morgana Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 4 minutes ago, gospa buba said: bog stobom zeno to nije nashe! ol: sent from bash mnogo dobar novi bubamoto zato i pitam. a odise staroslovenstinom.
Tale Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 "Kada muž ubije ženu to su lakša ubistva, to se lako brani" 1
SNARC Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 27 minutes ago, vememah said: Apsolutno, od sve dečje literature osporavati Ćopića, koji je među najtoplijim i najkvalitetnijim autorima, baš je ogroman greh. Sklon suicidu..zar takav decu da nam uci. Ako i ako krenu sa tim arhaicnim stvarima u govoru, nece moci da isprate baku praseta, djomlu, preshu, stelju i paelju i slicne njima..pa ce im se onda smejati drugari i bice anksiozni i depresivni..pa ce onda i oni biti skloni suicidu. Tako da, duvaj ga Branko sa sve svojim jezom. 1
Mel Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 28 minutes ago, Valkyrie said: Kad kupuješ crvena brza kola, Radiša? kad smisli kako da mu zena vise ne cita forum
radisa Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 Just now, Mel said: kad smisli kako da mu zena vise ne cita forum ne čita
Mel Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 14 minutes ago, Tale said: "Kada muž ubije ženu to su lakša ubistva, to se lako brani" Ja ko ova plava pored - mislila sam da je obrnuto. Kaze to su laksa ubistva... to se lako brani ima hiljadu motiva da muz ubije zenu... 1
vememah Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 (edited) Quote Река Грабовица која протиче кроз језгро Сјенице, услед обилних падавина паралисала је сам центар. Бројни суграђани остали су заробљени у својим становима међу којима је и једна тромесечна беба. - Моја унука, беба стара три месеца остала је унутра, не могу да их из куће извучем. Целу ноћ провели смо будни, за последњих 75 година ја не памтим овакву поплаву и олују, задесила нас је катастрофа. Све ствари које смо имали становима су пуни воде - рекао је за РИНУ, Исмет Хасановић из Сјенице. http://www.rina.rs/item/12928-n-a/ Opet hiljadugodišnje poplave . Pas mater. Edited January 18, 2023 by vememah
đorđe geprat Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 sve potoke treba zatrpati đubretom na izvoru i neće biti poplava. 2
Svemir Zeka Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 1 hour ago, gospa buba said: bog stobom zeno to nije nashe! ol: sent from bash mnogo dobar novi bubamoto Šuma striborova, moja omiljena ilustrovana knjiga, tražila sam je po kupindima i kojekuda, a da bude staro izdanje, nema nigde. Moja je nestala u vihorima rata. Ako neko zna gde ima - zahvaljujem iz sveg srca
vememah Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 Ovakva? https://www.njuskalo.hr/djecje-knjige/suma-striborova-djecja-knjiga-oglas-27084464 1
morgana Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 (edited) ... Edited January 18, 2023 by morgana
radisa Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 45 minutes ago, djordje geprat said: sve potoke treba zatrpati đubretom na izvoru i neće biti poplava. Ne, ne, sve potoke u cevi, pa da imamo mini HE...
Svemir Zeka Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 5 minutes ago, vememah said: Ovakva? https://www.njuskalo.hr/djecje-knjige/suma-striborova-djecja-knjiga-oglas-27084464 Jeste, baš ta!
vememah Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 (edited) OK, ako vidim negde da se prodaje u Srbiji, poslaću ti link. Inače, bila je u Srbiji u programu za VI razred kad su snimali one video lekcije na početku pandemije, dakle pre neku godinu. Quote ОШ6 – Српски језик и књижевност, 70. час: Ивана Брлић Мажуранић: Приче из давнина „Шума Стриборова“ Edited January 18, 2023 by vememah 1 1
Svemir Zeka Posted January 18, 2023 Posted January 18, 2023 1 minute ago, vememah said: OK, ako vidim negde da se prodaje u Srbiji, poslaću ti link. Hvala ti. Baš imam specifičan sentiment vezan za tu knjigu, priziva mi taj unutrašnji svet iz detinjstva. A oglašavala sam ranije po mrežama da je tražim, i nisam je našla.
Recommended Posts