Aleksandar88 Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) ma moguće je sigurno, samo mora devojka da se ohrabri prvo da to uradi. Tesko dokazivo, posebno posle protoka odredjenog vremena kad vise nema mogucnosti da se pronadju tragovi, ali nesto mora da se pokusa. Ako zive u vanbracnoj zajednici to bi malo olaksalo proceduralni deo. Prijava za nasilje u porodici sa tom navedenim pokusajem edit- pretnjom ubistvom bi bila dovoljna da mu se makar u startu odredi zadrzavanje do 48 casova. U muriji sad inspektori rade "procenu rizika i ne verujem da bi se neko zajebavao i rizikovao da pusti ovog lika slobodno da seta. Sad sta ce tuzilac posle uraditi niko ne moze da garantuje, znajuci praksu meni nije izgledno da ce mu biti produzen pritvor. Na sudu moze da se izdejstvuje i zabrana prilaska, koliko sve to funkcionise u ovoj simulaciji prava i drzave vidimo i sami svaki dan. Bukvalno te teraju da sam resavas te stvari, a ko nema nikog da mu pomogne prepusten je sebi i nasilniku. Oboleli smo opasno kao drustvo. Onaj Mancov genijalni post odlicno opisuje stanje svesti ovde. Uz to imamo i divljajuci patrijarhat i svest o zeni kao privatnoj svojini pa sam tako zadnjih dana, i pre ubistava bio u prilici da mentalno povracam posle komentara kako su zene danas zasticene ko beli medvedi, mogu da te sjebu kako hoces, pederi nam doneli zakon da ne smes vise prostaci da se obracas drugima itd, itd... Dodju dva ubistva u sedam dana i mislis ajde da vidim sad komentare dok je jos sveze, jel ostao kakav trag empatije i ljudskosti u ljudima, kad ne lezi vraze, od troje cetvoro ljudi sam cuo kako razumeju da je ubio zenu, ali dete to im ne ide u glavu. Ne znam koliko godina treba da prodje da bi se izlecili takvi stavovi i da li ce ikada biti izleceni. Do tada ko ziv ko mrtav. Dodatak je i ona svinjarija u vezi ubijenog Hendersona, to se sve nekako nadovezalo na ove dogadjaje. Komentar, zbog cega se druzis sa Amerikancima? Pa nista bolje od te recenice ne opisuje stanje svesti prosecnog balkanoida. Nemojte mi reci da niste nikada culi da neko za Anu Ivanovic kaze, sto se udala za onog Svabu, mogla je naci nekog naseg. To je to bolesno polaganje prava na zenu zato sto je rodjena ovde i takvi gadovi ce sutra na isti nacin vaspitavati svoju decu dok i sami ne postanu govna i tako u krug. Edited July 15, 2017 by Aleksandar88
Aleksandar88 Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 (edited) To je, izmedju ostalog, i rezultat visedecenijskog gajenja, da to tako nazovem, "kulture zrtve" (koji na ovim prostorima nije ogranicen samo na Srbe, ali je veoma prisutan u Srba). Stotine hiljada novinskih clanaka, TV priloga i komentara, (ma i kao i time izazvan hallo efekat na drustvenim mrezama da ste "Ti" i "tvoji" ste prikraceni, zrtvovani, ubijani, opljackani, ucenjeni, a potpuno nevini i nezasluzeno (dok ste pri tom najbolji na svetu ili u svakom slucaju bolji od tog ko nanosi nepravdu) mora dobrim delom da se spusti jednom i sa kolektivnog na individualni nivo i porodi jedan sveopsti resantiman. On, zbog svega gore napisanog jednostavno u glavi ljudima skida odgovornost sa bilo cega sto urade, istovremono cineci da pasivno-agresivni narativ prerasta u agresivnu/nasilnicku praksu. Vinovnici takvih praksi posle svojih dela ne kazu: ma tukao sam ga/tukli smo ga jer je zasluzio. Ne. Posle dela krece - nije to tako bilo, smestaju nam, to je samo zato sto smo ________ , a (uglavnom) rezimski (citaj deep state) mediji vracaju sve te dogadjaje u onaj isti pasivno-agresivni narativ i perpetuiraju tu "kulturu zrtve" natpisima o "nasoj deci", "jadnim majkama", svetskoj zaveri i nepostenom tretmanu ("a sve samo zato sto su...") itd. o motivima slucaja Zakintos Edited July 15, 2017 by Aleksandar88
