Prospero Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 MOD ON:'Ajde da pustimo rogera da ga nazove kako hoce, ako hoce.Послато са HTC ChaCha A810e користећи Тапаток 2
Roger Sanchez Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Ne moraš tu biti tako oprezan buffy, ali cijenim puhanje na hladno. ^_^Moj Car & Kralj se predao, ni manje ni više nego digićima već tjedan dana prije. Danas, koliko ja znam hrvatskom narodu & državi je milie da postavi spomenike domobranima 1 fašističke države nego 100tini 000ća vojnika & domobrana koje je uludo izgubio boreći se za starog Francjozefa i mladog Karla. Tužno.
Bane5 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 (edited) poslednji broj 'politike' u beogradu za vreme I sv. rata stampan je 11. septembra 1915.skoro tacno tri meseca kasnije u beogradu je austro-ugarska komanda pocela da stampa novine na srpskom jeziku (na latinici) pod imenom 'beogradske novine' (postojalo je i nemacko izdanje 'belgrader nachrichten')u prvo vreme su stampane tri puta nedeljno da bi od polovine marta 1916. do 29. juna 1918. izlazile svakodnevno.koliko mi je poznato to je i datum kada je izasao poslednji broj 'beogradskih novina'.u tom periodu do beograda je stizalo i nesto 'strane' stampe - 'hrvatska rijec' i ugarski 'pester lloyd' Edited November 11, 2012 by Bane5
Kampokei Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Ja sam citao neke beogradske novine iz 1918. i ne samo da su bile na latinici, nego je cak bila cista zapadna verzija jezika.
Bane5 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 tako je, to su te novine, bile su pisane bas na toj 'verziji' jezika.iako se u nekim objavama srpskom narodu koristila cirilica ona je u svim javnim dokumentima i stampi bila zabranjena, a u ovom slucaju je nekako i nametano odredjeno latinicno pismo.
Turnbull Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 (edited) Sean Bean and others read first world war poetry – video Edited November 11, 2012 by Syme
Aće Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 srbija je bila varnica koja je zapalila benzin za pocetak prvog rata.rat bi svakako zapoceo i bez toga, pa nije bilo potrebe da bas srbija bude katalizator. zato nema mnogo cime ni da se hvali iz pomenutog rata.
Аврам Гојић Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 srbija je bila varnica koja je zapalila benzin za pocetak prvog rata.rat bi svakako zapoceo i bez toga, pa nije bilo potrebe da bas srbija bude katalizator. zato nema mnogo cime ni da se hvali iz pomenutog rata.pravac biseri
Turnbull Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 srbija je bila varnica koja je zapalila benzin za pocetak prvog rata.rat bi svakako zapoceo i bez toga, pa nije bilo potrebe da bas srbija bude katalizator. zato nema mnogo cime ni da se hvali iz pomenutog rata.Ma daj, jebote.
Aće Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 da li je morala srbija biti inic. kapisla? nije. da li je morala izgubiti superubedljivo najvise procenata stanovnistva u tom ratu? nije. da li je to ipak postigla? jeste. da li je to pohvalno i istorijski spektakularno? nije.
Milogled Bluff Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Ti ne znas za ono "nije majka karala sina sto se kockao, nego sto se vadio"?
Aće Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 dobro, ja kudim samo. vi hvalite tu slavnu istoriju.
Recommended Posts