francuski sobar Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 45 minutes ago, zmanic said: 2. koren iz 10 43 minutes ago, Plajvi said: 8723? Nije i nije, sad možda sam ja nešto pogrešno postavio zadatak ali i ukazivanje na to je isto neko rešenje
Ratamahatta Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 (edited) 18 minutes ago, francuski sobar said: sad možda sam ja nešto pogrešno postavio zadatak ... samo je Srbinin bio najpametniji i sve ih je nadmudrio! Bukvalno mi trigerujes traume iz srednje sto sam pisao o onoj profesorici Nasao sam nekoliko varijanti s 3x+4x, ali s 3x+5x ne Ali sve improvizacija, ne znam da postavim formulu Edited September 9, 2022 by Plajvi 1
Tpojka Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 52 minutes ago, zmanic said: koren iz 10 Mora biti više od 6.
radisa Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 54 minutes ago, francuski sobar said: E pa ne može to bez domaćeg, evo dva prosta zadaćića. 1. Koji je četvoricifreni broj kod kojeg je suma prve dve cifre 3 puta veća od sume poslednje dve cifre a suma svih cifara 5 puta veća od sume poslednje dve cifre. 2. U kvadratnoj sobi (3x3x3m) šteker je na jednom zidu po sredini na metar od poda a žarulja na suprotnom zidu po sredini al na metar od plafona. Koliko je najmanje kabla (uz zidove) potrebno da se spoji šteker sa rasvetnim mestom? Ajmo odlikaši 1 je čisto mateamtički problem, ili je potrebno znati kako se razvlače kablovi po zidovima? Jer matematički zdatak nije isto što real life problem... 1
Tpojka Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 Čista trigonometrija. Bočni zid (tj. sve [3]) treba treba razviti u ravan. To da bi dobili najkraću putanju u ravni. A zatim dijelove te putanje računati k'o hipotenuze (ponaosob). 1
Svemir Zeka Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 (edited) 1 hour ago, francuski sobar said: E pa ne može to bez domaćeg, evo dva prosta zadaćića. 1. Koji je četvoricifreni broj kod kojeg je suma prve dve cifre 3 puta veća od sume poslednje dve cifre a suma svih cifara 5 puta veća od sume poslednje dve cifre. 2. U kvadratnoj sobi (3x3x3m) šteker je na jednom zidu po sredini na metar od poda a žarulja na suprotnom zidu po sredini al na metar od plafona. Koliko je najmanje kabla (uz zidove) potrebno da se spoji šteker sa rasvetnim mestom? Ajmo odlikaši Ja nisam odlikaš, ponavljala sam dva razreda, ali pokušaću! Čovek treba da ima priliku.... E sad, za koji zadatak nisi siguran? Da znam odakle da dignem ruke pre nego mi procvrči mozgić. Edited September 9, 2022 by Svemir Zeka 1
francuski sobar Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 Plajviju jaka četvorka plus, trojci petica Prvi zadatak ima desetine rešenja 3x4x a nijedno 3x5x a drugi ja rasklapanje sobe ko kutija pa se hipotenuzom dobije kraća dužina od 6m 1
Ratamahatta Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 1 minute ago, francuski sobar said: Plajviju jaka četvorka plus, trojci petica Prvi zadatak ima desetine rešenja 3x4x a nijedno 3x5x Pa sto 4+ bokte?
francuski sobar Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 2 minutes ago, Plajvi said: Pa sto 4+ bokte? Ajd dobro 5 minus, samo zato što nisi znao da si rešio 1
Svemir Zeka Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 28 minutes ago, Taihoskopija said: Vi još uvek računate nešto. 😍 ❤️ Ja moram da se dokažem da imam nešto pod ovom plavom kapicom A da nije plemeniti gas 1
Taihoskopija Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 Samo napred, ja toliko ne umem i ništa ne razumem da mi se čini da još više uživam od prosečnog čoveka, pošto aritmetici i trig. pridajem magijska svojstva, kao pećinski čovek koji vidi aparat. 💫 Blaženi su siromašni duhom! 1
Sandradjer Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 4 hours ago, morgana said: zadatak je prost i pravolinijski. gajim nadu da je zadat 2. septembra na prvom casu matematike u godini i u srednjoj skoli pa da su se klinci jos ustrucavali da progovaraju. I razred srednje skole ovo ne zna. Naleti ucenik do dva po odeljenju koji to znaju. To je realnost. Razlomci se prirodno usvajaju. Bilo ko bez dana skole je presekao jabuku na pola. Pisa testiranje kaze da kasnimo. 2
Svemir Zeka Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 6 minutes ago, Sandradjer said: Razlomci se prirodno usvajaju. Bilo ko bez dana skole je presekao jabuku na pola Gde si bila ova dva dana 1
Sandradjer Posted September 9, 2022 Posted September 9, 2022 8 minutes ago, Svemir Zeka said: Gde si bila ova dva dana Uopste nisam otkrila ovu temu na vreme. Sve sam procitala. Sad cu da doprinesem 1 1 1
Recommended Posts