Jump to content

Пут у средиште земље

Featured Replies

• Author

Разлаз, Београаађани!

Lovac.jpg

• Replies 318
  • Views 42.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 1. 5. 2014. at 9:06, kingmaker said:

ljudi, je l' se ovaj zajebava?

krenuo je kod noskicha na uranak pa zalutao u središte zemlje

ne znam zasto kori (jesam li propustila neku utakmicu poreklometrije?), a ne znam ni zasto noskich :D

ali, maksimuse i helja, nemam problem sa odlaskom na selo, nego mi nejasno sto si to predlozio "onima koji su dosli", pa rekoh, mora da se šališ

• Author

Био фајт на Радуловићевом топику пре избора када је један од његових симпатизера (не сећам се који) кренуо са рантовима о исељавању осиромашених стараца из њихових станова на Врачару како би их ослободили за њега и њему сличне, незапослене и сиромашне али амбициозне и младе, који ће захваљујући реформама сигурно добити посао и постати јапији па ће морати негде да живе, па Максимус сада када је очигледно први пут провалио да постоји овај топик а нема чиме да допринесе одлучио мало да тролује. 

pa možda misli u smislu, oni koji imaju gde da se vrate

ja b' se rado vratila da imam neko selo

trololo

On 1. 5. 2014. at 9:32, Прслин said:

Био фајт на Радуловићевом топику пре избора када је један од његових симпатизера (не сећам се који) кренуо са рантовима о исељавању осиромашених стараца из њихових станова на Врачару како би их ослободили за њега и њему сличне, незапослене и сиромашне али амбициозне и младе, који ће захваљујући реформама сигурно добити посао и постати јапији па ће морати негде да живе, па Максимус сада када је очигледно први пут провалио да постоји овај топик а нема чиме да допринесе одлучио мало да тролује. 

misliš da je samo zanimacija u pitanju, slobodno vreme, hobi i to, a ne promišljeni i osmišljeni stav? ili makar mišljeni

On 1. 5. 2014. at 9:33, dùda said:

pa možda misli u smislu, oni koji imaju gde da se vrate

ja b' se rado vratila da imam neko selo

ja mislim da je njegov stav i svaki sličan nepristojan

On 1. 5. 2014. at 9:36, kingmaker said:

ja mislim da je njegov stav i svaki sličan nepristojan

pa ono jes', pogotovo zbog tona u kome je napisan post

Па јесте, Врачарци од неадентарталског доба скупљају гљиве на Каленићу и тако су формирали насеље. После је дошла Пета личка и тера их из пећина плус напаса овце по њиховим пашњацима.

On 1. 5. 2014. at 10:31, kapetanm said:

Па јесте, Врачарци од неадентарталског доба скупљају гљиве на Каленићу и тако су формирали насеље. После је дошла Пета личка и тера их из пећина плус напаса овце по њиховим пашњацима.

Lička je šesta. Peta je krajiška  -_-

vracarci ako sele, dobar je motiv da to rade da bi oslobodili neki novac za pristojan sopstveni zivot, a ne zbog raduloviceve mladjarije koja bi da useli u njihove stanove

ali nije lako seliti pod stare dane a, prije svega, ako govorimo o selidbi na sela, to je cisto palamudjenje s obzirom na opremljenost srpskih sela tekovinama poput ambulanti

a da mobilnost treba podrzavati, treba itekako jer je jako i gotovo destruktivno niska, ali to je dugorocnija agenda.

kod nas se nekako nekretnina ne posmatra kao kapital, sto je naravno neprakticno i krivo vidjenje.

korin savjet (ako je korin) je dobar za ljude koji su tek otisli u penziju, dakle jos su fleksibilni i itekako sposobni da se staraju o sebi, a ne za penzionere od stotinu ljeta

Edited by morgana

On 1. 5. 2014. at 10:40, morgana said:

ali nije lako seliti pod stare dane a, prije svega, ako govorimo o selidbi na sela, to je cisto palamudjenje s obzirom na opremljenost srpskih sela tekovinama poput ambulanti

a da mobilnost treba podrzavati, treba itekako jer je jako i gotovo destruktivno niska, ali to je dugorocnija agenda

mobilnost u srba (i sličnih okolo) je ogromna, ne znam čemu uopšte ta priča. a sele se i u sela. samo ne u srpska sela. a dobro si primetila i uzroke toga. 

mislim na mobilnost u pomenutoj starosnoj kategorini, nije ogromna, niska je

On 1. 5. 2014. at 10:43, morgana said:

mislim na mobilnost u pomenutoj starosnoj kategorini, nije ogromna, niska je

a to. pa neće penzioneri prodavati stanove, prodaće ih njihova deca kao ovi umru. e sad, gde će novac završiti...ne verujem da će na srpskom selu. 

n

On 1. 5. 2014. at 10:40, morgana said:

korin savjet (ako je korin) je dobar za ljude koji su tek otisli u penziju, dakle jos su fleksibilni i itekako sposobni da se staraju o sebi, a ne za penzionere od stotinu ljeta

Pa ni oni nece vecito imati 55-60..sta ce posle, da se vracaju u gradove.. ili da se napravi cirkulacija zamene stanova izmedju tek penzionisanih i onih koje zdravlje tera u urbanije sredine. Ne pije ta prica vodu.. u mom kraju je krenula intenzivna selidba roditelja u vikendice kako bi mladez ostala u stanovima. Snabdevaju ih jednom nedeljno klopom i voze po lekarima po potrebi.. kao da su iz kolonije leproznih.

Edited by SNARC