Aće Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) pa majkumu, nisam ja pocela pricu o prvom utisku, ja upravo protiv nje pricam sve vreme lol.ja pricam iz iskustva a moje iskustvo je takvo da se nikad niije desilo da dodjem do tog stepena pravog prijateljstva sa muskarcem. da li jednostavno nije bilo prilike ili je problem u necemu drugom - ne znam.za ovo sexualno privlacan sam pitala pre par strana - sta to znaci? mislim da dobro izgleda ili zelim da ga odvucem u krevet. za prvo nema problema, za drugo - ja ne vidim kako bih ja mogla da odrzim takvo prijateljstvo.i sad, sta je od svega ovoga za blic anu?kad samo rasmisljas pishom, ili su samo oni tako razmisljali :Dslazem se da je nemoguce izgraditi prijateljstvo ako neko u tom odnosu iskljucivo posmatra drugog kao seksualni objekat, i ne da sansu bilo kom drugom segmentu ili drugoj vrsti interakcije.slicno mislim i sto se tice privlacnosti, pa svejedno da li dobro izgleda ili je na snazi konstatacija "da, bilo bi kul da imam seks sa njim", to ne mora da podrazumeva konstantnu narajcanost koja bi onemogucila bilo sta drugo. ana.rs mi je bilo ono, ja koketiram flertujem, volim te igrice, pocetke bla bla... ok, ali je onako malo decije. Edited November 28, 2012 by garoviks
nera Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 @esteltema je prijateljstvo. ono kad si sa nekim prijatelj, istinski. ne ono kad izadjes u grad pa ocijukas, ili vidis dobrog kolegu u firmi. to su samo potencijalna upoznavanja koja mogu da zavrse kao i vecina upoznavanja, seksom, emotivnom vezom, povrsnim prijateljstvom, cvrstim prijateljstvom, ili nicim. prijateljstvo je najjaci odnos koji moze sa nekim da se uspostavi, a vi stalno pricate o upoznavanju ili prvom utisku. dobro, ja sam sve svoje najbolje prijateljice i prijatelje uglavnom upoznao pre kraja srednje skole, i svi su i dalje za mene to isto, ali sa svakim sam provodio dosta vremena, koje je bilo kljucno da postanemo najbolji/nerazdvojni, sta god. prvi utisak je u svakom tom pojedinacnom odnosu prilicno nebitan, te stoga mislim da on ne moze da bude ispravan motiv koji moze odrediti buducnost, po pitanju prijateljstva. takodje smatram da po logici koju sad ovde gurate, a opet u vezi tog prvog utiska, ispada da se prijatelj moze biti samo sa nekim ko nas ne privlaci seksualno, medjutim to nije tacno. Koliko sam uspela da primetim tema je negde pre dosta strana presla u kategoriju "jebo bih ili ne bi" i nisu je forumasice inicirale kao takvu no nije ni vazno.Ja uvek stojim iza toga da je musko-zensko prijateljstvo moguce, i imam muske prijatelje. Sto se tice boldovanog, isto kao Estel, nije mi problem da konstatujem da je moj prijatelj zgodan ili ne-zgodan, ali ako me seksualno privlaci tu nema prijateljstva, bar kod mene. Tad moze biti ili potencijalni decko za ozbiljno ili za neozbiljno, ali ga to iskljucuje iz opcije da ikad bude samo prijatelj. Ne druzim se sa bivsima, ne zato sto imam nesto protiv istih vec zato sto je sa prestankom ljubavne veze prestalo i svako moje interesovanje za njih u bilo kom obliku.
Aineko Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ana.rs mi je bilo ono, ja koketiram flertujem, volim te igrice, pocetke bla bla... ok, ali je onako malo decije.a sta je trebalo - da lazem samo da bih izgledala 'zrelije' nego sto jesam u tom aspektu licnosti? (ako si procitao napisala sam i da se to menja s godinama)to je cista istina* i verovatno i jedan od razloga nemanja muskih prijatelja. sad, sto se takvo ponasanje u drustvu tumaci kao nezrelo je druga stvar. mogu ja da budem takva a da s druge strane budem sasvim dovoljno zrela da nikad ne bih uradila nesto sto bi povredilo nekoga do koga mi je stalo. *ne kapiram je si li ti u fazonu 'fuj romantika' ili mislis da sam to pisala tek price radi... a nije ni bitno.
radisa Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 U mnogo zrelih bračnih parova supružnici smatraju jedno drugog najvećim (često i jedinim pravim) prijateljem, a pritom oboje vole seks i rado ga se sećaju.Q.E.D.Ja bih samo da se potpišem ispod čika Indija...
