pbg12345 Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 48 minutes ago, slepa živana said: šta znam... mislim kad bi baš morala nekog da ubijem, čini mi se da bi mi lakše bilo da ubijem čoveka nego magarca. pa naravno mogu zamisliti da me covek dovede u stanje da ga ubijem (teorecki ) ali ne znam kako magarac moze u bilo kome probuditi zelju da ga upuca pucaj u sebe picka ti materina
Valk Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 5 hours ago, pbg12345 said: pucaj u sebe picka ti materina +1000 Kako bih ga ugazila, da ne valja za čitav život, jebem li mu sve po spisku
Lezilebovich Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) Zasto je ubiti magarca gore nego zaklati svinju ili kokosku ili konja ? Edited November 7, 2019 by Lezilebovich
nisam ja Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Valjda zato što ih zakolješ da bi ih jeo. Ovaj ih je ubio iz vatrenog oružja iz obesti. OK?
Lezilebovich Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) A da ga je pojeo posle, to bi bilo OK? Mislis li da svinji i konju nešto znači što su zaklani zbog slanine, a ne iz hira? U stvari pokusavam da shvatim kad neko ubistvo životinje izaziva bes i ljutnju, a kad nam je to sve super normalno. Edited November 7, 2019 by Lezilebovich
Meazza Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Sta je smisao razmisljanja o tome "da ga je ovo, da ga je ono"? Da je baba musko. Da ga je pojeo posle, to bi bilo bizarno, eto sta bi bilo.
Lezilebovich Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) 4 minutes ago, Meazza said: Sta je smisao razmisljanja o tome "da ga je ovo, da ga je ono"? Da je baba musko. Da ga je pojeo posle, to bi bilo bizarno, eto sta bi bilo. Dopunio sam gornji post u međuvremenu. Generalno pokusavam da skontam koja su nam ubistva životinja OK, a koja izazivaju mučninu. Na kraju, ok nam je ako ubijaju životinje da bi se mi najeli, ali nam je nezamislivo ako ih ubiju, a ne pojedu posle Za doom je ako ubiju iz pištolja magarca, a OK je ako sekirom ubijaju u klanici da bi mi imali slanine Edited November 7, 2019 by Lezilebovich
Lezilebovich Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Just now, Meazza said: Filozofiras nesto bezveze. Moguće, ali je ovo stvarno pitanje koje me dugo muči jer uopšte ne mogu da nađem neku logiku i pravilnost.
ToniAdams Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 zasto je ubiti coveka iz zabave gore nego ubiti ga u samoodbrani? nema neke logike.
duda Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 18 minutes ago, Lezilebovich said: Moguće, ali je ovo stvarno pitanje koje me dugo muči jer uopšte ne mogu da nađem neku logiku i pravilnost. Nisi gledao stare filmove o Indijancima ? Kad se oni lepo izvinjavaju bivolu, ali moraju da jedu ? Ne nema nikakve razlike između seljaka koji kolje svinju da bi preživeo zimu i lovca koji ubija srnu iz sporta. Daj bre ...
Bujodrag Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 28 minutes ago, renne said: +1 Lezilebe koji ti je U stvari, na dobrom je putu. jesu li životi samerljivi? Koja je razlika u ubijanju bubašvabe i mladunca psa? I da stvar bude još komplikovanija, ima mnogo životinja i biljaka koje smo mi ljudi stvorili u poslednjih 15 hiljada godina. Oni ne bi postojali da nije nas. Da li nam nešto duguju i smemo li da im radimo šta hoćemo ako su BAmbi, Panda i ostali zaštićeni jer su, je l' te, prirodni......
Bujodrag Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 https://en.wikipedia.org/wiki/Biomass_(ecology)
Recommended Posts