beta Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 3 minutes ago, Lancia said: KIA mi ne pravi probleme, neprijatna si. da...znam
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 17 hours ago, pt 2.0 said: Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Samo se nadovezujem ne na p.t. nego na ovi toliko puta ponovljenu recenicu... Ono sto mene zanima, sta je poenta onoga kad kazu ako vam je stalo do Kosova, idite dole pa se rokajte? Kao ako neces da se rokas, ne treba to ni da imas? Evo ja zivim u BG sa detetom i sva porodica najuza mi je tu, pa sutra neko da mi kaze da moram da idem da izginem za Beograd, a recimo imam opciju da stuknem negde sa malim, nisam bas sigurna da bih u rat za Beograd. Pa eto, to valjda i znaci da ne treba da imam ni taj Beograd, a zivo se pitam i ovi sto tako velikodusno dodeljuju Kosovo da li bi oni isli tako muski u rat za bilo sta. Pa onda najbolje odmah da se obese po toj liniji misljenja, jer ne treba da zive nigde. 6 1
Filozof manijak Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 (edited) Peonta je : "kad već toliko prdite o Kosovu i patriotizmu, idite na Kosovu i povratite ga!" Ili prestanite da prdite "dogodine u Prizenu" iz toplih beogradskih kafića. Meni je to sasvim legitimno reći za naše ratoborne desničare tipa Pavle Levijatan Bihalji ili Simo Spasić-. Esid: kao što je sasvim u metu bilo i ono skandiranje policajcima koju su tukli studente na proetstima devedesetih: "Idite na Kosovo!" (pa tamo tucite raju, ako smete) Meni je ovo totalno promašena linija argumentacije: 14 minutes ago, Mel said: Evo ja zivim u BG sa detetom i sva porodica najuza mi je tu, pa sutra neko da mi kaze da moram da idem da izginem za Beograd, a recimo imam opciju da stuknem negde sa malim, nisam bas sigurna da bih u rat za Beograd. Pa eto, to valjda i znaci da ne treba da imam ni taj Beograd, a zivo se pitam i ovi sto tako velikodusno dodeljuju Kosovo da li bi oni isli tako muski u rat za bilo sta. Pa onda najbolje odmah da se obese po toj liniji misljenja, jer ne treba da zive nigde. Edited April 4, 2023 by Filozof manijak 6 1 2
Svemir Zeka Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 ...ili Miša Vacić. Fora je što takvi drugomišljenike teraju iz zemlje ("idi iz Srbije ako ti ne valja") Nije greh njim reći to 4
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 8 minutes ago, Filozof manijak said: Peonta je : "kad već toliko prdite o Kosovu i patriotizmu, idite na Kosovu i povratite ga!" Ili prestanite da prdite "dogodine u Prizenu" iz toplih beogradskih kafića. Meni je sto sasvim legitimno reći za naše ratoborne desničare tipa Pavle Levijatan Bihalji ili Simo Spasić-. Esid: kao što je sasvim u metu bilo i ono skandiranje policajcima koju su tukli studente na proetstima devedesetih: "Idite na Kosovo!" (pa tamo tucite raju, ako smete) Meni je ovo totalno promašena linija argumentacije: Ova recenica se maksimalno upucuje ne Bihaljiju nego generalno sirokim narodnim masama kojima nije bas simpaticno sve ovo oko potpisivanja i sl. Kao sto vidis i pt se prepoznala u onome sto onaj glumacki ficfiric prica, i ja, a i na forumu sam vidjala puno u diskusijama znaci nije bas rezervisano za Levijatan. Glavna poenta tu je Vuciceva opcija - znaci mejnstrim - upravo ovo "idite pa se bijte" dolazi od njih mahom i tu i tamo nekih ajd da ih nazovem Vesna Pesic njanjo gradjanista, ko ovaj glumcic. Uostalom Tadic je bio izbacen iz igre jer nije hteo da saradjuje na taj nacin oko Kosova, a Vucic je od samog starta bio vidjen kao covek za dogovor tj prodaju. Tako da se glavna linija ipak vuce tom podelom, imo. 1 1
pt 2.0 Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 3 minutes ago, Svemir Zeka said: ...ili Miša Vacić. Fora je što takvi drugomišljenike teraju iz zemlje ("idi iz Srbije ako ti ne valja") Nije greh njim reći to Pa nije bitno kome govoriš, nego šta govoriš. Princip je princip. Ili ne proteruješ i ne uteruješ (ratovanje za Kosovo) ili to činiš. Ne može se biti malo trudan.
