Jump to content
IGNORED

da moram da jedem jedno jelo do kraja zivota...

cmrlj

Recommended Posts

Posted

pa kung pao chicken, sta drugo... :D

Posted

pire krompir i podvarak bez mesa.

jeste da tehnički gledano nije jedno jelo ali za mene je neraskidiva celina.

pire krompir mi je inače hrana za utehu.

• +1 1
Posted

Kad smo kod pire krompira....
Pire krompir sa ćuftama u paradajz sosu...

....shiit has hit the fan.

• +1 1
Posted

Prebranac, kupus salata, par kriški Vitas Exclusive hleba. Za dezert - tamna čokolada (može Najlepše želje sa 75% kakaoa). 

Posted
On 6.1.2023. at 20:02, Shan Jan said:

Zivana pobedila. Da ja moram to da jedem do kraja zivota ubijo bi se sam. 

Ja bi se ubio da moram i jednom to da probam.

Posted

Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema.

Gnocchi al pomodoro e parmigiano (o con altri due sughi) e Frascati  Superiore | Lavinium

Posted
4 minutes ago, Poludziber said:

Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema.

Gnocchi al pomodoro e parmigiano (o con altri due sughi) e Frascati  Superiore | Lavinium

Isto, samo sos od buđavog sira.

Eto, mogla bih čitav život da provedem na plesnima...

• +1 2
Posted

njoke od sira sa gorgonzola sosom. sir u sendvicu od dva parceta sira. i cizkejk.

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

to da moz da jedes svaki dan ne bi bio nedeljni  :fantom:

• 1 month later...
Posted (edited)
On 6. 1. 2023. at 22:00, papapavle said:

Prebacujem ovde diskusiju sa teme na kojoj stoluje@noskich, jer me stvarno zanima (a vidim i @dragance lajkovao, znaci ima tu nesto) - da li sam ja onda u krivu kad mi zvuci da ceo svet moze da zivi zdravo sa $1.50 dnevno (na stranu to kako bi se priustila svakodnevna riba za te pare), i da li je moguce da se decenijama jede ista hrana, valjda je poenta dobre i zdrave ishrane raznovrsnost?

100% mozes da se hranis zdravo za smesne novce, medjutim sasvim je drugo pitanje da li bi ti se ta jela dopala i da li bi podneo slabu raznovrsnost u ishrani.

Kada kazem slabu raznovrsnost to ne znaci da jedes samo jednu kategoriju hrane, vec da kombinujes zdrave najjeftinije sastojke i svakodnevno jedes slicna jela.

Na primer imas socivo koje je izuzetno jetino i zdravo i koje mozes da pomesas sa povrcem koje je u tom momentu najjeftinije na rasprodaji, ubacis malo zacina i sos, promesas malo na vatri i to ti je to. Naravno ako je socivo osuseno moraces da ga prvo potopis u vodu i sacekas, ako je iz kozerve direktno. To je jelo koje mozes da jedes bukvalno svaki dan i da uvek bude jako jeftino ako si kupio veliku kolicinu susenog sociva i ostalih sastojaka na rasprodaji, i u svakom smislu je zdravo.

Sasvim je drugo pitanje da li bi ti licno mogao da jedes takvo jelo svaki dan. Tokom najveceg dela ljudske istorije jednolicnost u ishrani je bila svakodnevna stvar i slicno pranju zuba. To odradis zato sto se mora, a ne iz uzivanja ili razonode... 

Edited by noskich