salerokada Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 A možda sam ja samo u (bezrazložnom) strahu, kakvo će mi dete biti jednog dana...Mislim da ti je strah bezrazložan. Jer većina nas ovde je prolazila kroz sličan dril u odrastanju pa smo ipak zadržali neku kritičku svest, a znam za neke slučajeve gde deca odrastaju u racionalne persone i pored izrazitog neuklapanja u okolinu.Deca dosta toga nose iz kuće bez obzira na uticaj okoline i bitno je samo da roditelji dosta rade sa decom tj. ne zapostavljaju ih i ostavljaju okolini da ih vaspitava.
morgana Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 koliko je u srbiji uopste popularan kreacionizam?
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Do pre par godina rekao bih ti - nimalo. It was a non-issue. Sad već stvarno nisam siguran, ali izgleda da postaje ozbiljno pitanje.
radisa Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) koliko je u srbiji uopste popularan kreacionizam?Samo prizivajte Alefa i ekipu, pa će vam posle đavo biti kriv kad nas budu tužakali crkvenim ocima... :)Inače, rekao bi, sve zastupljeniji, ne alarmantno, ali, recimo, do pre par godina nisam nikoga znao ko bi to i razmatrao kao neki model stvaranja sveta, a sad znam 4-5 ljudi, i, da nesreća bude veća, to su sve visokoobrazovani... Edited November 14, 2012 by radisa
morgana Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 meni je prosto nevjerovatno da je kreacionizam znacajnije popularan u srbiji. mislim, kao temeljan stav, a ne kao fraza koja se koristi u razgovoru.no, ne kazem da imam uvid u situaciju.
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 i, da nesreća bude veća, to su sve visokoobrazovani... Isto. Katastrofa.
radisa Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) meni je prosto nevjerovatno da je kreacionizam znacajnije popularan u srbiji. mislim, kao temeljan stav, a ne kao fraza koja se koristi u razgovoru.no, ne kazem da imam uvid u situaciju.Na TV Most, koji srećom nemaš, svojevremeno je celo poslepodne, svaki dan, bio emitovan program koji je objašnjavao zašto je kreacionizam ispravan, a evolucija glupost, sve sa kvazinaučnim metodama, sa izostavljanjem delova slagalice i preuveličavanjem rupa u naučnim istraživanjima, sve sa "Ha, ha, oni to ne znaju, ali kreacionizm nudi rešenje, jer..."...E sad, nekome ko je imalo normalan, i ima sklonosti ka prirodnim naukama, i uopšte ne gadi se (sa)znanja, to je sve pomalo smešno i naivno... Ali, onome kome prirodne nauke baš i ne leže ili ga ne zanimaju, ta objašnjenja su savršena... E, svi ljudi koje poznajm, a da su kreacionisti, su naseli na tu priču gledajući TV Most, a zatim su krenuli da se obrazuju™ na netu... I eto sreće... Plus su bila neka predavanja, koja je držao Miroljub Petrović, izuzetno posećena i tako... Krenulo se jako... Edited November 14, 2012 by radisa
morgana Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 e, znam za tog petrovica, gostovao je u 'na rubu znanosti' na hrt-uboze, koga sve nadje onaj kresimir misak :D
Turnbull Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Plus su bila neka predavanja, koja je držao Miroljub Petrović, izuzetno posećena i tako... Krenulo se jako...Još jednom plus jedan. I to širom Srbije. To je nešto što prolazi potpuno ispod našeg radara, a zapravo je jako posećeno.
gospa buba Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Samo prizivajte Alefa i ekipu, pa će vam posle đavo biti kriv kad nas budu tužakali crkvenim ocima... :)bre kakav si. taj pop nam je bio potreban za rijaliti chek, i sad je ^_^
radisa Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Još jednom plus jedan. I to širom Srbije. To je nešto što prolazi potpuno ispod našeg radara, a zapravo je jako posećeno.E samo još jedna stvar, koja mi je upala u oči... Svi kreacionoljubitelji™ koje znam su istovremeno i nešto kao religiozni...E sad, to je interesantno, i sa jednog drugog aspekta, dobar drugar, koji je redovno išao na ta predavanja o kreacionizmu, je dobio savet od svog pope da ne ide na to, jer to je uvod u sektašenje i tako to... To me baš (pozitivno) iznenadilo, jer, bio sam ubeđen da postoji bar prećutna podrška crkve, ali, biće da je Praslin u pravu, i da je crkva daleko heterogenija nego što mi mislimo-pretpostavljamo...Doduše, taj drugar se posle prešaltao na net, a batalio predavanja...@BubaMa Alef mi nedostaje, sa njim je super pičkarati se, bez obzira šta piše... Samo, jbg, nekad pretera sa narcisoidnošću, pa to bude problem... Edited November 14, 2012 by radisa
gospa buba Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 @Buba...Samo, jbg, nekad pretera sa narcisoidnošću, pa to bude problem...pa to bi trebalo da je njima tamo najveci problem, in da biznis. ako me razumesh ^_^otud josh interesantnije...
Aleksandar88 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Miroljub Petrovic , setih se lepih srednjoskolskih dana kad sam sa drugarima plakao od smeha gledajuci njegove emisije. Nije valjda ta poremecena dijabolcina postala nekakav faktor ?
luba Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 Da, ali ako većina roditelja počne da govori deci o čika bogi, zlim amerima, vanzemaljcima koji mrze srbe, pa se to nastavi i u školi od nastavnika, tvoje dete, ma kako da si ga vaspitao, hteće da se uklopi u sredinu, i pristaće na taj mindset... Pogotovo u nekom pubertetu...I onda džabe tebi priča o naučnom metodu, putu nauke, stalnoj sumnji u svoja dostignuća i experimente, ako ti većina povede dete u siguran™ put znanja™, jer svi tako kažu... A pogotovo, ako u školi nema bar jedan profesor koji će isto da priča što i ti kod kuće...A možda sam ja samo u (bezrazložnom) strahu, kakvo će mi dete biti jednog dana...ne verujem da si u bezrazloznom strahu, vec mislim da kuca (racunajuci tu ne samo roditelje, vec i bliske prijatelje) ima mnogo vazniju ulogu u zivotu nego sto to mi, svesno ili ne, priznajemo. pubertetske bube su jedno, ali osnove koje se postave moraju da budu bespogovorne, otprilke, kao sto neces dozvoliti da te dete psuje, tako mu neces dozvoliti da sumnja da je zemlja okrugla.takodje, mislim da treba primenjivati i taktiku upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio njegovim argumentima - recimo, gej parada izlozba - zar nije dzizus bio taj koji je govorio da dom treba svakom da bude otvoren, da svakom treba pomoci, da okrenes obraz itd. isto vazi i za kemtrejls i blumbersku grupu i ljude reptile.Off/ Ti si još i dobro prošla. U bližoj rodbini imam osobu kojoj je maltretiranje učitelja zbog levorukosti ostavilo ozbiljne i trajne posledice.ostavilo je i meni dosta problema, ali mi i donelo keri-tip popularnost, vidi ova moze da pise i jednom i drugom rukom, sigurno je luda, pa me niko nije maltretirao.
radisa Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 (edited) Miroljub Petrovic , setih se lepih srednjoskolskih dana kad sam sa drugarima plakao od smeha gledajuci njegove emisije. Nije valjda ta poremecena dijabolcina postala nekakav faktor ? :(Jeste...@LubaNadam se da si u pravu, da ću maloj na vreme sve objasniti, pa da će na kraju ispasti sve ok... Al' 'beš roditelja koji se ne brine... Edited November 14, 2012 by radisa
Recommended Posts