Jump to content
IGNORED

Srbija na razmeđu 1990/91.

Milogled Bluff

Recommended Posts

Posted
Pliticka nepismenost, monopol nad medijima pogotovo RTS.
mislim na logiku sa ovog topika
  • Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

109

• henrik larsson

59

• Yoda

52

• Prospero

48

Posted
Pliticka nepismenost, monopol nad medijima pogotovo RTS.
ja sada prelistavam stampu iz tog perioda i ne mogu da vam objasnim koliko su u novinama tog vremena (jebiga tv bastilja mi nije dostupna) zastupljeni tzv. kriticki opozicioni intelektualci. govorim o te laronove tri godine. i ne samo da su zastupljeni vec free of charge odradjuju nacionalisticku propagandu za milosevica.
Posted
ja sada prelistavam stampu iz tog perioda i ne mogu da vam objasnim koliko su u novinama tog vremena (jebiga tv bastilja mi nije dostupna) zastupljeni tzv. kriticki opozicioni intelektualci. govorim o te laronove tri godine. i ne samo da su zastupljeni vec free of charge odradjuju nacionalisticku propagandu za milosevica.
Ovde citam da su trinaestogodisnjaci znali rasplet.
Posted (edited)
ovde se ne radi da li je milosevic bio opasan covek ja samo tvrdim da u tadasnjoj politickoj ponudi glasanje za njega nije iracionalan cin.
Nije iracionalan, ako više veruješ RTSu nego svojoj glavi...Ne volim da donosim zaključke na osnovu okruženja, ali moram primetiti, da gotovo svi koji su tada glasali za Vooka, sad glasaju za DS/LDP/Crtaju kurac...Svi koji su glasali za Slobu glasaju za SPS/SNS i tako te...Meni to dovoljno da znam da je Vook, at least, bio manje zlo, a ne Sloba...A i sećam se tog vremena, jer upadam u donju granicu Laronove postavke... :) Edited by radisa
Posted
pa moguce. nisam nasao intervju u zvezdinoj reviji sa laronom. medjutim ljuba tadic the father nije znao rasplet. stavise urgirao je da se s zapletom pozuri ako moze.
Posted
i nasuprot tome su ljudi koji se s milosevicem ne slazu samo u intenzitetu radnji. on kaze menjamo usta, oni graknu mars preko prokletija; on kaze srbi - konstitutivni narod a oni kazu teritorije nastanjene srbima ce biti uvek deo srbije; on kaze pravicno resenje za bosnu a oni kazu noz.ovde se ne radi da li je milosevic bio opasan covek ja samo tvrdim da u tadasnjoj politickoj ponudi glasanje za njega nije iracionalan cin. ako je vama milije da sebi objasnite savremenu politicku istoriju masovnom histerijom plebsa be my guests but hust don't submit any papers.
Pih, posle 40 godina samoupravljanja i lekcija iz marxizma racionalni izbor nam se svede na Zlobimir vs veće zlo.
Posted
Nije iracionalan, ako više veruješ RTSu nego svojoj glavi...Ne volim da donosim zaključke na osnovu okruženja, ali moram primetiti, da gotovo svi koji su tada glasali za Vooka, sad glasaju za DS/LDP/Crtaju kurac...Svi koji su glasali za Slobu glasaju za SPS/SNS i tako te...Meni to dovoljno da znam da je Vook, at least, bio manje zlo, a ne Sloba...A i sećam se tog vremena, jer upadam u donju granicu Laronove postavke... :)
velja ilic je vookov covek. ovo onako na prvu loptu.
Posted
Bravo. Aj sad ponovi kako je bilo racionalno devedesete glasati za onog za koga si istripovao da je odjednom samo čuvar SFRJ i izvesnosti, posle te 3 godine serviranja nacionalističke histerije. Znao je Sloba gde da gađa, mešavina titranja srpskih jajaca i mehanizama dugo treniranih u komunizmu.
Jbg, neki od nas su kućno vaspitani da makar na instinktivnom nivou osete nelagodu kada odjednom krenu masovke, histerije i ispoljavanje sabornosti putem bojkotovanja robe, ispravljanja tamo nekih vekovnih nepravdi, huškanja na komšije i tako to.
Posted
