Jump to content

da moram da jedem jedno jelo do kraja zivota...

Featured Replies

pa kung pao chicken, sta drugo... :D

pire krompir i podvarak bez mesa.

jeste da tehnički gledano nije jedno jelo ali za mene je neraskidiva celina.

pire krompir mi je inače hrana za utehu.

Kad smo kod pire krompira....
Pire krompir sa ćuftama u paradajz sosu...

....shiit has hit the fan.

Prebranac, kupus salata, par kriški Vitas Exclusive hleba. Za dezert - tamna čokolada (može Najlepše želje sa 75% kakaoa). 

On 6.1.2023. at 20:02, Shan Jan said:

Zivana pobedila. Da ja moram to da jedem do kraja zivota ubijo bi se sam. 

Ja bi se ubio da moram i jednom to da probam.

Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema.

Gnocchi al pomodoro e parmigiano (o con altri due sughi) e Frascati  Superiore | Lavinium

4 minutes ago, Poludziber said:

Ja bih njoke od kromprira sa paradajzom i parmezanom mogao da jedem bas zauvek bez problema.

Gnocchi al pomodoro e parmigiano (o con altri due sughi) e Frascati  Superiore | Lavinium

Isto, samo sos od buđavog sira.

Eto, mogla bih čitav život da provedem na plesnima...

njoke od sira sa gorgonzola sosom. sir u sendvicu od dva parceta sira. i cizkejk.

to da moz da jedes svaki dan ne bi bio nedeljni  :fantom:

• 1 month later...
On 6. 1. 2023. at 22:00, papapavle said:

Prebacujem ovde diskusiju sa teme na kojoj stoluje@noskich, jer me stvarno zanima (a vidim i @dragance lajkovao, znaci ima tu nesto) - da li sam ja onda u krivu kad mi zvuci da ceo svet moze da zivi zdravo sa $1.50 dnevno (na stranu to kako bi se priustila svakodnevna riba za te pare), i da li je moguce da se decenijama jede ista hrana, valjda je poenta dobre i zdrave ishrane raznovrsnost?

100% mozes da se hranis zdravo za smesne novce, medjutim sasvim je drugo pitanje da li bi ti se ta jela dopala i da li bi podneo slabu raznovrsnost u ishrani.

Kada kazem slabu raznovrsnost to ne znaci da jedes samo jednu kategoriju hrane, vec da kombinujes zdrave najjeftinije sastojke i svakodnevno jedes slicna jela.

Na primer imas socivo koje je izuzetno jetino i zdravo i koje mozes da pomesas sa povrcem koje je u tom momentu najjeftinije na rasprodaji, ubacis malo zacina i sos, promesas malo na vatri i to ti je to. Naravno ako je socivo osuseno moraces da ga prvo potopis u vodu i sacekas, ako je iz kozerve direktno. To je jelo koje mozes da jedes bukvalno svaki dan i da uvek bude jako jeftino ako si kupio veliku kolicinu susenog sociva i ostalih sastojaka na rasprodaji, i u svakom smislu je zdravo.

Sasvim je drugo pitanje da li bi ti licno mogao da jedes takvo jelo svaki dan. Tokom najveceg dela ljudske istorije jednolicnost u ishrani je bila svakodnevna stvar i slicno pranju zuba. To odradis zato sto se mora, a ne iz uzivanja ili razonode... 

Edited by noskich