mammy two shoes Posted April 17 Posted April 17 (edited) +1 za dr macuta imala sam odlično iskustvo sa njim i njegovim timom pre 2 godine. jes da rade u poluraspadnutoj internoj b, ali ja bih kod njih išla i u zemunicu i pod šator. Edited April 17 by mammy two shoes
aram Posted May 5 Posted May 5 Debankeri: kurkuma ne liječi rak, ne boosta imunitet, ne sprječava demenciju, ali je zato dobar začin 1 1
nenad Posted May 5 Posted May 5 kad vec nalateh ovde citajuci aramov post... tusiranje ladnom vodom i vezbe disanja su 1 vrh, ja sam se bukvalno preporodio. od januara sam smrsao 10ak kila, plus je nivo energije u toku dana neuporediv.
Lezilebovich Posted May 5 Posted May 5 Daj neki jutjub link za te vezbe disanja koje rade , molim te +1 za hladno tusiranje, samo se ja bas tesko nateram na hladnocu :(
nenad Posted May 5 Posted May 5 (edited) guglaj wim hof, njegove vezbe disanja zaista rade. sto's tice ladne vode, to jeste tesko, jer je svaki put sok za organizam (zato i jeste korisno). ali sto kaze wim, just take a deep breath, and deal with it. i stvarno jeste, fokusiras se na disanje i prebrodis pocetni sok, posle 40ak sekundi je vec sasvim podnosljivo, koliko god da je voda hladna. posle nekog vremena se naviknes na hladno, ja sada vec 2 meseca nisam upalio toplu vodu pri tusiranju. plus sam sad mogao i u ultra hladnoj korani (15 stepeni max) da budem po 20 minuta. hladna voda je kao droga, posle toga nema sanse da budes neraspolozen. edit evo recimo ovo je za pocetak ok. Edited May 5 by nenad 1
Lezilebovich Posted May 5 Posted May 5 Da da, znam za te - hvala. @maheem je bio, ako se dobro secam, promoter wim hofa na forumu
Vasilij Zajcev Posted August 8 Posted August 8 (edited) Ljudi, jel se neko susreo sa nekim delotvornim lekom/kompleksom vitamina za opste reumatske promene, tj.kostobolju kod starih lica? Naime, keva ima 87, prosle godine je prelezala covid koji ju je razvalio, sad je forsiram ovim opstim kompleksima tipa ortomol ali mi treba nesto za te "redovne" degenerativne promene na kostima.. Edited August 8 by Vasilij Zajcev
kud u maglu Simoviću Posted August 8 Posted August 8 generalno je to d vitamin, ali bi bilo najbolje da pre toga obavi pregled kod reumatologa/fizijatra i da izmeri gustinu kostiju(osteoporoza) e onda po tome da se odredi terapija suplementima 1
kipo Posted August 9 Posted August 9 On 5. 5. 2024. at 12:44, nenad said: tusiranje ladnom vodom i vezbe disanja su 1 vrh, ja sam se bukvalno preporodio. Da ne pregledam sad mu sve video uratke... Koliko puta dnevno pratikujes ove vjezbe disanja? Ima nesto naprednije (ne nalazim) ili je to to, razlikuju se samo u trajanju nedisanja?
morgana Posted August 10 Posted August 10 (edited) On 8. 8. 2024. at 8:42, Vasilij Zajcev said: Ljudi, jel se neko susreo sa nekim delotvornim lekom/kompleksom vitamina za opste reumatske promene, tj.kostobolju kod starih lica? Naime, keva ima 87, prosle godine je prelezala covid koji ju je razvalio, sad je forsiram ovim opstim kompleksima tipa ortomol ali mi treba nesto za te "redovne" degenerativne promene na kostima.. obavezno kod reumatologa. to je oblast koja je jako napredovala (mada tvoja mama mozda ni nije za redovnu terapiju - dr ce reci) ... super je wim hof. nikakav cudotvoran metod ali digne energiju. sada radim samo vjezve disanja, ranije sam i tusiranje hladnom vodom. btw ta vjezbe disanja podigne pritisak. Edited August 10 by morgana 1
nenad Posted August 10 Posted August 10 (edited) 9 hours ago, kipo said: Da ne pregledam sad mu sve video uratke... Koliko puta dnevno pratikujes ove vjezbe disanja? Ima nesto naprednije (ne nalazim) ili je to to, razlikuju se samo u trajanju nedisanja? uglavnom jednom dnevno. u sustini je sve na sta sam ja nailazio slicno, pitanje je ko ti najvise odgovara. mogu ti poslati video koji ja koristim. naprednije vezbe su one koje traju vise serija i gde je trajanje nedisanja duze. u svakoj narednoj seriji dises malo brze i mozes sve duze da ne dises. ja sam pusac, a sada vec mogu u cetvrtoj ili petoj 2 i po minuta bez disanja bez zadrzanog daha. u pocetku je i minut i po bio problematican. @morgana ja nisam merio pritisak, ali sam siguran da mi znacajno opadne broj otkucaja srca. Edited August 10 by nenad 1
morgana Posted August 10 Posted August 10 (edited) da, br otkucaja pada u fazi zadrzavanja daha. pritisak raste zbog ubrzanog disanja, narocito zbog forsiranog udaha. Edited August 10 by morgana 1
kipo Posted August 10 Posted August 10 3 hours ago, nenad said: mogu ti poslati video koji ja koristim Moze, cisto da vidim. Nevjerovatno mi da jedna vjezba dnevno ima bilo kakav uticaj. Ove vjezbe (do minut i 25) nisu problem. Tusiranje hladnom vodom ce ici malo teze izgleda.
nenad Posted August 10 Posted August 10 1 hour ago, kipo said: Moze, cisto da vidim. Nevjerovatno mi da jedna vjezba dnevno ima bilo kakav uticaj. Ove vjezbe (do minut i 25) nisu problem. Tusiranje hladnom vodom ce ici malo teze izgleda. pa nije jedna vezba od minut i po, treba bar 7-8 minuta, meni nekada i po 15. ali nije to nekakav carobni stapic, kao sto kaze morgana. ja disanje nekad i preskocim, ali polivanje ledom nikad, to mi je kao dnevni fiks.
Recommended Posts