radisa Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Meni se čini da se tu zapravo puno učitava u to žensko ponašanje. Mislim da mi (muškarci) često zaboravljamo da se dating game odvija na vrlo neravnom terenu, nakrivljenom na mušku stranu, naravno, uz patrijarhalnog sudiju koji primenjuje dvostruke aršine. To što se muškarcima često čini kao femkanje, isfoliranost, itd, često je samo obzrivost. Muškarci mogu da da pogreše koliko god puta hoće (ustvari, oni i ne mogu da pogreše), ali ženama se "greške" ne praštaju.Možda si i upravu, ali, suviše sam puta bio prisutan kad su se neke moje drugarice podsmevale momcima koju su ih startovali, muvali duže vreme ili su one samo načule da se nekome sviđaju, da bi to bila obazrivost...
Turnbull Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) Ali sada menjaš primer. prvobitno nisi govorio o svojim drugaricama, nego o nekim tamo isfensiranim Novosađankama koje su te odbijale. Cenim da ne znaš da li su ti se one podsmevale, niti koji im je bio razlog što su te odbile (možda im se prosto nisi sviđao, to je legitiman razlog, zar ne?), pa se ipak seiriš nad činjenicom da ih sada niko neće. Zašto? Mislim, nemoj pogrešno da me shvatiš, ne želim da morališem - svakom je muškarcu poznat taj osećaj besa - ja ti samo skrećem pažnju na to odakle on potiče: iz uverenja da imamo prava na žene koje nam se sviđaju. Kada nas odbiju, one su nam uzele nešto što nam pripada. gleda mi se sad ovaj film sa sarliz tron.E, i meni, a ja sam ga već gledao! A kad ga pogledaš, podseti me na pp da ti bacim jedan super tekst o filmu (ima spojlere, ne treba da se čita pre gledanja). Edited November 25, 2012 by Syme
Dagmar Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Možda si i upravu, ali, suviše sam puta bio prisutan kad su se neke moje drugarice podsmevale momcima koju su ih startovali, muvali duže vreme ili su one samo načule da se nekome sviđaju, da bi to bila obazrivost...Pa to je group show off/dizanje cene (potpuna glupost ali valjda ti ljudski odnosi tako funkcionišu u nekim krugovim). Isto i muškarci grupisani u čopore rade. Jednom sam sticajem slučajnosti sedela sa grupom momaka, i tu pitaju jednog jel video sinoć u gradu neku devojku koja mu se sviđa, a on potvrdi, sav onako smeškav. I tu krene ekipa, čekaj ko je to, M? Pa ona je ruuužna, ma daj, ma ispod je tvoje lige, ružna, i drugi se javi, i trećem ružna, fajn. U jednom trenutku nailazi ta devojka, i prilazi ovom momku da se pozdravi. I sad on, da ne ispadne neki kučić šta li, iskulira devojku potpuno. A ja tu popizdim, jer je devojka delovala dosta fino i ljubazno, a pritom je realno baaaš slatka i fino skockana.
radisa Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) Ali sada menjaš primer. prvobitno nisi govorio o svojim drugaricama, nego o nekim tamo isfensiranim Novosađankama koje su te odbijale. Cenim da ne znaš da li su ti se one podsmevale, niti koji im je bio razlog što su te odbile (možda im se prosto nisi sviđao, to je legitiman razlog, zar ne?), pa se ipak seiriš nad činjenicom da ih sada niko neće. Zašto? Mislim, nemoj pogrešno da me shvatiš, ne želim da morališem - svakom je muškarcu poznat taj osećaj besa - ja ti samo skrećem pažnju na to odakle on potiče: iz uverenja da imamo prava na žene koje nam se sviđaju. Kada nas odbiju, one su nam uzele nešto što nam pripada.Neke od tih koje sam vijao su se kretale u nekom širem društvu pa znam za komentare, doduše, ne prema meni(jer niko nije lud da ih prenese direktno, zar ne?) ali prema drugima... I mogao bi potanko da objašnjavam gomilu situacija, gde sam bio prisutan i imao sam transfere neprijatnosti samo slušajući... No, sa druge strane, možda je i Evi u pravu, možda je to neko dizanje cene, ko će ga znati... Tad žene nisam razumeo ič... Sad ih ponekad i razumem, iako teško i sa puno truda... :)No, nema veze, moguće da samo moja sujeta odbijenog muškarca progovara iz mene, kao što kažeš... I prisećanje na neke davne događaje, samo otvara neke zatvorene rane, ko će ga znati... Edited November 25, 2012 by radisa
Dagmar Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 E a meni nije jasno ovo ja ne razumem žene ili ja ne razumem muškarce. Šta su to pa suštinske razlike između dva pola, da bi muškarci bili jasni kao kristal a žene neka mistična bića nejasnih namera. Meni su podjednako jasni i nejasni i jedni i drugi, od osobe do osobe.
