Weenie Pooh Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Eh, ali tvrdnja da 85% ljudi ne može da reši kvadratnu jednačinu je... sasvim moguća.Ja bih morao dobro da se pomučim da izvučem srednjoškolsku matematiku iz raspale memorije, i verovatno ne bih uspeo. Sećam se da je bilo nešto u stilu a^2 + 2ab +b^2, ali... jbg, davno je bilo.
Dagmar Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Eh, ali tvrdnja da 85% ljudi ne može da reši kvadratnu jednačinu je... sasvim moguća.Ja bih morao dobro da se pomučim da izvučem srednjoškolsku matematiku iz raspale memorije, i verovatno ne bih uspeo. Sećam se da je bilo nešto u stilu a^2 + 2ab +b^2, ali... jbg, davno je bilo.To je (a + b)2kvadratna jednacina je kad treba da resis ax2 + bx + c = 0.A i nije mi neki problem da shvatim da se ljudi toga ne secaju, ne secam se ni ja skoro nicega, vec deset godina prakticno nemam nista sa matematikom.
Weenie Pooh Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 (edited) Pa vidiš da se sasvim dovoljno sećaš, za razliku od mene :) I kako se onda to tvoje dalje razlaže, bila je neka formula sa razlomkom, ne?Ali meni je sjajno ovo u komentarima kako se masa ljudi zaleti i traži način da zajebe sistem.... "Ma mora da je jedan! Ne, čekaj, sigurno je nula! Kako ste glupi, samo sabereš i dobiješ X^6 = 1, sve je jasno" Edited November 4, 2012 by Weenie Pooh
ficfiric Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Da se ne mucisax^2+bx+c=0x = [-b±koren(b^2-4ac)]/2a
gone fishing Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 lolkada ste zadnji put koristili kvadratnu jednačinu u životu- apotrebna stvar, od matematike treba znati pitagorinu teoremu i formule za računanje površi i zapremine osnovnih geom. tela i uz to procentualni račun
ficfiric Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 (edited) lolkada ste zadnji put koristili kvadratnu jednačinu u životu- apotrebna stvar, od matematike treba znati pitagorinu teoremu i formule za računanje površi i zapremine osnovnih geom. tela i uz to procentualni računDa je ne koristim, zaboravio bih je => koristim je.Osim toga sto bratanicama pokazujem matematiku (ove godine sam najebao posto je starija upisala faks :) ), desava se da naletim na takve stvari i na poslu Edited November 4, 2012 by ficfiric
Weenie Pooh Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 @ficfiric: Hvala, zvuči poznato kad se naglas pročita, kao neka poluzapamćena pesmica iz čitanke. Minus be plusminus koren iz be na kvadrat minus četiri a ce, pa sve to kroz dva a... too old for this shit :(Još kad bih znao odakle mi ona prva asocijacija, binomna formula nešto nešto...
ficfiric Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 binomna formula nešto nešto...Kvadrat binoma :) . 'Naci, uzmes binom, pa ga kvadriras
gone fishing Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Da je ne koristim, zaboravio bih je => koristim je.Osim toga sto bratanicama pokazujem matematiku (ove godine sam najebao posto je starija upisala faks :) ), desava se da naletim na takve stvari i na poslu- dobro ti je koristiš a koliko ljudi će ponovo videti tu jednačinu nakon što završi srednju školu
Aleksandar88 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Bez trolovanja molicu, cilj je zaglupljivanje, a ne obrazovanje :P .
betty Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 dobro ova kvadratna je teska, ali predlazem da organizovano odemo na fejs i damo tacan odgovor na ono tri puta tri pitanje. da posaljemo bolju sliku u svet.
mire Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 dobro ova kvadratna je teska, ali predlazem da organizovano odemo na fejs i damo tacan odgovor na ono tri puta tri pitanje. da posaljemo bolju sliku u svet.taj rad... ;)
ficfiric Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 (edited) - dobro ti je koristiš a koliko ljudi će ponovo videti tu jednačinu nakon što završi srednju školuKoriste je oni koji znaju da je koriste ;) Eno, i Micun u skupstini je binome dizao na kub :DInace, matematika je dobar nacin da ucis coveka kako da resava probleme. Koga briga ako neko pozaboravlja formule? Za to sluze puskice ;) Edited November 4, 2012 by ficfiric
gone fishing Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 (edited) Koriste je oni koji znaju da je koriste ;) Eno, i Micun u skupstini je binome dizao na kub :DInace, matematika je dobar nacin da ucis coveka kako da resava probleme. Koga briga ako neko pozaboravlja formule? Za to sluze puskice ;)bskoristiš je jer ti je potrebna- tebi i možda još 2% ljudi- šta će to znanje lekaru, filozofu, apotekaru, sudiji, policajcu, trgovcu itd itd Edited November 4, 2012 by gone fishing
Recommended Posts