radisa Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Quote Društvo Ponovo trovanje pasa u Kuršumliji U kuršumlijskom naselju Kastrat otrovano je nekoliko vlasničkih pasa, a trovanje je zabeleženo i u još nekoliko naselja. 0Piše: Beta15. aprila 2019. 15.45 Trovanje vlasničkih pasa desilo se sedam dana pošto su u Kuršumliji masovno otrovani psi lutalice. Marku Raduloviću (31) iz naselja Kastrat otrovana je keruša, dok je drugog psa uspeo da spasi. „Izveo sam ih u šetnju i video sam prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Moj pas, Posavski gonič Laki je odjednom pao na put i počeo da se trese i da mu izbija pena na usta. Uzeo sam ga i odneo kući, davali smo mu svu potrebnu medicinsku pomoć i preživeo je“, rekao je agenciji Beta Radulović. On je naveo da su psi najverovatnije pojeli nešto što je bilo otrovano. Njegovom komišiji Slobodanu Radoičiću (27) uginuo je pas, koji je takođe imao simptome trovanja. „Šetao sam ga i kad smo stigli kući, pao je, počeo da se trese i da mu izbija pena na usta. Uginuo je brzo“, kazao je Beti Radoičić. Kako su rekli u tom naselju otrovano je još nekoliko vlasničkih pasa, a Radulović je slučaj prijavio policiji i drugim inspekcijama. Pre nedelju dana u nekoliko kuršumlijskih naselja je otrovan veliki broj pasa lutalica. Tada su, tri devojke Sara Radenković (20), Andrijana Kuzmanović (14) i Elena Rondović (13) spasavale preživele pse, tako što su ih hvatale i zatvarale po kućama. Zatim su slučaj prijavile svim nadležnim službama u Kuršumliji. Pošto se niko nije odazvao, one su same sakupljale kriške hleba, posute plavim prahom. Zatim su lepile plakate po gradu, kako bi obavestile građane i nadležne službe. Medjutim, niko taj slučaj nije ispitao, a trovanje se nastavilo sinoć u naselju Kastrat. Načelnik veterinarske službe u Prokuplju Boban Lukić je rekao Beti da do sada nije bilo nikakve prijava o trovanju pasa u Kuršumliji. „Ova služba je pogrešna adresa za takve slučajeve. Obratite se komunalnoj inspekciji, ta inspekcija je prava adresa“, kazao je Lukić. Međutim, Komunalni inspektor u Kuršumliji Nebojša Filipović je kazao da ni ta služba nije nadležna za taj slučaj. „Komunalna inspekcija nije nadležna, mi možemo samo da izdamo nalog za uklanjanje uginulih pasa. Tako smo u proteklom periodu Komunalnom preduzeću naložili da ukolone dva psa sa ulice“, kazao je Filipović U sanitarnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine u Kuršumliji su takođe kazali da ni oni nisu nadležni. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je sa kuršumlijskih ulica uklonjeno više od jedne traktorske prikolice uginulih pasa lutalica, ali i vlasničkih pasa, koji su odvezeni na gradsku deponiju. Iako komunalna inspekcija tvrdi da je naloženo uklanjanje dva psa, fotografije i video snimci, koje su sačinili gradjani, svedoče da je u pitanju veliki broj otrovanih pasa. Istovremeno, kriške hleba, posute plavim prahom, niko od ovih inspekcija nije uzeo i odneo na analizu radi utvrdjivanja šta su psi pojeli, kazali su vlasnici otrovanih pasa.
Ponovo trovanje pasa u Kuršumliji U kuršumlijskom naselju Kastrat otrovano je nekoliko vlasničkih pasa, a trovanje je zabeleženo i u još nekoliko naselja. 0Piše: Beta15. aprila 2019. 15.45 Trovanje vlasničkih pasa desilo se sedam dana pošto su u Kuršumliji masovno otrovani psi lutalice. Marku Raduloviću (31) iz naselja Kastrat otrovana je keruša, dok je drugog psa uspeo da spasi. „Izveo sam ih u šetnju i video sam prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Moj pas, Posavski gonič Laki je odjednom pao na put i počeo da se trese i da mu izbija pena na usta. Uzeo sam ga i odneo kući, davali smo mu svu potrebnu medicinsku pomoć i preživeo je“, rekao je agenciji Beta Radulović. On je naveo da su psi najverovatnije pojeli nešto što je bilo otrovano. Njegovom komišiji Slobodanu Radoičiću (27) uginuo je pas, koji je takođe imao simptome trovanja. „Šetao sam ga i kad smo stigli kući, pao je, počeo da se trese i da mu izbija pena na usta. Uginuo je brzo“, kazao je Beti Radoičić. Kako su rekli u tom naselju otrovano je još nekoliko vlasničkih pasa, a Radulović je slučaj prijavio policiji i drugim inspekcijama. Pre nedelju dana u nekoliko kuršumlijskih naselja je otrovan veliki broj pasa lutalica. Tada su, tri devojke Sara Radenković (20), Andrijana Kuzmanović (14) i Elena Rondović (13) spasavale preživele pse, tako što su ih hvatale i zatvarale po kućama. Zatim su slučaj prijavile svim nadležnim službama u Kuršumliji. Pošto se niko nije odazvao, one su same sakupljale kriške hleba, posute plavim prahom. Zatim su lepile plakate po gradu, kako bi obavestile građane i nadležne službe. Medjutim, niko taj slučaj nije ispitao, a trovanje se nastavilo