Jump to content
IGNORED

Crtice o prvom svetskom ratu

SeljačkaSreća

Recommended Posts

Posted

Па нема смисла да Аустријанац буде крив за оба рата :s_w::s_dj:

Posted
Поднаредник Момчило Гаврић од 10 година, којему су родитеље убили аустријски војници, излази на рапорт са својим другом пред официра.
de6dfac2ca481e8ed2b624e025973a93.jpg
Posted
Након рата, у време политичког пријатељства југословенског председника Јосипа Броза са албанским председником Енвером Хоџом, Момчило је био хапшен и од ОЗНА, због јавно изреченог става „да нам Албанци нису браћа“.
:fantom:
Posted

Izjebasmo se braco pre 100 godina i nikako se povratimo... :isuse:

Posted

Citam bas ovih dana ovo:http://www.amazon.com/Great-Point-Military-History-Series/dp/0757001580Tekst je adaptiran iz udzbenika na americkoj vojnoj akademiji Vest Point cije je prvo izdanje stampano 1977, pa u svetlu ove skorasnje halabuke oko lika & dela Gavrila Principa i ko je vec kriv za izbijanje rata, prilicno je zanimljivo opisano iako se samo sturo osvrcu na politicke okolnosti i povod.Skeniracu ako stignem pa cu okaciti.

Posted

povodom Beogradskih novina, evo fotografije zgrade u kojoj je bila redakcija. Knez Mihailova.

Posted

Sudeci po ono malo fotki iz okupirane Srbije sto sam video, bili su prilicno brzi u postavljanju natpisa na nemackom. Ali, cudno mi je ovo forsiranje latinice u okupiranoj Srbiji, jer je AU bila prilicno blagonaklona prema cirilici u Bosni pre tog rata (skoro sve razglednice su i cirilicom, npr).

Posted

Ja se tako čudom čudio što nas 1941. godine 5. aprila nisu ubijali, a 7. aprila jesu. Nekako mi nije bilo logično.

Posted

Ma, mrzi me da pisem zasto je u BiH izmedju 1878-1914 bila jedna prica, a u okupiranoj Srbiji (1915-1918) druga. Kao sto su u BiH za vreme 1. rata Srbi cesto bili na odstrel listi (suckori itd...)

Posted

Je ima neko ovu Klarkovu knjigu da citamo i diskutujemo garantovano razlicite ukuse?