 1
  • Haha 2
Posted

dobro, starozlato bas ne lezi lepo na onoj gumi... slazem se.

Posted

Meni je bzvz što nema obrtomer, a ni zadnja stakla ne mogu sa se spuste. 

• +1 1
Posted
4 hours ago, nesha taxista said:

a ni zadnja stakla ne mogu sa se spuste. 

Da. Isto kao na peglici. Mojim klincima bilo bas zanimljivo.

Posted

Ja sam gledao kaktusa, i bio mi je ružan/lep u zavisnosti od boje i mog raspoloženja, definitivno ne ostavlja ravnodušnim. A pošto sam voleo C4 sa njegovom tablom ovo me asociralo. Live mi je bio ružniji, nekako šupalj, to da su zadnja stakla samo na leptir (i onda na par mesta vidim da treba obratiti pažnju na puštanje vode tu) i da su nazad doboši mi bilo, jbt. za te pare ipak treba malo bolje.

Uzeo C4 2017, dizel automatik (jbg.), troši po gradu i malo je tromiji na gasu ali za malo veće kilometraže, a to mi je trebalo, je skroz cool. Malo bi bilo bolje da volan može više ka vozaču, definitivno nazad ima manje mesta nego na starijem bratu i, na tabli, stvaro mi je nekako nesigurno da ne vidim temperaturu, ali generalno ok auto. Videćemo za koju godinu.

• +1 2
Posted

Zar taj Cactus nije lifestyle auto napravljen na C3 platformi a deluje da je veci tj da je C4? I cena mu je kao za C4, bas zbog marketinga.