InvisibleLight Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 ma muskarci, zene - isti k.nemojte se svadjatinego ajdete na drool da vidite da li biste s ovom mogli biti just friends :)
radisa Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) E a meni nije jasno ovo ja ne razumem žene ili ja ne razumem muškarce. Šta su to pa suštinske razlike između dva pola, da bi muškarci bili jasni kao kristal a žene neka mistična bića nejasnih namera. Meni su podjednako jasni i nejasni i jedni i drugi, od osobe do osobe.Eh, kad žena kažne jedno, podrazumeva drugo, a misli treće... Samo je druga žena razume...Kadmuškarac kaže jedno, on to i misli i hoće... Svaki muškarac to razume... Samo što žena misli da on misli nešto drugo, a da u stvari hoće nešto treće...Kad se dobro upoznaju, onda se to ispegla... Meni i mojoj dragoj je trebalo 4-5 godina... Sad u 90% situacija funkcioniše OK...Sa drugim ženama pogađam manjem procentu, ali, zbog dobrog treninga sad i tu napredujem... :) Edited November 25, 2012 by radisa
Turnbull Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) Neke od tih koje sam vijao su se kretale u nekom širem društvu pa znam za komentare, doduše, ne prema meni(jer niko nije lud da ih prenese direktno, zar ne?) ali prema drugima... I mogao bi potanko da objašnjavam gomilu situacija, gde sam bio prisutan i imao sam transfere neprijatnosti samo slušajući... No, sa druge strane, možda je i Evi u pravu, možda je to neko dizanje cene, ko će ga znati... Tad žene nisam razumeo ič... Sad ih ponekad i razumem, iako teško i sa puno truda... :) http://www.youtube.com/watch?v=iUTtO1KNdAYOpet Marisa E a meni nije jasno ovo ja ne razumem žene ili ja ne razumem muškarce. Šta su to pa suštinske razlike između dva pola, da bi muškarci bili jasni kao kristal a žene neka mistična bića nejasnih namera. Meni su podjednako jasni i nejasni i jedni i drugi, od osobe do osobe.Eh, kako u čemu su razlike. Pa reče nam Beti sa onim istraživanjem - muškarci ne razumeju da ih žene ponekad iskreno ne žele, bar ne u seksualnom smislu. Otud zaključuju da se žene pretvaraju, da jedno misle, a drugo govore, a u nešto ekstremnijim slučajevima i da "no means yes". Edited November 25, 2012 by Syme
Patty Lee Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 ja bih samo da kazem da je ovo iz potpuno kretenskog preraslo u totalno kul i super topic i da se i meni gleda sad ovaj film sa sarliz i syme, 'ocu i ja taj tekst sa spojlerima.please, continue...
ToniAdams Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 a jel vama realno il nerealno da marisa u hrvacu ne moze da nadje jebaca?a nije bas da apoloni izlaze u onaj bar de radi.
betty Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Da i ja sam se napal'la.a ono kad nas neko odbije a posle mu ne ide u zivotu, ej, pa nista sladje! ^_^
Turnbull Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) ja bih samo da kazem da je ovo iz potpuno kretenskog preraslo u totalno kul i super topic i da se i meni gleda sad ovaj film sa sarliz i syme, 'ocu i ja taj tekst sa spojlerima.please, continue... Evo teksta. Ali ne čitajte pre nego što pogledate film. Edited November 25, 2012 by Syme
Indy Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 ja bih samo da kazem da je ovo iz potpuno kretenskog preraslo u totalno kul i super topic Taman kad sam ja prestao da se javljam. Koincidencija?Please do continue
Recommended Posts