Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

Tu novaca i resursa za samostalno gradnju i vodjenje tako necega nema, a nismo ih imali ni pre. Ni da se uzmu investicioni krediti u punom iznosu, nema ko da ih garantuje i vrati.

Takvu vrsti energetske nezavisnosti o kojoj pises moci ce da imaju najveci, a ni oni skroz. Protezes se koliki ti je guber.  SFRJ je nuklearku napravila na slovenacko hrvatskoj granici u Krskom na Savi. Ne znam da li se tada racunalo sa raspadom ili se gledala jedna zemlja u buducnosti pa se vodila zajednicka energetska politika za tu celinu.

Edited by Moonwalker
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Pod #1 nije tacno da nismo imali, a pod #2 ja govorim o lokaciji kao bitnom elementu energetske samostalnosti.

Naravno da se, u slucaju Krskog, imala u vidu 1 zemlja, a Slovenija i Hrvatska su bile prirodan izbor s obzirom na stepen razvijenosti...

Obaska sto Krsko kao takvo spada u 1 sasvim drugi kontekst i vreme, sa sve nacinom razmisljanja, kako struketm, tako i politike...

Edited by namenski
Posted (edited)

Kada je to Srbija od raspada SFRJ imala investicioni kapital i resurse svakojake prirode da napravi nuklearku?  Mi smo ziveli ocigledno u paralelnim univerzumima.

Hrvatska je izabrana u SFRJ verovatno  jer nije imala ugalj kao resurs, za razliku od Slovenije koja je imala drugu najvecu TE u SFRJ Sostanj koja spaljuje lignit. Bosna takodje imala ugljenokope i stoga vecinom termoelektrane, itd.  Lokacija nuklearke mora da je pored velike vode i da bude neosetljiva na zemljotrese.

Da ne ostane zatureno:

Edited by Moonwalker
Posted
5 minutes ago, Moonwalker said:

Srbija od raspada Jugoslavije nije imala nista osim propustenih i propustanih sansi.

Kvalifikovanu radnu snagu i strucnjake koji polako izumiru ili su vec izumrli da ne pominjem: to je imala, a da je bilo pameti mogla je da se tokom 90-ih razvija k'o sav normalan svet u to vreme i to uz znacajne komparativne prednosti nad mnogima, sto je, opet, posebna i tuzna prica bez ikakve svrhe....

Naravno da ja @pt 2.0 u pravu, ali to sa ovim delom nase price nema veze.

Ja sam pomenuo lokaciju elektroenergetskog objekta kao bitan deo energetske samostalnosti, moguci i dohvatni, pai pozeljni aranzmani na te teme su van dometa ove vlasti, osim neke petljavine u dnevnopoliticke svrhe...

Tako da se ja ne bih dalje zadrzavao na ovakvoj prici...

Sorry... :) 

Posted (edited)

Čekaj malo, nisu valjda toliko nenormalni da stavljaju nečije zastave, a onda šalju svoje ljude da ih "incognito" skidaju?

A i ja pitam gluposti...

Edited by Jeremija
Posted

Naravno da jesu...fokus grupe...

Posted

U mom kraju bi se reklo "Sami p*de sami kolo vode"

• +1 1
Posted

bojim se da je i fokus grupama neko morao da skrene paznju.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted

Skinute sve zastave Albanije na potezu od BIPa do Topčiderske zvezde.

Juče su u Ruzveltovoj panduri skopali neke klince, maloletne, koji su valjda krenuli sličnim poslom

Posted

Čemu zastave?

Mislim kojim povodom su okačene

Posted
Čemu zastave?
Mislim kojim povodom su okačene
Ostalo od "samita nesvrstanih"...

... Shiit has hit the fan

Posted
6 hours ago, Jeremija said:

Čekaj malo, nisu valjda toliko nenormalni da stavljaju nečije zastave, a onda šalju svoje ljude da ih "incognito" skidaju?

Krenulo je kao grassroots inicijativa, koliko sam skontao. Pa je ovo sad neka vrsta sns-damage controla.

Posted
3 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ostalo od "samita nesvrstanih"...

zar nije Albanija u NEJTO?