Jump to content

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

Featured Replies

Ako je industrija čokolade, možda i može. U nekom trenutku će mi dopizdeti od svega što ide uz naučni proces a s naukom veze nema. 

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

e, deco, trebaju mi ideje. lik je autor jednog rada u lokalnom chasopisu pre recmo 3-4 godine, na srpskom, sa jednim autorima. ove godine se identichan rad (do nivoa 90% slichnosti, gledala sam) pojavio kod stranog (ozbiljnog) izdavcha na engleskom, sa izmenjenom listom autora, tako da njega nema, a ima nekih novih (verovatno doktorant kome treba, i profesor koji nije proveravao; profesor je ozbiljan igrach, ne verujem da bi se upushtao u kradju). ostali autori su u zaveri, ne mogu da ne znaju  <_<

osim pisanja izdavachu i chekanja da se ovde formira chetnicki™ komitet***, u chiji domen ovo spada, koje su putanje raskrinkavanja i blacenja bivshih saradnika kod nas. mislim, teshko da se danas ijedan lopov moze kvalitetno oblatiti, ali red je da se proba <_< 

*** etichki ^_^

Edited by gospa buba

Ako je izdavac strani, pa jos i ozbiljan, pismo izdavacu sa sve skretanjem paznje; reagovace 100%, moraju.  -_-

Ako je izdavac strani, pa jos i ozbiljan, pismo izdavacu sa sve skretanjem paznje; reagovace 100%, moraju.  -_-

ozbiljan strani izdavach. samo da im chovek dostavi rad na srpskom, sa sobom kao jednim od autora, sa identichnim slikama i tabelama. tekst i moze da bude kakav hoce, ali nije! nisu se pretrgli oko doterivanja, prost prevod. nije da ne rade to ljudi, rade i skoro da je legalno, ali se ne zezaju sa autorima :unsure:

ceo dan ne mogu da verujem :isuse:

Edited by gospa buba

Pismo, skretanje paznje, lokalni casopis koji si pomenula u prilogu, ako su iole ozbiljni dalje ce sami...

jbg... Srbija je avangarda sveta

jbg... Srbija je avangarda sveta

ove nedelje me je avangarda sveta u nauci minimum 2x podstakla da nekim licima pozelim ozbiljno zlo. shto mi se ranije nije deshavalo <_<

ove nedelje me je avangarda sveta u nauci minimum 2x podstakla da nekim licima pozelim ozbiljno zlo. shto mi se ranije nije deshavalo <_<

znam, tesko je biti avangarda, nekad kosta i glave  ^_^

e, deco, trebaju mi ideje. lik je autor jednog rada u lokalnom chasopisu pre recmo 3-4 godine, na srpskom, sa jednim autorima. ove godine se identichan rad (do nivoa 90% slichnosti, gledala sam) pojavio kod stranog (ozbiljnog) izdavcha na engleskom, sa izmenjenom listom autora, tako da njega nema, a ima nekih novih (verovatno doktorant kome treba, i profesor koji nije proveravao; profesor je ozbiljan igrach, ne verujem da bi se upushtao u kradju). ostali autori su u zaveri, ne mogu da ne znaju  <_<

osim pisanja izdavachu i chekanja da se ovde formira chetnicki™ komitet***, u chiji domen ovo spada, koje su putanje raskrinkavanja i blacenja bivshih saradnika kod nas. mislim, teshko da se danas ijedan lopov moze kvalitetno oblatiti, ali red je da se proba <_<

*** etichki ^_^

Ne bih previše računala na ažurnost etičkog komiteta. 

Najsigurnije je prevesti prvi rad sa srpskog na engleski, ubaciti  ga u neki od programa za proveru plagijarizma (dobiti procente i ostale pokazatelje) i poslati dokaz uredništvu časopisa, koje će morati da povuče rad i objavi razloge za povlačenje. 

Ovaj, a sto nisu ukljucili i original autora? Koji andrk se izlazu toj vrsti rizika?

Jedino ako je autor izasao iz nauke i boli ga patka da objavljuje vani i rekao im radite sta hocete.

U suprotnom, da su autora zvali a ovaj reko to nije moralno, opet bi bilo suicidalno da nastave.

Rad na engleskom je autoplagijat/plagijat, to što su izostavili jednog od autora je manji problem. 

Ovaj, a sto nisu ukljucili i original autora? Koji andrk se izlazu toj vrsti rizika?

Jedino ako je autor izasao iz nauke i boli ga patka da objavljuje vani i rekao im radite sta hocete.

U suprotnom, da su autora zvali a ovaj reko to nije moralno, opet bi bilo suicidalno da nastave.

mislim da su autora prethodno izbacili s posla i usrali mu se u zivot i karijeru. nikad ne biva samo jedno. nije im odobrio, resursi su bili njegovi, i njegovih kontata. ima tu vishe sveta koji je ispao sa spiska. suicidalno jer im se moze. plus je u multidisciplinarnim stvarima situacija, tako, fluidna, lako lete doprinosi i glave...

ja sam mrtvu zenu pisala na radove pola godina, bilo je produktivno doba, a softver je bio njen. smrt je bila sporedna za autorstvo.

Rad na engleskom je autoplagijat/plagijat, to što su izostavili jednog od autora je manji problem.

bogami je veci. personlno. izbacili su vaznijeg uchesnika.

Edited by gospa buba