beta Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 pire krompir i podvarak bez mesa. jeste da tehnički gledano nije jedno jelo ali za mene je neraskidiva celina. pire krompir mi je inače hrana za utehu. 1
Frank Pembleton Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Kad smo kod pire krompira....Pire krompir sa ćuftama u paradajz sosu.......shiit has hit the fan. 1
Willow Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Prebranac, kupus salata, par kriški Vitas Exclusive hleba. Za dezert - tamna čokolada (može Najlepše želje sa 75% kakaoa).
Lo Zingaro Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 On 6.1.2023. at 20:02, Shan Jan said: Zivana pobedila. Da ja moram to da jedem do kraja zivota ubijo bi se sam. Ja bi se ubio da moram i jednom to da probam.
Lo Zingaro Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema.
Svemir Zeka Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 4 minutes ago, Poludziber said: Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema. Isto, samo sos od buđavog sira. Eto, mogla bih čitav život da provedem na plesnima... 2
morgana Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 njoke od sira sa gorgonzola sosom. sir u sendvicu od dva parceta sira. i cizkejk. 1 1 1
noskich Posted February 23, 2023 Posted February 23, 2023 (edited) On 6. 1. 2023. at 22:00, papapavle said: Prebacujem ovde diskusiju sa teme na kojoj stoluje@noskich, jer me stvarno zanima (a vidim i @dragance lajkovao, znaci ima tu nesto) - da li sam ja onda u krivu kad mi zvuci da ceo svet moze da zivi zdravo sa $1.50 dnevno (na stranu to kako bi se priustila svakodnevna riba za te pare), i da li je moguce da se decenijama jede ista hrana, valjda je poenta dobre i zdrave ishrane raznovrsnost? 100% mozes da se hranis zdravo za smesne novce, medjutim sasvim je drugo pitanje da li bi ti se ta jela dopala i da li bi podneo slabu raznovrsnost u ishrani. Kada kazem slabu raznovrsnost to ne znaci da jedes samo jednu kategoriju hrane, vec da kombinujes zdrave najjeftinije sastojke i svakodnevno jedes slicna jela. Na primer imas socivo koje je izuzetno jetino i zdravo i koje mozes da pomesas sa povrcem koje je u tom momentu najjeftinije na rasprodaji, ubacis malo zacina i sos, promesas malo na vatri i to ti je to. Naravno ako je socivo osuseno moraces da ga prvo potopis u vodu i sacekas, ako je iz kozerve direktno. To je jelo koje mozes da jedes bukvalno svaki dan i da uvek bude jako jeftino ako si kupio veliku kolicinu susenog sociva i ostalih sastojaka na rasprodaji, i u svakom smislu je zdravo. Sasvim je drugo pitanje da li bi ti licno mogao da jedes takvo jelo svaki dan. Tokom najveceg dela ljudske istorije jednolicnost u ishrani je bila svakodnevna stvar i slicno pranju zuba. To odradis zato sto se mora, a ne iz uzivanja ili razonode... Edited February 23, 2023 by noskich
Recommended Posts