Jump to content
IGNORED

Zanzibar

Feindouno

Recommended Posts

Posted (edited)

Sto se toga tice Ovi su najboljih. Imaju radnju i u Kendwi i u Nungwiju.Ja sam isao na snorkling 3 puta i planirao da uzmem kod njih "discover scuba" kurs posto se time nisam bavio nikad... mislim da je 90$... medjutim nesto nam se zakomplikovalo sa parama pa sam odustao.Upoznao sam tamo par iz Juzne Afrike, oboje imaju PADI sertifikat Master Scuba Diver i bili su odusevljeni ronjenjem, isli su 4-5 puta.edit:Kad sam ja planirao ljetovanje Mauricijus je bio 2-3 puta skuplji a tesko da je 2-3 puta bolje pa sam zato izabrao ZNZ.

Edited by Feindouno
Posted

Hrana...Imas na prosloj strani sliku ulicne hrane a mozes i da izguglas jos, tamo mi je sve bilo odlicno.Ovako po restoranima ima svega. Najcesce su na meniju razne varijante karija, masale i izvjesni chuku chuku sto mu dodje k'o neka riblja corba, dobija se u porciji sa rizom. Ima i govedji al' nisam probao, vjerovatno lici na gulas.Kazu da je meso skupo na Zanzibaru posto na samom ostrvu nema niceg pa moraju da 'uvoze' sa kopna tako da placaju 2 poreza, zanzibarski i tanzanijski. Burgeri su ok, ni slucajno ne napraviti gresku i uzeti stejk. Dobije se porcija od jedno 3 sitne natur snicle i to je to.Naravno dominira morska hrana i odlicna je. Grilovana riba, skampi, lignje, hobotnica... sve je super i sve je svjeze. U ovom nasem restoranu se desavalo da im bukvalno donesu jednu tunu pa tako u sred vecere nestane zaliha :). Ostalim ribama ne znam ime na srpskom, uglavnom se pojavljuju kingfish i white snapper. Sve porcije su sa rizom/pomfritom i salatom, nisu bas prevelike u vecini restorana.Ima i pizza svugdje sem u doticnom restoranu posto im je riknula pec :Hail:Pice su solidne, velicina jok.Cijene od 10 do 30 dolara za obrok i pice za dvoje.Pitaj ako te jos nesto interesuje, ne pada mi sad nista vise na pamet.