betty Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 (edited) To je taj prijateljski seksizam s osmehom. Znači, jezivo. evo i poredjenja! kolega dobio na mail od nepoznate osobe da ga pozivaju da se prijavi kao kandidat za tenure-track poziciju na jednom super mestu. i ocigledno je da nema sanse i da samo salju masovne mailove ne bi li povecali odnos prijavljenih i primljenih. mentor mu nije rekao 'to je super institucije i konkurencija je opaka', nego 'verovatno je jos rano u karijeri da uzmes stalnu poziciju, ali sto da ne pokusas'. Edited February 5, 2015 by betty
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 A nije ni da čovek, tj. žena, potraži ženu mentora, jer, kao što znamo, i one vole da sapletu druge žene, pa makar i nesvesno.
gospa buba Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) A nije ni da čovek, tj. žena, potraži ženu mentora, jer, kao što znamo, i one vole da sapletu druge žene, pa makar i nesvesno. to definitivno. najbolje je da se persona baci u to more ega, pa ko je izvuche. shanse za egzotike svake vrste su neizmerne, ako nishta drugo, bar da se ne jedish posle kuku shta izabra ^_^ ja sam u chisto zenskoj situaciji postala neprijatelj naroda br1. a sve kao kul, pasiv agresiv i te radnje. ali nekako mislim da svako ima svoju kofu onoga za izist, bez obzira na rod i broj, pre ili kasnije, da se namuchi kao mlad jer neko misli da tako treba da se tlachi omladina (i da se tako formira nova generacija osvetoljubivih), ili da se upropasti 40+, kao ja, kad prirodno postane konkurencija (i da se chudom chudi pod stare dane). ovako ili onako, ishrana sleduje :) Edited February 5, 2015 by gospa buba
betty Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 (edited) A nije ni da čovek, tj. žena, potraži ženu mentora, jer, kao što znamo, i one vole da sapletu druge žene, pa makar i nesvesno. da, ali osoba na koju sam se sad nameracila jeste rodno-svesna i vrlo podrzavajuca. kad mi je spominjala clanove laba, spominjala ih je po nekim svojstvima licnosti, a ne po statisticki znacajnim rezultatima i visokoimpaktnim publikacijama... i to je bilo takvo osvezenje! u svom labu ima vise zena nego muskaraca na svim nivoima (nestandardno nakon phd faze), kad tvituje, tvituje o postignucima naucnica - izuzetak pravi za muske clanove sopstvenog laba - i uopste, ako me primi, mislim da sam nasla svoje utociste. Edited February 5, 2015 by betty
gospa buba Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 ondak da se skoncentrishemo na to. lutke! igle u shake! :D
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 jer neko misli da tako treba da se tlachi omladina Ču neko. da, ali osoba na koju sam se sad nameracila jeste rodno-svesna i vrlo podrzavajuca. kad mi je spominjala clanove laba, spominjala ih je po nekim svojstvima licnosti, a ne po statisticki znacajnim rezultatima i visokoimpaktnim publikacijama... i to je bilo takvo osvezenje! u svom labu ima vise zena nego muskaraca na svim nivoima (nestandardno nakon phd faze), kad tvituje, tvituje o postignucima naucnica - izuzetak pravi za muske clanove sopstvenog laba - i uopste, ako me primi, mislim da sam nasla svoje utociste. Fino! Opet prekrštam sve prste.
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Da dodam kako sam s mentorkama imao mešovitu sreću. Prva (u Srbiji) je bila psihopata. Druga (u Nesrbiji) je bila čisto zlato i duboko mi je ulila želju da budem dobar mentor koji studente obgrli ljudskom toplinom, a opet zna da ih prostreli pogledom kad se olenje. Edited February 5, 2015 by topuzina
gospa buba Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Ču neko. pa chu. ako progonish ljude dok su na radnom mestu, zovesh ih telefonom petkom popodne da se vrate na posao da bi uradili neshto poptpuno nebitno i za sebe i za druge, nikad nisi zadovoljan ishodom, premeshtash ih sa zadatka na zadatak tako da ne stignu ni u chemu da se snadju, ne dozvoljavash da se usavrshe, sprechavash komunikaciju, hushkash ih na saradnike, nagonish jedne da plachu a druge da zamishljaju kako te propushtaju kroz shake chim obave phd... ne bih rekla da je neshto shto je sasvim uobichajeno. kod nas je npr preskochilo celu generaciju, staaari charlamijus, rodonachelnik nasheg plemena, zavadjao je ochi u glavi sa bozanskom lakocom, chak i kao vec sasvim mator, i sada bi to chinio, ali mu je uticaj popustio. sledeca generacija se zaklela da nece tako ni pod kojim uslovima, i tako je i bilo. ali treca generacija opet hara za sve pare :D ja sam chetvrta. ne zelim sa ljudima da imam nikakva posla -_- edip. da obgrlljavam studente ljudskom toplinom!? :o e, brate! mnogo je to Edited February 5, 2015 by gospa buba
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Mizerija se prenosi kroz generacije. No ja te žackam što bi sopstveni porod ugnjetavala Braćom Karamazovima. ^_^ Ja to ni najgorem dušmaninu ne bih. :D Edited February 5, 2015 by topuzina
gospa buba Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Mizerija se prenosi kroz generacije. No ja te žackam što bi sopstveni porod ugnjetavala Braćom Karamazovima. ^_^ Ja to ni najgorem dušmaninu ne bih. :D kaki sad porod? pismeni su, sami ce se ugnjetu ^_^ (hudini danas samo otishlo u biblioteku i uzelo knjigu. prochitalo 5 strana i zivo se jedi da li ce da stigne do kraja za 14 dana, kada mora da vrati ^_^) Edited February 5, 2015 by gospa buba
MancMellow Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 (edited) Da dodam kako sam s mentorkama imao mešovitu sreću. Prva (u Srbiji) je bila psihopata. Druga (u Nesrbiji) je bila čisto zlato i duboko mi je ulila želju da budem dobar mentor koji studente obgrli ljudskom toplinom, a opet zna da ih prostreli pogledom kad se olenje. Nesrbija/Asrbija u kojoj žive Nealbanci/Anelbnenci :D Ili još bolje - Asrbi! Edited February 5, 2015 by MancMellow
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 kaki sad porod? pismeni su, sami ce se ugnjetu ^_^ (hudini danas samo otishlo u biblioteku i uzelo knjigu. prochitalo 5 strana i zivo se jedi da li ce da stigne do kraja za 14 dana, kada mora da vrati ^_^) Rekla si da junior ima da čita! Nisam izmislio. Nemoj sad senf da potegnem. Nesrbija u kojoj žive Nealbanci :D Pa da se ne izodajem previše. Već hodim ivicom žileta. Opasna vremena došla. ^_^
topuzina Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 edip. da obgrlljavam studente ljudskom toplinom!? :o e, brate! mnogo je to Juče mi rekla jedna studentkinja da je vreme da kupim kauč za kancelariju.
Indy Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) Juče mi rekla jedna studentkinja da je vreme da kupim kauč za kancelariju. Opa! Edited February 6, 2015 by Indy
Recommended Posts