vememah Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) Užas. Kurir nagoveštava da je ovo još jedan "neće valjda" slučaj: Quote Kako nezvanično saznajemo, danima se osećao neprijatan miris u rudniku. Edited April 1, 2022 by vememah
dvb-t manijak Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) Đilas ušao sa upaljenom cigarom u rudnik, šta nije jasno? 27 minutes ago, vememah said: Kurir nagoveštava da je ovo još jedan "neće valjda" slučaj: Kućni detektor metana košta oko 30€, verovatno su profesionalni skuplji, ali je to vrlo jeftin uređaj koji spašava glave. Ovo je druga ovakva nezgoda u ovom rudniku 1998. je nastradalo 29 rudara, a u obližnjem rudniku Aleksinac su bile 1983. i 1989. Rudarske nesreće u Srbiji — Википедија (wikipedia.org) Šta da kažem... saučešće porodicama, ali nisam izdržao da ne budem sarkastičan na početku. edit: zvaničan sajt rudnika: ЈП ПЕУ Ресавица: Соко (jppeu.rs) Edited April 1, 2022 by dvb-t manijak 1
Malvo Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) 29 minutes ago, Filozof manijak said: Užas, kao da se ponavlja ona nesreća u aleksinačkim rudnicima od pre 30 i više godina. A i blizu je U rudniku Soko se već dogodila nesreća 1998., kada je poginulo tridesetak rudara. Navodno je tačno da su još pre dve nedelje počeli da prijavljuju da nešto nije kako treba. Edited April 1, 2022 by Malvo 2
Moonwalker Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 29 minutes ago, vememah said: Užas. Kurir nagoveštava da je ovo još jedan "neće valjda" slučaj: Detektori metana nisu bili u funkciji ?
James Marshall Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 Ništa me ne skenja kao kad izginu rudari, o jebem ti, takav posao, nedovoljno zahvalnosti za tako bitan dio društva, takva smrt, uf. Plus mi je dio familije bio iz te branše, inače smo imali u zavičaju rudnik, odrastao sam sa njima. Baš užas. 6 2
borris_ Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 Rudnik soko banja ke omao Oldhamove detektore (fiksne i mobilne). Uzas :(
renne Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 24 minutes ago, James Marshall said: Ništa me ne skenja kao kad izginu rudari, o jebem ti, takav posao, nedovoljno zahvalnosti za tako bitan dio društva, takva smrt, uf. Plus mi je dio familije bio iz te branše, inače smo imali u zavičaju rudnik, odrastao sam sa njima. Baš užas. +1
Svemir Zeka Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 U nesreći su poginuli rudari D. Z. (1979), N. T. (1985), R. G. (1975), P. P. (1991), B. Č. (1966), B. Z. (1967), B. Ž. (1963) i B. S. (1988) 8
Vapad Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 1 hour ago, dvb-t manijak said: Đilas ušao sa upaljenom cigarom u rudnik, šta nije jasno? Kućni detektor metana košta oko 30€, verovatno su profesionalni skuplji, ali je to vrlo jeftin uređaj koji spašava glave. Ovo je druga ovakva nezgoda u ovom rudniku 1998. je nastradalo 29 rudara, a u obližnjem rudniku Aleksinac su bile 1983. i 1989. Rudarske nesreće u Srbiji — Википедија (wikipedia.org) Šta da kažem... saučešće porodicama, ali nisam izdržao da ne budem sarkastičan na početku. edit: zvaničan sajt rudnika: ЈП ПЕУ Ресавица: Соко (jppeu.rs) Gospode, jadni ljudi. Nadam se da barem ne lažu za ove što su "lakše povređeni"... Gospode 2....pogledaj samo slike tu desno na sajtu rudnika.... pre no što ih, vrlo verovatno,skinu. Meni deluje da ukazuju na ovo što se desilo, ne održavanje, nebrigu...
Malvo Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 (edited) Navodno su svi izvučeni. Dvojica poginulih iz Sokobanje, šestorica iz Aleksinca. Noćna smena bila aleksinačka, tako se pogodilo i u nesreći iz 1998. Svi povređeni odvezeni u Niš, navodno ima i teže povređenih. Jedan od poginulih skoro dobio dete, ovi stariji imaju i maloletnu decu... Mnogi u Banji i Aleksincu zaziru od rudnika dok ne zasnuju porodicu, onda im tih nekoliko desetina hiljada život znači. Ili oduzme. Edited April 1, 2022 by Malvo 1 4
gospa buba Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 Ništa me ne skenja kao kad izginu rudari, o jebem ti, takav posao, nedovoljno zahvalnosti za tako bitan dio društva, takva smrt, uf. Plus mi je dio familije bio iz te branše, inače smo imali u zavičaju rudnik, odrastao sam sa njima. Baš užas. i ja sam rudarske kuce, rudara, minera i spasilaca. mrzim, mrzim kad stradaju.mrzim kad se sistem izivljava na njima.sent from novi mnogo jak bubamoto.
renne Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34 4
Moonwalker Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 https://nova.rs/vesti/hronika/otkrivamo-rudari-u-sokobanji-se-uzalud-10-dana-bunili-znali-da-su-u-opasnosti/ 1
Recommended Posts