sinoć u naselju Kastrat. Načelnik veterinarske službe u Prokuplju Boban Lukić je rekao Beti da do sada nije bilo nikakve prijava o trovanju pasa u Kuršumliji. „Ova služba je pogrešna adresa za takve slučajeve. Obratite se komunalnoj inspekciji, ta inspekcija je prava adresa“, kazao je Lukić. Međutim, Komunalni inspektor u Kuršumliji Nebojša Filipović je kazao da ni ta služba nije nadležna za taj slučaj. „Komunalna inspekcija nije nadležna, mi možemo samo da izdamo nalog za uklanjanje uginulih pasa. Tako smo u proteklom periodu Komunalnom preduzeću naložili da ukolone dva psa sa ulice“, kazao je Filipović U sanitarnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine u Kuršumliji su takođe kazali da ni oni nisu nadležni. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je sa kuršumlijskih ulica uklonjeno više od jedne traktorske prikolice uginulih pasa lutalica, ali i vlasničkih pasa, koji su odvezeni na gradsku deponiju. Iako komunalna inspekcija tvrdi da je naloženo uklanjanje dva psa, fotografije i video snimci, koje su sačinili gradjani, svedoče da je u pitanju veliki broj otrovanih pasa. Istovremeno, kriške hleba, posute plavim prahom, niko od ovih inspekcija nije uzeo i odneo na analizu radi utvrdjivanja šta su psi pojeli, kazali su vlasnici otrovanih pasa.
Lancia Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 Quote Prema nezvaničnim informacijama, do sada je sa kuršumlijskih ulica uklonjeno više od jedne traktorske prikolice uginulih pasa lutalica, ali i vlasničkih pasa, koji su odvezeni na gradsku deponiju. Jezivo, jbt.
nenad Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 jebem ti zivot. gde je sad ona budala sto ima razumevanja? nema, ovu zemlju treba poravnati bagerom, posuti krecom i ostaviti jedno 100 godina.
pt 2.0 Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 Malo menjam temu: https://www.juznevesti.com/Hronika/Maskirani-napadaci-zapalili-ceo-vozni-park-privatne-vranjske-firme.sr.html
Valk Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 Ovi što su "nenadležni" i "niko im nije ni prijavio" su najverovatnije i odgovorni. Ovo deluje kao masovna, organizovana čistka.
Filozof manijak Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 Ovo me podseća na onaj slučaj kad su "Zemunci" minirali Čumetov Difens roud
SDSG Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 A "5D" dobio ponovljen tender kad otkrivena muljaza oko izgradnje nekih objekata i sad treba da se pitamo cija firma dobila prvi tender.
renne Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 Ovo me podseća na onaj slučaj kad su "Zemunci" minirali Čumetov Difens roud [emoji185]Meni to isto juče palo na pamet
kud u maglu Simoviću Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 bilo neko šamaranje u sedmoj. prvo fizičar opalio šamar učenici, pa drugari skočili na profesora
napadaj Posted April 18, 2019 Posted April 18, 2019 Nije da nemam razumevanja za profesore koji pribegavaju takvim emrama.
Barti66 Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 http://rs.n1info.com/Biznis/a477582/Doktor-sme-da-primi-poklone-do-500-evra-vrednosti.html
Anonymous Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Quote Više od petine građana, njih 22 odsto, potencijalno želi da se iseli iz Srbije, a više od 90 odsto onih koji već žive u inostranstvu tu vidi i budućnost svoje dece. To su pokazali rezultati istraživanja "Zašto ljudi odlaze iz Srbije" koje je sprovela organizacija "Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju". Istraživanje je sprovedeno tokom juna, jula i avgusta prošle godine, a anketirano je 1.000 građana Srbije i 2.149 građana Srbije koji su se iselili u inostranstvo. Na predstavljanju istraživanja u Kragujevcu, navedeno je da se među motivima za iseljenje anketiranih najčešće ističu bolji životni standard, bolje plaćen posao, kao i loša situacija u državi. Najviše, 85 odsto ispitanika, bi želelo da se iseli u zemlje Zapada, a dva odsto je kao željenu destinaciju navelo Rusiju. O odlasku najviše razmišljaju mladi od 18 do 29 godina, a od onih koji žele da odu u inostranstvo 45 odsto razmišlja o trajnom iseljenju. Od anketiranih koji žive u dijaspori, njih 92 odsto svoj život ocenjuje boljim nego u Srbiji, a kao prednosti navode bolji životni standard, uređenu državu i bezbednost. Povratak u Srbiju ne planira 41 odsto, a 35 odsto bi se vratilo tek kada budu u penziji.
mareeee Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 (edited) http://rs.n1info.com/Vesti/a477792/Uzbunjvac-Josifovski-Ljudi-na-koje-sam-sumnjao-su-i-dalje-zaposleni.html http://rs.n1info.com/Vesti/a477838/Maja-Pavlovic-sest-dana-strajkuje-gladju-nadlezni-se-ne-oglasavaju.html Edited April 20, 2019 by mareeee
Recommended Posts