Feindouno Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Za pocetak slike...Preciznost na relaciji Dar Es Salaam - Zanzibar. Let traje oko 15 minuta... stjuardese jedva stignu da izrecituju uputstvo.Old fort, Stone TownA evo cime se sve mozete baviti u/na tvrdjaviLuka, Stone TownForodhani Gardens (lokalci izgovaraju Forozani), pripreme za veceru
Feindouno Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Jozani national park, endemski majmunMnemba Island, boja mora, kadar neveraDelfini i ribari kod Mnembe. Ne pecaju delfine.Plaza u Kizimkaziju i prevozno sredstvo naseg benda koji zari i pali Zanzibarom, pogled iz restoranaDelfin u Kizimkaziju, dolphin tour
Feindouno Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Plaza, UroaPlaza, NungwiPlaza, KendwaZalazak sunca, KendwaSalon za masazu i SVE, unutra zna da se skupi i 10-ak ljudi. Masaza tipa full body kosta oko 5$ za pola sataOmiljeni restoran, KendwaToliko za sad...
dunja Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 :Hail:kako se stize do tamo? tj. do der es salama?ali drinks & eats
Feindouno Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 kako se stize do tamo? tj. do der es salama?Jedva :)Imaju neke varijante iz Milana, stajaznam, nije mi odgovaralo idenje do Milana pa sam trazio nesto drugo i na kraju je ispalo ovako:Gea do Budimpeste pa letovi Budimpesta - Doha - Dar (sa stajanjem na pumpi u Najrobiju) i zatim umiranje na aerodromu u Daru 8 jebenih i to sve zbog 15-minutnog leta za ZNZ.Naravno nije tako bilo kad je bukirano vec su bili neki razumni lejouvri po 2-3 sata ali su mi mijenjali sve dva puta. Sad kad sam bio i vidio letio bih samo do Dara a odatle hvatao trajekt za Zanzibar.Ovako je, ako racunam od polaska iz BG do slijetanja na Zanzibar sve trajalo 30-35 sati.Povratak slicno samo bez Najrobija i sa 8 sati u Dohi (platio neki laundz 40$ pa je bilo skroz ok).Cijena sitnica, povratni kombi 60e, letovi oko 650e.
*edited by mod Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 More stvarno izgleda fantasticno! Kakve su cene tamo sto se tice smestaja i svega ostalog?
Moća Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Sa kim si isao nisi valjda sam? Baci i neku svoju sliku a ne samo ovi pejzazi.
Feindouno Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 (edited) More stvarno izgleda fantasticno! Kakve su cene tamo sto se tice smestaja i svega ostalog?Cijene, sto bi rekli Zanzibarci "iz dipend" (it depends ). O svemu moze da se pregovara i nista nije fiksno.Mi smo bili u tzv low season a tada (mart-maj) su cijene nesto manje. Bili smo u dva hotela, ovom i ovom.Za prvi sam se zeznuo, rezervisao preko neta, uplatio depozit jer sam mislio da ce mi mozda traziti za vizu a niko me nista nije pitao. Tamo je bilo dosadno do jaja, rizort prazan, okolo nema nista tako da smo se deveti (morali smo ostati toliko da ne propadne jebeni depozit) dan prebacili u Kendwu.Prvi hotel je kostao 25$/dan po osobi, nocenje s doruckom. Drugi cca 27.5$/dan po osobi za isto to. Drugi je zaista neuporedivo bolji. Sajt i nije neki al' ima na Tripadvisoru boljih slika. Trazili su 65-70$ za sobu ali smo se dogovorili.Klopa... u Kendwi smo nasli restoran sa slike gore, FENOMENALNA klopa, ogromne porcije a cijena sitnica, nekih 10-15$ vecera sa picem za dvoje. Restoran oba nasa i vecine okolnih rizortova je bio duplo skuplji sa ne tako velikim porcijama al jebiga, u onom prvom smo morali da jedemo jer nije bilo nikakvih opcija u okolini. Stvarno se nalazi u pravoj 1 pripizdini i nikome ne bih preporucio odlazak tamo iako na slikama izgleda super. U Stone Townu je Forozani najbolja varijanta. Izaberes sta ti se svidja i onda ti majstor na licu mjesta spremi. Takodje 10-15$ za dvoje uz obavezni sok od secerne trske koji je sjajan Nastavak slijedi...Sa kim si isao nisi valjda sam? Baci i neku svoju sliku a ne samo ovi pejzazi.Bio sam sa djevojkom.Mojih slika nema, samo pejzazi Edited June 23, 2012 by Feindouno
Feindouno Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 Cijena sitnica, povratni kombi 60e, letovi oko 650e.:(Ne vidis od brade? + aerodrom - hotel 10-20$, kako se dogovorite.
stoka Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 A ovi saloni za masažu tipa full body, jel to znači sa oralnom završnicom ili kako?
sherman Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 sa analnom zavrsnicom. gurnu ti kokos u buljsonai sve to za samo 5 dolara
dunja Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 :lol:idi bre shermane@kojot: ako mislis na prevoz do tamo, napisao je gore
Feindouno Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Svrati na 3-4 dana u Kendwu/Nungwi... sezona je sad do marta.Klima... 28 stepeni 12 mjeseci godisnje :)Kao kisna sezona je od marta do maja. Za mojih 25 dana tamo kisa je padala nekih 15-ak ali uglavnom lagani ljetnji pljusak 10-15 minuta i onda ponovo izadje sunce. Bila su mozda 4 bas ogavna dana kao da govna padaju.Od sadrzaja imas nacionalni park Jozani, izlete na tzv farme zacina, Prison island, delfine i naravno Stone Town.Napisacu za klopu kasnije.
Matilda Ivancic Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Feinduno, daj jos detalja, Lebrona ti.Ako uspem da izmolim odmor, planiram da odem u Mombasu, a mozda i Zanzibar. Kakva je klima? Klopa? Ima li jos nekih sadrzaja osim plaza?jesi bio na Mauricijusu?
Recommended Posts