Aće Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) ne bih to nazvao nezrelim, ali to moze biti razlog da imas/steknes prijatelje, posto ti "prijaju" ti uvodi, i kad prodju ostane ti mesta za prijateljstvo. drugar mi je recimo na tom nekom nivou, uziva u svim tim predigrama, upoznavanju, prvim koracima, a dalje od njih prilicno retko ode, iz raznih razlicitih razloga. medjutim, zahvaljujuci tome je sa nekoliko zena uspoatavio prilicno dobar prijateljski odnos. Edited November 28, 2012 by garoviks
Aineko Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) ne bih to nazvao nezrelim. ali to moze biti razlog da imas/steknes prijatelje...nego bi ga nazvao 'decijim'. cvrc :lol:moze, a i ne mora. zavisi od toga koliko je neko socijalan (social, ne socko lol), extrovert, koliko se dugo zadrzava na jednom mestu, koliko daleko je islo to 'flertovanje' (ako neko zavrsi sa povredjenim egom, a da i ne pominjem nesto gore, nema tu od prijateljsva nista), sa kakvim je ocekivanjima druga strana usla u sve to itd.edit: ukratko - moguce ali ima mnogo nepoznatih u toj jednacini. a sad idem da spavam i zamisljam da Charles Stross hoce da mi bude prijatelj. to bi mi bio jedan emotional thrill!. Edited November 28, 2012 by estel
Dankan Ajdaho Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 @laki jos uvek mi nije jasno to sa instinktima, kakvo im je to nedecidno izrazavanje...Istovremeno šljakam i piskaram ovde, možda sam se nerazumljivo izrazio.Hemijska privlačnost je osnov seksualne veze, po meni.Decidno/nedecidno - mislio sam na onu opsasku o mnogo kasnijem razvoju seksualne veze, pa sam napomenuo da u tom slučaju potencijalni partner nije bio decidno eleminisan kao seksualni objekat još u startu.
le petit nicolas Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Hemijska privlačnost je osnov seksualne veze, po meni."dosta je hemije, pređimo na fiziku"© jedan prijatelj, pisac pedagoško-ljubavne poezijepoz
prima Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) ovaj je lud! :lol:zvanicno odustajem. ionako to sve priroda+vreme regulise. besprekorno. Edited November 28, 2012 by prima
Dankan Ajdaho Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) A zašto se u stvari razdvaja prijateljstvo i seks? Moja apsolutno najbolja prijateljica i i ja opalimo se makar par puta godišnje negde od '85 na ovamo (ponekad je bilo po par godina pauze), pa to apsolutno ne smeta prijateljevanju. Takođe, s većinom biviših (sem s prvom ženom) sam u odličnim odnosima, često se čujemo, ponekad i vidimo, ponekad podsetimotm na bivšetm dane. Gde je tu problem? Edited November 28, 2012 by Dankan Ajdaho
duda Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 A zašto se u stvari razdvaja prijateljstvo i seks? Moja apsolutno najbolja prijateljica i i ja opalimo se makar par puta godišnje negde od '85 na ovamo (ponekad je bilo po par godina pauze), pa to apsolutno ne smeta prijateljevanju. Takođe, s većinom biviših (sem s prvom ženom) sam u odličnim odnosima, često se čujemo, ponekad i vidimo, ponekad podsetimotm na bivšetm dane. Gde je tu problem? :lolol:dosta sam pročitala šta ste pisali, tema je zeznuta a još se i sve rasplinulo.ajd' ja ću se držati onoga što je garovix napisao, tj. da bi u ovom pitanju trebalo imati na umu hardcore prijateljstvo.imala sam samo jedno takvo (mislim na muško-žensko, naravno) prijateljstvo, počelo sa 7 godina, trajalo do 27 i na kraju se završilo (vrlo jadnim) seksom.a nije da nije bilo privlačnosti i to obostrane. i stalno je tu negde bila, manje ili više vidljiva, plutala naokolo.a što nije uspelo, pa nemam pojma.nije nam taj bedni seks pokvario odnose, prosto smo se razišli, ono, bacio nas život na različite strane.a da smo svo to vreme bili iskreni prijatelji, jesmo.
MayDay Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 dobro je da je duda napisala nesto posle lakija. toliko krese na sve strane, da te strah da budes na istoj stranici s njim.a htedoh da kazem da ne volim ni ja rec koalicioni za muza. nekako mi zvuci prinudno, a ja bih volela da mi muz bude beskompromisni izbor. da mi to bude od malog prsta na nozi do cuperka na glavi moja ljubavica!(it's never gonna happen, znam, ali bih volela)
duda Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 nekako mi zvuci prinudno, a ja bih volela da mi muz bude beskompromisni izbor. da mi to bude od malog prsta na nozi do cuperka na glavi moja ljubavica!(it's never gonna happen, znam, ali bih volela)pa tako i treba da se razmišlja.to je ono što nas spasava trulih kompromisa
Amelija Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (it's never gonna happen, znam, ali bih volela)a možda i oće :)btw izraz koji se odomaćio među nekim mojim rođakama i drugaricama za dečke sa kojima su u ozbiljnoj vezi i žive dugo zajedno i sve to samo nije potpisana nikakva koalicija (:P) je "nemuž"tipa one mene pitaju "kako ti je muž", a one same pričaju "moj nemuž ovako i onako"
Recommended Posts