Shan Jan Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 Kad smo kod baza, jel znate za pricu da je jedno vreme Microsoft ozbiljno razmisljao da razvije MS SQL za Linux? Mislim da im je ideja bila da time malo prodrmaju Oracle. 1
Engineer Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 30 minutes ago, bags said: Cak ni tu nisu prvi. Oracle je ipak vece zlo. (izuzev Java tima) Oracle šiša države i kompanije vredne preko milijardu €, Adobe se iživljava na malom čoveku 1
bags Posted July 15, 2024 Posted July 15, 2024 21 minutes ago, Shan Jan said: Kad smo kod baza, jel znate za pricu da je jedno vreme Microsoft ozbiljno razmisljao da razvije MS SQL za Linux? Mislim da im je ideja bila da time malo prodrmaju Oracle. Jos je cudnije da su prve verzije bile na os2. Inace radi vec par godina odlicno MS SQL na linuxu. Naravno SQL management studio i neka specificni windows delovi nisu podrzani ali 99% feature radi. 1
189- Posted August 17, 2024 Posted August 17, 2024 jel postoji neki program sa kojim se konstantno moze pratiti internet brzina?
Indy Posted August 17, 2024 Author Posted August 17, 2024 https://webtools.ipfail.org/internet-speed-test/ 1
brusli Posted August 17, 2024 Posted August 17, 2024 9 hours ago, 189- said: jel postoji neki program sa kojim se konstantno moze pratiti internet brzina? https://www.wintools.info/index.php/netgraph 1
napadaj Posted Thursday at 11:33 Posted Thursday at 11:33 Nakon 20+ godina korišćenja, juče sam kupio Total Commander. Reko' da podržim najbolji program ikada. 4
bags Posted Thursday at 11:53 Posted Thursday at 11:53 Ja koristim dbl commander jer radi na svim platformama i odlican je. Medjutim na dosta mesta jednostavno imaju sitnice koje cine Total Commander neprikosnovenim GOAT-om u ovoj kategoriji. 1
napadaj Posted Thursday at 12:05 Posted Thursday at 12:05 Ja koristim samo Windows, pa mi je dovoljan. Iskreno, ne znam šta sve može, meni treba za rad sa fajlovima, a ne i za FTP i ostalo što ima. Pošto ovih dana planiram da kupim NAS zato što sam oduševljen mogućnostima Plexa, verovatno ću uskoro koristiti i te mrežne opcije koje ima TC.
JozoMujica Posted Thursday at 12:39 Posted Thursday at 12:39 Pre desetak godina sam učinio do tada nezamislivo i prestao da koristim komandere. I što je čudnije, uopšte mi ne nedostaju. 1
igoraki Posted Thursday at 12:46 Posted Thursday at 12:46 3 minutes ago, JozoMujica said: Pre desetak godina sam učinio do tada nezamislivo i prestao da koristim komandere. I što je čudnije, uopšte mi ne nedostaju. Pa ja mogu bez njih, ali sam navikao pošto sam krenuo da ih koristim još sa čuvenim nortonom. To je jedno 30+ godina navike. 1
JozoMujica Posted Thursday at 12:54 Posted Thursday at 12:54 3 minutes ago, igoraki said: Pa ja mogu bez njih, ali sam navikao pošto sam krenuo da ih koristim još sa čuvenim nortonom. To je jedno 30+ godina navike. Isto, samo ja sam krenuo sa Directory Opusom na Amigi. Kad sam prešao na PC, Norton, pa Volkov, pa sa početkom upotrebljivosti Windowsa TC i kad sam se prešaltao na Linux, ništa mi više ne treba za te namene izgleda... a i nema verovatno veze sa Linuxom nego sa tim da sam prestao da skupljam i čuvam na računaru bilo šta za šta bi mi trebao komander - ni muziku, ni filmove, ni igrice, ni slike... 2
napadaj Posted Thursday at 17:52 Posted Thursday at 17:52 (edited) Jbg meni je posao u fajlovima i od velikog značaja mi je da to bude uredno, da lako idem kroz foldere, da imam bukmarkovane određene foldere itd. Plus čuvam mp3 fajlove, imam slike, sortiram fajlove za Plex... Edited Thursday at 17:53 by napadaj
copkillah Posted Thursday at 18:14 Posted Thursday at 18:14 TC je bukvalno prva instalacija na golom Windowsu. 3
Filozof manijak Posted Thursday at 18:29 Posted Thursday at 18:29 Ja nemam TC, samo goli windows explorer. Volim da se igram prečicama na tastaturi, i skačem s prozora na prozor.
Recommended Posts