trinaestogodisnjaci su prisilno prebrzo politicki sazreli, makar i nakrivoevo meni je recimo bilo bezveze kad sam pred kraj osnovne skole sa ostalima iz popodnevne smjene instrumentalizovana da na nekakvom mitingu pjevam 'ko to kaze ko to laze srbija je mala', makar sam vrlo vjerovatno negodovanje samo ponijela od kuce tj roditelja, dok sam nesto kasnije vrlo svjesno bila vrlo zabrinuta kad su tenkici krenuli prema dubrovniku a svi iz zgrade krenuli da ih pozdravljaju i pred nasim ocima tip koji je sa tenka mahao strada od metka, valja se, kod nas ni svadba ne prolazi bez par povrijedjenih
Posted
Jbg, neki od nas su kućno vaspitani da makar na instinktivnom nivou osete nelagodu kada odjednom krenu masovke, histerije i ispoljavanje sabornosti putem bojkotovanja robe, ispravljanja tamo nekih vekovnih nepravdi, huškanja na komšije i tako to.
potpis
Posted
i nasuprot tome su ljudi koji se s milosevicem ne slazu samo u intenzitetu radnji. on kaze menjamo usta, oni graknu mars preko prokletija; on kaze srbi - konstitutivni narod a oni kazu teritorije nastanjene srbima ce biti uvek deo srbije; on kaze pravicno resenje za bosnu a oni kazu noz.ovde se ne radi da li je milosevic bio opasan covek ja samo tvrdim da u tadasnjoj politickoj ponudi glasanje za njega nije iracionalan cin. ako je vama milije da sebi objasnite savremenu politicku istoriju masovnom histerijom plebsa be my guests but hust don't submit any papers.
aman covece kako moze biti racionalno glasanje za coveka koji je vec razjebao drzavu, koji je ujedinio srpstvo na gazimestanu, setao kosti i pretio svima okolo? moslis tad je jos bilo sanse da pobedimo pa je zato bilo ok? niko zdrave glave nije mogao pomisliti posle svega sto je uradio do 90te da ga boli kita za jugoslaviju u kojoj srbi nisu gazde. ljudi su glasali da bi pokazali ostalima ko je gazda. daleko je to od racionalnog.
Posted (edited)
inace ja vec duze vreme zastupam tezu da je glasanje za milosevica na prvim parlamentarnim izborima bilo potpuno racionalan politicki izbor. odnosno onaj izbor koji je delovao kao da garantuje sigurnost.
ok ispravka: milosevic je mogao izgledati kao racionalan izbor u tadasnjoj ponudi. ocu da kazem da nasi roditelji nisu bili ludaci u malajskom ludilu. osim onih koji su glasali za vuka
definicija racionalnog je da na osnovu informacija kojima raspoloze donosi najbolju mogucu odluku u datom trenutku. to je definicija racionalnog
Da podsetim, ovo je stav koji je pokrenuo lavinu. Kim vrlo dobro zna da je 90te na glasačkom listiću bilo neuporedivo boljih opcija od Miloševića. Uostalom, kim govori o, citiram, "izboru u tadašnjoj ponudi". Milošević je, dakle, po kimu, ako je potrebno da crtam, rekao da je Milošević, pored pomenutog Ivana Đurića na primer, predstavljao racionalan izbor. Pročitajte ponovo šta je gore napisano. Ne učitavajte ništa, samo čitajte. Prema ovom stavu je Milogledov rant čist racio, da se ne lažemo. Edited by pacey defender
Posted
Bravo. Aj sad ponovi kako je bilo racionalno devedesete glasati za onog za koga si istripovao da je odjednom samo čuvar SFRJ i izvesnosti, posle te 3 godine serviranja nacionalističke histerije. Znao je Sloba gde da gađa, mešavina titranja srpskih jajaca i mehanizama dugo treniranih u komunizmu.
ok gde ja to kazem? ja se nadam da si svestan da podmeces. ja prvo govorim o precepciji prosecnog srpskog biraca ali ti vise verujes srdjanu dragojevicu nego meni. ja tvrdim da vecina ljudi nisu zeleli rat i glasali su za ono sto im deluje kao bezbednija opcija.
i u svemu tome ucestvuje vuk draskovic zajedno sa mirkom jovicem i vojislavom seseljem.
Posted (edited)

Ja odavde kao 12godišnjak uopće nisam registrirao Vooka kao opasnost. Slobu međutim jesam. Nisam baš skužio da će se dogoditi nešto o čemu se čitalo iz udžbenika iz povijesti ali sam osjetio potmulo tutnjanje tam tamova -_-

Edited by Roger Sanchez