Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Crkva naravno jeste heterogena, a Miroljub Petrović i nije pravoslavac već nekakav novoverac vrlo čudne sorte. To međutim nije sprečavalo mnoge pravoslavne sveštenike da ga vodaju po tribinama i promovišu njegovo budalesanje.Uz to ima neku blasavu fiksaciju na zdravu hranu.
Aleksandar88 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Sad sam ga nasao na YT i pustio 1 ( slovima J E D A N ) minut njegovog "predavanja", mozda mi je nekad bilo urnebesno smesno slusati ove gluposti, sad mi je samo neprijatno i mucno, posebno kad ti ispod videa stoje komentari "Dobro je da nas jos ima ovako pametnih" sa krs preporuka. Meni deluje neverovatno da neko moze da se primi na ovo, a iskren da budem retko sam se i susretao sa pojavom da neko kreacionizam smatra ozbiljnim, sa druge strane teorije zavere cujem svakodnevno, ranije sam imao i uzaludan krstaski pohod da ih pobijam, danas to radim samo sa ljudima koji mi inace idu na zivac.
radisa Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Cini mi se da malo preterujete.Pa ne, u suštini, rekao je syme, nije to ništa alarmantno, ali ima toga... Samo je pitanje da se od male grudvice ne zalaufa nešto veće...Inače, u svakom društvu ima ludaka svakakvih fela, pa jedan Miroljub, manje-više... Dok ne dođe do mainstream medija u udarnim terminima, sve je to ok...
luba Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 :(Jeste...@LubaNadam se da si u pravu, da ću maloj na vreme sve objasniti, pa da će na kraju ispasti sve ok... Al' 'beš roditelja koji se ne brine...mislim da bas zbog toga sto brines, ne treba da brines :) salim se, ali je tako. gledam decu prijatelja i poznanika cija sam odrastanja pratila i sva kojima je postavljen pravi osnov (pa cak i ona rodjena tokom 1990ih) i kojoj su roditelji primarni izvor osnovnih saznavanja, odrastose u razumnu i inteligentnu mladjariju.ja mnogo volim teorije zavere i kad god imam vremena, posvecujem im se detaljno. par puta mi je uspela i taktika upoznaj neprijatelja, pocnem sa klimoglavima, tako je, dada i obavezno "oni" kao neka mitska bica koja kontrolisu svet i onda, tap, tap, tap. cak sam i jednog taksistu preobratila. ali bedak, nemam dovoljno vremena da se posvetim tom hobiju.ima onaj fenomenalni prilog samante bi, kad je ekipa dzona stjuarta bila na republikanskoj konvenciji. evo ga, da ne prepricavam.
Аврам Гојић Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 ja mnogo volim teorije zavere i kad god imam vremena, posvecujem im se detaljno. par puta mi je uspela i taktika upoznaj neprijatelja, pocnem sa klimoglavima, tako je, dada i obavezno "oni" kao neka mitska bica koja kontrolisu svet i onda, tap, tap, tap. cak sam i jednog taksistu preobratila. ali bedak, nemam dovoljno vremena da se posvetim tom hobiju.ja se radije histericno protivim teorijama zavera na takav nacin da covek posle razgovora sa mnom bude jos vise uveren u svoje argumente. svako, eto, ima neku vestinu, a ovo je moja.
Caligula Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 ja mnogo volim teorije zavere i kad god imam vremena, posvecujem im se detaljno. par puta mi je uspela i taktika upoznaj neprijatelja, pocnem sa klimoglavima, tako je, dada i obavezno "oni" kao neka mitska bica koja kontrolisu svet i onda, tap, tap, tap. cak sam i jednog taksistu preobratila. ali bedak, nemam dovoljno vremena da se posvetim tom hobiju. Jedan moj poznanik je, revoltiran reagovanjem ljudi na drugi dnevnik svoju okolinu devedesetih mrtav ozbiljan uveravao kako se Sloba zakleo na Titovom grobu da ce da rasturi SFRJ i odvoji Kosovo od Srbije. Kaze da je ovako agresivnim pristupom (klin se klinom izbija) uspeo da preobrati par primeraka za koje je jos uvek bilo nade.
Prospero Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Jesmo li razmotrili opciju da je budala kolicinski isto kao i uvek, samo sada imaju mogucnost da se masovnije izraze, da pisu, plusiraju i lajkuju?Damn technology :angry:edit: + opciju da je sve to nusproizvod rusenja visevekovne vertikalne stratifikacije drustva i vitoperenje nacela jednakosti. Drugim recima, da i volu i jupiteru prilici isto, makar zato sto nije nedvosmisleno jasno ko je jupiter a ko vo. Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2 Edited November 14, 2012 by buffalo bill
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Pa to jedino ako smatraš budalastost prirodnom karakteristikom. Ja sam ipak skloniji mišljenju da ljudi prosečnih intelektualnih kapaciteta mogu u odgovarajućim uslovima postati itekako razumni, a u drugima budalasti. Ne mislim da se radi o statističkom problemu.
betty Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) ja se radije histericno protivim teorijama zavera na takav nacin da covek posle razgovora sa mnom bude jos vise uveren u svoje argumente. svako, eto, ima neku vestinu, a ovo je moja. :kralj:ja sam zakljucila da je pristup koriscenja argumenata potpuno besmislen, i da vise mogu da ucinim ako delujem kao simpaticna osoba koja eto veruje u nesto drugo, bez mnogo uveravanja i zalazenja u detalje. oni su mnogo jaci na polju detalja, a i umetnicki pristup logici im dozvoljava vise manevarskog prostora kad se razmenjuju argumenti. a sto vise puta ponove svoje argumente, vise se ukopavaju u svoju poziciju. Edited November 14, 2012 by betty
morgana Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Inače, u svakom društvu ima ludaka svakakvih fela, pa jedan Miroljub, manje-više... Dok ne dođe do mainstream medija u udarnim terminima, sve je to ok...pomenuta emisija na hrt-u, 'na rubu znanosti', ide doduse oko 11 uvece, ali se i reprizira. emituje se godinama. ljudi vole misterije, neobjasnjivosti i apstraktnosti. sto se mene tice, dok god ne nastane epidemija paranormalnih ideja podrzana od obrazovnog i informacionog sistema, stanje je redovno. Edited November 14, 2012 by morgana
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Meni se čini da dogmatski pristup anti-konspirologa posebno ukopava konspirologe. Intelektualno, najbolji pristup je čini mi se da se neki problemi prosto analitički "rastvore", umesto da im se dokazuje da nisu u pravu. Ali topla ljudska reč, spremnost da staneš na njihovu poziciju, da ih uzmeš za ozbiljno, da ih razumeš, onako čovečanski, takođe je jako bitna.
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 pomenuta emisija na hrt-u, 'na rubu znanosti', ide doduse oko 11 uvece, ali se i reprizira. emituje se godinama. ne bih rekla da u hrvatskoj, o kojoj doduse znam manje nego o srbiji, postoji epidemija paranormalnosti.ljudi vole misterije, neobjasnjivosti i apstraktnosti. sto se mene tice, dok god ne nastane epidemija paranormalnih ideja podrzana od obrazovnog i informacionog sistema, stanje je redovno.Ne, ne nije redovno, obrazovani mladi ljudi tvrde da ih je kreten od Miroljuba Petrovića ubedio u kreacionizam. Neko je tu nešto debelo zajeb'o u obrazovanju.
Recommended Posts