Jump to content
IGNORED

Econ&Fin What's Up

MayDay

Recommended Posts

Posted

Pricali smo mislim na IT temama kako se cedi suva drenovina kad te oni kupe pred sam kraj...

• Vojvodo,serdare 1
  • 5 weeks later...
Posted

Dje su woke levicari da se zalepe za Irske ambasade...

• Haha 1
Posted

Jel da se posle toga šeruju po fejsbuku 😁

Posted

meni ove blokade imaju smisla, a ono sto rade po muzejima je svinjarija prvoklasna

• +1 1
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

On November 10, 2023, Moody’s Investors Service lowered its outlook on the United States’ credit rating from “stable” to “negative.” While Moody’s reaffirmed the nation’s top credit rating of AAA, the negative outlook signals an increased risk of that rating being downgraded over the next one to two years.

Ja predvidjam da ce u nekom trenutku USA morati da defaultuje na svoja zaduzenja a bice zanimljivo kako ce to da se odrazi na ekonomiju celog sveta (a sigurno hoce). Vec sada daju za servisiranje duga koliko i za budzet odbrane a tek ce da raste. Mada, u deficitu su zadnjih pola veka konstantno, mozda ekonomisti znaju nesto sto mi tupavi ne znamo?

Federal_Government_annual_spending_and_r

FBIP-MAIN-01.jpg

FBIP-MAIN-37.jpg

FBIP-MAIN-68.jpg

A taman sam mislio da ulazem u SP500 :cry:

Posted (edited)

Nacionalizovaće Apple, nVidiu i Tejlor Svift, i eto 3 biliona na računu

Edited by Engineer
Posted (edited)

Pa rekose da dug nije bitan, ionako ne nameravaju da ga vrate, tj nestace u vihoru inflacije.

Helikopter Beni je za ovo dobio cak i Nobela, velika nepravda prema Slobinim ekonomistima.

Edited by brusli
  • Haha 1
Posted
7 hours ago, Shan Jan said:

Problem nije dug vec servisiranje duga sto postaje sve veci deo budzeta. Moze da se stampa dolar ko blesav bez posledica dok god je globalna rezervna valuta, samo sto i tu stvari polako al sigurno idu u losem pravcu.

Problem jeste dug kada predje neku granicu.

Tj ako dugujes u sopstvenoj valuti, onda mozes da stampas, ali to ima za posledicu inflaciju.

A upravo taj dug i stampa su i izrok polaganog bekstva iz dolara.

Pored toga inflacija blagotvorno deluje na bogatije slojeve, tj rastu im vrednosti aseta.

Ono sto se sigurno nece desiti je deflacija, pre ce Ameri izazvati termonuklerani rat, nego to da urade sebi i svojim bogatunima.

• +1 1
Posted

Zanimljiv grafik iz BCG white paper-a. TSR je Total Shareholder Return, dakle koje industrije imaju najveći povrat uloženog.

image.png.ba1ad645b9edd4fd150e8cfff8b72847.png