Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

iz kojih komentara, ne vidim ih nigde u vesti?

• Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

959

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Just now, Filozof manijak said:

iz kojih komentara, ne vidim ih nigde u vesti?

Ne u vesti, već komentara na vest na sajtu... ne sumnjam uopšte da je tačno

Posted

neocekivano, srbina zabole za srpske svetinje ako moze da zaradi i evro. 

• +1 6
Posted

prilika je i da se kaze da je vecina literature o crkvenom umjetnickom nasljedju objavljena u mrskom komunizmu, te da se danas ne objavljuje gotovo nista znacajno na tu temu. 

• +1 3
  • Hvala 2
Posted

I da se objavljuje, ti što ruše ne čitaju mnogo...

• +1 3
Posted (edited)

treba bar 400 godina da ostari onaj zivopis sa domacinom, prvom zenom, drugom zenom i svom mogucom decom. tada ce vec biti i epskih pesama pred-arkanovskog i po-arkanovskog ciklusa***. nasledje trazi vreme :hihi:

*** evo ovaj mali astro-zidar moze da nam sugerishe shta on misli da ce da bude kulturno nasledje nasheg naroda za 400 godina. shta ce da prezivi :D

edip. nisu se ni u socijalizmu ti besili od chitanja, ali je pravac bio zadat drugachije.

Edited by gospa buba
  • +1 2
Posted
1 minute ago, Lena said:

I da se objavljuje, ti što ruše ne čitaju mnogo...

moj ugao svakako nije da se sada kulturno nasljedje rusi zato sto se o njemu ne objavljuje literatura nego naprotiv, da se literatura ne objavljuje zato sto drzavu i crkvu tacno boli uvo za kulturno nasljedje. 

• +1 8
Posted

ono shto je nama kulturno nasledje, crkvi je sredstvo za rad i sticanje kapitala. sukob na toj liniji postoji svuda u svetu sa svim drzavama koje na svojoj teritoriji imaju aktivne crkve.

Posted (edited)

ne mora da bude sukob i nije svuda sukob. eto uzmimo italiju, da uopste ne idemo do francuske.

uzmimo katolicku crkvu u crnoj gori, naspram pravoslavne, mogu da iznesem niz anegdota sto kao svjedok sto kao prvi slusatelj direktnog svjedoka - i da ih s punim pravom poopstim (ovo ne kazem s pretenzijama, nego sticajem okolnosti stvarno imam iskustava sa obje u nizu godina)

razlika je dosljedna i veoma upadljiva.

Edited by morgana
  • +1 1
Posted (edited)
24 minutes ago, gospa buba said:

rushi republika srbija. svoje kulturno dobro. iz 14 veka. jer nije bogznashta. tachka.

MOja teza je da je država srbija dole samo nominalno, ali ne i funkcionalno

Edited by Filozof manijak
  • -1 1
Posted

Jednoj crkvi bas moze biti u interesu da istice svoju brigu za kulturno nasledje. Kao i svakoj organizaciji, crkve imaju svoj profil i ugled u drustvu. Pitanje je da li je drustvo takvo da se tako uopste moze steci drustveni kapital.

Posted
3 minutes ago, morgana said:

ne mora da bude sukob i nije svuda sukob. eto uzmimo italiju, da uopste ne idemo do francuske.

uzmimo katolicku crkvu u crnoj gori, naspram pravoslavne, mogu da iznesem niz anegdota sto kao svjedok sto kao prvi slusatelj direktnog svjedoka - i da ih s punim pravom poopstim za teritoriju koju solidno poznajem (ovo ne kazem s pretenzijama, nego sticajem okolnosti stvarno imam iskustava sa obje u nizu godina)

razlika je dosljedna i veoma upadljiva.

necesh verovati, tu prichu sam prvi put chula bash u rimu, na primeru katakombi ispod (shirom) grada, koje su praktichno u vlasnishtvu vatikana. uopshte im nije jednostavno da nadju zajednichki interes sa crkvom ni kada je istrazivanje u pitanju, a ne odrzavanje.

1 minute ago, Filozof manijak said:

a de nije? :unsure:

drzava se odaziva feudalcima, onako kako njima odgovara. nama u prestonicama mozda to nije (josh) jasno vidljivo.

• +1 3
Posted
6 minutes ago, Filozof manijak said:

to je jasno kao dan posle pola sata provedenih u paaaazar

• +1 2