Jump to content
IGNORED

Socijalni protesti, u svetu i kod nas - da li su uopšte mogući?

kobni zelaya

Recommended Posts

Posted

Dobro brate ja ništa u skorije vreme nisam našao da prenose ovi naši, bukvalno i kad su izbori bili vrlo malo se pratio PODEMOS, a ovaj prevod je sad objavljen u Nedeljniku...

Posted

Vazno je jer se narativ potpuno okrenuo od junskih izbora.

Ovo je clanak kao da ga je pisao Boris Tadic pred izbore 2012 pa ga danas objavljujes.

• James Marshall locked this topic
  • Redoran unlocked this topic
  • 1 year later...
Posted

Tokom maja i juna na Farskim ostrvima je bio generalni strajk. Dok je bilo aktuelno nigde nisam video vest, juce sam se video sa drugom koji zivi tamo, pa mi detaljno ispricao. Od korone i rusko-ukrajinskog rata cene su, kao i kod nes, otisle u picku materinu, a plate ostale kakve su bile, pa su se svi sindikati pobunili i trazili korekciju zarada. U pocetku vlada nije htela ni da cuje, ali je mesec dana bila blokirana luka, bili su prazni rafovi u prodavnicama, nije bilo goriva, nisu radili vrtici... Sindikati su bili u fazonu da mogu svi na ostrvima da pomru od gladi, ali oni nece popustiti i na kraju je vlada popustila i povecala plate svima i smanjila neke poreze.

• +1 6
  • Wub 2
Posted
15 hours ago, Delija67 said:

Tokom maja i juna na Farskim ostrvima je bio generalni strajk. Dok je bilo aktuelno nigde nisam video vest, juce sam se video sa drugom koji zivi tamo, pa mi detaljno ispricao. Od korone i rusko-ukrajinskog rata cene su, kao i kod nes, otisle u picku materinu, a plate ostale kakve su bile, pa su se svi sindikati pobunili i trazili korekciju zarada. U pocetku vlada nije htela ni da cuje, ali je mesec dana bila blokirana luka, bili su prazni rafovi u prodavnicama, nije bilo goriva, nisu radili vrtici... Sindikati su bili u fazonu da mogu svi na ostrvima da pomru od gladi, ali oni nece popustiti i na kraju je vlada popustila i povecala plate svima i smanjila neke poreze.

Te Sjeverne zemlje (FO, Norveška, Finska, Island) su zvijezda vodilja za ostale. Nego mi ti reci kako se neko odluči otići živjeti i raditi na FO, lagano bi sutra zbrisao.

Posted (edited)

Ovaj je bio profesionalni rukometas, pa je nekako dospeo tamo, pa ostao i kad je zavrsio karijeru. Planira da se seli u toplije krajeve kad deca zavrse skolu.

Meni je interesantno kako u medijima nije bilo nista o tome, a nije jednostavno ni izguglati sta se desavalo. Ima samo po nekim opskurnim facebook i instagram nalozima i po dubinama reddita. Pazi se sta se pusta u javnost da se ne bi jos neko dosetio da moze i tako.

Edited by Delija67
Posted

Imaju izgleda neki socijalni protesti u Bangladesu :ph34r:

Posted

22 minutes ago, Jesper23 said:

Te Sjeverne zemlje (FO, Norveška, Finska, Island) su zvijezda vodilja za ostale. Nego mi ti reci kako se neko odluči otići živjeti i raditi na FO, lagano bi sutra zbrisao.

Ja znam neke koji su otišli preko odbojke. Namučili se u početku, radili u fabrikama ribe, ali sad je ok. Imaju svoju kuću, solidne poslove, rade dodatno kao treneri. Tamo su 15-ak godina.

• Create New...