Jump to content
IGNORED

rodna ravnopravnost

gagorder

Recommended Posts

Posted

Ona radi u rudniku, i život joj nije lak...

Posted

Tako su se i meni zalili kolege u zenskim kolektivima, em im niko ne veruje da vredno rade em moraju da trpe sav taj dzumbus :sad:

Posted
On 19. 3. 2024. at 17:30, Peter Fan said:

@Moonwalker i @gospa buba koliko sam shvatio i vas dvije, kao i ja, idete i radite po fabrickim halama, pa evo malo promizdbe za zene u industriji:

industryweek_19202_05_ami_rasmussen.png.

industryweek_19203_01_chancy_davis.png?a

Modern Day Rosies: Portraits of Women in Manufacturing | IndustryWeek

ja sam u laboratoriji, plus rachun plus neki softver. al ima uzbudjenja i  shrafcigera :lolol:

ispostavilo se da je rad u labu fizichki zahtevan, ne bi chovek rekao, predjem i neke kilometre u zatvorenom, izbezumim se od lasera, svashta neshto. 

amerikanci kasne sa tom prichom junachki i teshko ce to normalizovati na taj nachin, ali valjda ne znaju drugachije, nije im prirodno. istok je ipak bio drugo i josh uvek je, hvala istoku :D

Posted
6 hours ago, Mel said:

zene su negovateljice

Tu ima fizikalije teže nego da se nose kutije. I fizikalije i mentalnog upropaštavanja....

• +1 3
  • 1 month later...
Posted

In a recent ruling, the Madhya Pradesh High Court has made a significant observation regarding the status of marital rape under the Indian Penal Code (IPC). Justice G S Ahluwalia, while addressing a case of alleged unnatural sex between a husband and wife, declared that such an act does not constitute rape, irrespective of the wife's consent, a TOI report stated.

As per the TOI report, the ruling came in response to the quashing of a First Information Report (FIR) filed by an estranged wife against her husband under IPC sections 377 (unnatural sex) and 506 (criminal intimidation). The judge, in his order dated May 1, referred to various judgments of both the Supreme Court and high courts, as well as the legal definition of rape as per section 375 of the IPC.

"When rape includes insertion of penis in the mouth, urethra or anus of a woman and if that act is committed with his wife, not below the age of 15 years, then consent of the wife becomes immaterial," the order stated.

https://economictimes.indiatimes.com/news/india/sexual-acts-with-wife-including-oral-or-anal-not-a-rape-consent-not-needed-madhya-pradesh-hc/articleshow/109832866.cms?from=mdr

Posted

Tužna priča Lauren Southern i njenog tradicionalnog braka™ u pokušaju. 

Žena je idiot, deo generacije kanadskih youtubera koji su napravili karijere zaglupljujući mladež, ali stvarno je tragično kako se zakucala u punom trku u zid realnosti.

Čudno je da vrlo malo pominje dete u čitavoj ispovesti, nisam najbolje skapirao da li je ostalo sa njom ili ne.

• 4 weeks later...
Posted

FB_IMG_1717187174673.thumb.jpg.808cf4eb28f1255fe2aa207e25f0bee8.jpg

Uspeh?

Posted
5 minutes ago, Svemir Zeka said:

FB_IMG_1717187174673.thumb.jpg.808cf4eb28f1255fe2aa207e25f0bee8.jpg

Uspeh?

Valjda misle na ove pojedinacne ocene. 

Dovoljna (2) :D

Posted

meni je uređivanje jezika zakonom bilo besmisleno u trenutku donošenja* zakona o rodnoj ravnopravnosti, šminkanje da bi čomić dobila neku svrhu u vladi, ali kad su krenuli da ga napadaju i način na koji ga napadaju kao i ko ga sve napada, uverilo me je da ga treba jako i uvek braniti. evo, isidora je lepo definisala:

*imam gadan otpor prema srpskom aktivističkom feminizmu jer negira nasleđe jugoslavije i uspehe koje je ta zemlja imala na polju rodne ravnopravnosti, kao da je borba za oslobođenje žena startovala 5. oktobra a pre toga ništa. indoktriniralo me je rano sfrj obrazovanje a i neuobičajene porodične okolnosti i stvarno se nikad nisam osećala kao manje vrednom ili za nešto ukračeno zbog toga što sam žena. no svesna sam da je moje iskustvo za opštu sliku irelevantno, jbg

(mlade feministkinje koje polako preuzimaju scenu imaju mnogo bolji odnos prema tom nasleđu)

• +1 2
Posted
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Uspeh?

Ne znam kako smo do sada živeli bez toga. :rolleyes:

Posted
1 hour ago, Sandradjer said:

Valjda misle na ove pojedinacne ocene. 

Dovoljna (2) :D

Ne, ne, na diplome. Otvori celu sliku. 

@svashtabezneshto

Ja (i žene koje su mi bliske) sam prošla mnogo štošta jer sam žena, zaostaci tog tretmana se odslikavaju i na moj sadašnji život posredno. Zato i jesam u aktivizmu. Međutim, jesam kao mlađa bila ideološki nastrojena, a sad sam više pragmatična: ako nešto postoji samo da bi iritiralo (skoro pa da je tako), onda je to kontraproduktivno. Mislim ispada da svi žele da me zovu nazivom zanimanja koje se meni lično ne dopada i ne identifikujem se tako. Nije da nisam probala, jesam, i naprosto ne ide. Zvuči isiljeno i ružno.

• +1 3
Posted (edited)
3 minutes ago, JozoMujica said:

Ne znam kako smo do sada živeli bez toga. :rolleyes:

Ma bre, odličan/vrlo dobar/dovoljan uspeh :D

Edit. U knjižici

Edited by Svemir Zeka
Posted
4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ma bre, odličan/vrlo dobar/dovoljan uspeh :D

Edit. U knjižici

I meni su u knjižici osamdesetih ovako bile upisivane ocene, sa opisom - odličan(5). A knjižica i izgleda kao da je iz osamdesetih. :D

• +1 1