Time Crisis Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 Opisao je to Domanović još pre 120 godinica Quote - Kako: kakvim poslom? Pa zovete me iz dana u dan već pet stotina godina. Jednako me pevate u pesmama i kukate: "Gde si, Marko? Dođi, Marko! Kuku, Kosovo!" pa mi se već u grobu dodijalo, i zamolih boga da me pusti da dođem ovamo. - O, brate slatki, glupo si uradio! Koješta, ta to se samo tako peva. Na pesmu, da si bio pametan, ne bi ni polagao, niti bismo sad imali toliku nevolju i mi s tobom i ti s nama. 2
Filozof manijak Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 (edited) @Mel Ode ti sad predaleko sa Tadićem i Pešićkom. Za mene je stvar prosta: Ja se isto ne slažem sa predajom/prodajom Kosova, ali ovde se radi o nečem drugom, kad se neko već tako kurebecno busa u grudi junačke oko Kosova, valjda je spreman da stane iza svojih reči? Ili se to Kosovo kod nas koristi za obračun sa neistomišljenicima. Ja to tako vidim, i nigde se nisam pronnašao u fićfirićevim rečima. Edited April 4, 2023 by Filozof manijak 4
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 1 minute ago, Time Crisis said: Opisao je to Domanović još pre 120 godinica A to ono kad optuzuju Marka da ce da im pokvari dobrosusedske odnose sa Turskom carevinom. Dobar je Domanovic, predobar.
Leia Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 2 minutes ago, Mel said: Glavna poenta tu je Vuciceva opcija - znaci mejnstrim - upravo ovo "idite pa se bijte" dolazi od njih mahom i tu i tamo nekih ajd da ih nazovem Vesna Pesic njanjo gradjanista, ko ovaj glumcic. Meni je ovo najupadljivije, kako je Vucic ne samo jos jednom maestralno preveslao “gradjaniste’ i preuzeo im narativ o bespogovornom priznanju kosovske nezavisnosti, nego i podvukao sa “ako vam je do Kosova, niste nista bolji od Levijatana” 3
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 (edited) 4 minutes ago, Filozof manijak said: Ode ti sad predaleko sa Tadićem i Pešićkom. Za mene je stvar prosta: Ja se isto ne slažem sa predajom/prodajom Kosova, ali ovde se radi o nečem drugom, kad se neko već tako kurebecno busa u grudi junačke oko Kosova, valjda je spreman da stane iza svojih reči? Ili se to Kosovo kod nas koristi za obračun sa neistomišljenicima. Ja to tako vidim, i nigde se nisam pronnašao u fićfirićevim rečima. Ok, kapiram ja tvoj argument, tebi je to nesto sto bi ti uputio tom targetiranom skupu, ali ova recenica je sira od toga kako je ti upotrebljavas, mozemo valjda da konstatujemo za toliko. Edited April 4, 2023 by Mel
Filozof manijak Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 4 minutes ago, pt 2.0 said: Pa nije bitno kome govoriš, nego šta govoriš. Princip je princip. Ili ne proteruješ i ne uteruješ (ratovanje za Kosovo) ili to činiš. Ne može se biti malo trudan. Ne slažem se. Postoje individue na našoj sceni kojima se itekako može reći ovo. 1
Mel Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 Just now, Leia said: Meni je ovo najupadljivije, kako je Vucic ne samo jos jednom maestralno preveslao “gradjaniste’ i preuzeo im narativ o bespogovornom priznanju kosovske nezavisnosti, nego i podvukao sa “ako vam je do Kosova, niste nista bolji od Levijatana” Pa takvi saltoi su klasika, ali ja necu da me bude sramota da makar kazem kako to sve vidim da zaboga ne podpadnem pod Vucicev setup.
pt 2.0 Posted April 4, 2023 Posted April 4, 2023 (edited) 6 minutes ago, Filozof manijak said: Ne slažem se. Postoje individue na našoj sceni kojima se itekako može reći ovo. One koje imaju ime i prezime i pozivaju na ratovanje kao metod? Tako mogu da se saglasim sa tvojim mišljenjem. Ali to onda nije uterivanje ratovanja za Kosovo (što je džiber Janković radio u svom nemuštom obraćanju u videu), već polemisanje sa stavovima tih što bi da ratuju. Edited April 4, 2023 by pt 2.0 1
Recommended Posts