pbg12345 Posted July 15, 2017 Posted July 15, 2017 pretrcah preko brda postova, vidim i dalje se droga/alkohol pominju u nekom uzrocno bitnom smislu ne znam sta stoji iza toga, ali bilo bi korektno da to ne bude tema na nacin koji jeste alkohol/droga svakako u razlicitoj meri menjaju covekovu svest, ali mi je suludo navodjenja toga kao uzroka necega odgovorno tvrdim da alkohol/droga ne stvaraju nasilnog coveka od onog koji nasilju sklon nije
Frank Pembleton Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 pretrcah preko brda postova, vidim i dalje se droga/alkohol pominju u nekom uzrocno bitnom smislu ne znam sta stoji iza toga, ali bilo bi korektno da to ne bude tema na nacin koji jeste alkohol/droga svakako u razlicitoj meri menjaju covekovu svest, ali mi je suludo navodjenja toga kao uzroka necega odgovorno tvrdim da alkohol/droga ne stvaraju nasilnog coveka od onog koji nasilju sklon nije Naravno.Ja sam u familiji imao takve neke rasprave kao " nije on takav to alkohol..." I uvek sam tvrdio da " jeste on takav, alkohol samo olabavi kočnice...."
mire Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 ja kad se ušikam, samo se smejem i lupetam :D draga nema ništa protiv a ono "labavljenje" je živa istina, nije džabe "što trezan misli... "
Zverilla Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 Ma ovaj slučaj je za nju win-win. Ako im skine bilo šta, biće zmaj od advokata. Ako ne uspije ništa, kukaće u kukavnom srpstvu i kako je to sve jer se Grci uvlače u rčma Amerima.
gospa buba Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 (edited) imamo novu zvezdu, blic zena. bila je pred nosom sve vreme -_- Toliki mladi životi upropašćeni su zbog JEDNE HOSTESE: Ima li ona obraza da se VRATI U SRBIJU? Edited July 16, 2017 by gospa buba
arheolog1981 Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 imamo novu zvezdu, blic zena. bila je pred nosom sve vreme -_-Pročitaj tekst :) Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
gospa buba Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 (edited) Pročitaj tekst :) Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka prochitala sam tekst. ne teshi me ni malo :D a naslov odabran fantastichno. u zemlji u kojoj se chitaju samo naslovi. Edited July 16, 2017 by gospa buba
MancMellow Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 Tačno sam znao da će na kraju žena da bude kriva. Ničega ne bi bilo da nije bilo nje. Oterala jednog u smrt, druge u zatvor.
gospa buba Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 (edited) Tačno sam znao da će na kraju žena da bude kriva. Ničega ne bi bilo da nije bilo nje. Oterala jednog u smrt, druge u zatvor. ne, ovo je pokushaj afirmativnog chlanka na zenu, koji ima naslov odakle joj obraz da se vrati u srbiju, kad toliki ljudi izgiboshe zbog nje. unutra su kao pametni komentari u korist zene, na dziberske komentare srbskih zenomrzaca. pod naslovom odakle joj obraz da se vrati u srbiju realno, bolje da nismo saznali. ali da, neko mora da bude kriv. crnce smo potroshili. Edited July 16, 2017 by gospa buba
gospa buba Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 A, onda se izvinjavam članku ne, ne treba da se izvinjavash, chlanak je sasvim fejk i sedi na dve stolice, namerno, jer mora da se proda za klik. naslov je ubedljiv, tekst na zalost nije.
aram Posted July 16, 2017 Posted July 16, 2017 pri tome 90% njih i ne čita članak, samo naslov. a i od onih što pročitaju, pola je funkcionalno nepismeno, pa im opet ostane u glavi samo naslov...
Recommended Posts