February 4, 20214 yr 17 hours ago, Tihajeza said: Meni je i dalje sve to jedan jezik, sa istočnom i zapadnom varijantom. Mada jezici se menjaju i ko zna na šta će da izađe za 30, 50 godina...
February 4, 20214 yr On 3.2.2021. at 15:14, čekmeže said: Prilično sam siguran da sad anketiramo prosečne Srbe na ulici i pitamo ih šta je recimo nadnevak, da 95 posto ne bi znalo, bez obzira da li su iz ovih ili onih vremena. On 3.2.2021. at 15:30, jms_uk said: A je li se taj izraz koristio i u onim vremenima ili je novijeg porekla? Sent from my iPhone using Tapatalk Prilično sam siguran da sad izađem na ulicu i anketiram slučajne prolaznike nekih 80 posto bi odgovorilo da nema pojma a polovica od preostalih 20% bi se nešto pravila pametna: " A ča znan , forši to dolazi od nadjev, ono ča se vrže u burek ili, kako se reče, pitu. Jopet, bi ga vrag, slabo ti ja kušeljan taj srpski." btw, sad sam pogledao neke račune, dokumente & bankovne izvode i svugdje, pa čak i na ličnoj karti osobnoj iskaznici piše datum. Edited February 4, 20214 yr by Zis
February 5, 20214 yr Moj drug iz Vojvodine (poreklom Bosanac) mi je rekao da nije razumeo film i da bi mu trebali titlovi.
February 5, 20214 yr 1 hour ago, Meazza said: Moj drug iz Vojvodine (poreklom Bosanac) mi je rekao da nije razumeo film i da bi mu trebali titlovi. trebali su i meni.
February 5, 20214 yr 2 minutes ago, djordje geprat said: a malo i velo misto? E tu već malo bolje stojim.
February 5, 20214 yr 1 hour ago, BWA said: Nisam ni ja pola razumio. Otprilike kao kad sam gledao Gruntovčane. Sad sam nasao na youtube, pa ovo je super. E to su drugi jezici. Kako samo arhaicno zvuci. Edited February 5, 20214 yr by Meazza
February 5, 20214 yr 1 minute ago, Meazza said: Sad sam nasao na youtube, pa ovo je super. E to su drugi jezici. nisi ranije gledao gruntovchane? to je shtogod