John Coltrane Posted July 19, 2021 Posted July 19, 2021 Kad je izašao, pre dve godine, ko blesav sam ga tražio...sad mi baš tužno što sam ga i gledao. Odmor provodim pored Pule u kojoj nisam bio 10tak godina. Znam sigurno šta ću, još, obići... 2
April Posted July 20, 2021 Author Posted July 20, 2021 Odmor provodim pored Pule u kojoj nisam bio 10tak godina. Znam sigurno šta ću, još, obići...Spominjali Premanturu...Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
Duhovnost, ljubav i med Posted August 9, 2021 Posted August 9, 2021 Овај обећава (РТС1, вечерас) , гледаћу га свакако, па како буде Film Bekstvo iz Pretorije Zasnovan na stvarnom bekstvu političkih zatvorenika, "Bekstvo iz Pretorije" je uzbudljivi triler s radnjom smeštenom u turbulentnim danima aparthejda u Južnoafričkoj Republici. (Escape from Pretoria, 2020.)
Jumanji Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 Vcrs na Cinemaxu Kinesla cetvrt, u 21:50https://m.imdb.com/title/tt0071315/?ref_=m_nm_knf_t1
Jumanji Posted August 26, 2021 Posted August 26, 2021 Kineska* četvrt, ok pošto je na Cinemaxu vrv ga ima na HBO, nisam razmišljala, u svakom slučaju gledala sam ga pre milion godina, pa sad.
Duhovnost, ljubav i med Posted August 27, 2021 Posted August 27, 2021 Управо на првом, "Вишња на Ташмајдану", један филм који много лепо стари, умирем од смеха у појединим сценама, можда најбоље приказује 1960-те и њихову виталност, можда је то последња витална деценија пре пада у декаденцију и стагнацију. 1
Duhovnost, ljubav i med Posted August 27, 2021 Posted August 27, 2021 Гледам сад ташмајданску Вишњу и у постпоноћној репризи, ремек-дело, Боже, Боже, како су величанствено уклопљене камера и музика, генијално баш.
Jimmy Kowalski Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 U Visnji Sinisa Pavic prvi put koristi fore koje ce kasnije postati popularne kada ih ponovi u Tesnoj kozi. Kao kad u kucnoj raspravi cale kaze kevi rodila si idiota misleci na jednog sina, pa potom rodila si dva idiota. Ili kad Ckalja kao profesor francuskog prozove nekog, a on odgovara "nisam tu", itd. 2
Duhovnost, ljubav i med Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 (edited) Овде је хумор мало софистициранији, можда зато што је ауторство над сценаријем подељено, парафразирам: "Доведи ми Вишњу овде" "Зашто баш ја?" "Јер си ти без скрупула" Али овде није ништа у сврху суморности, ни дијалози, ни сцене, ни кретање камере, све је у стравичном оптимизму, чак и кад су ликови у сјебаној фази, то су на оптимистичан начин. И што је још важније: убедљиво су оптимистични. Edited August 28, 2021 by Duhovnost, ljubav i med
slepa živana Posted August 31, 2021 Posted August 31, 2021 On 28.8.2021. at 12:34, Jimmy Kowalski said: U Visnji Sinisa Pavic prvi put koristi fore koje ce kasnije postati popularne kada ih ponovi u Tesnoj kozi. Kao kad u kucnoj raspravi cale kaze kevi rodila si idiota misleci na jednog sina, pa potom rodila si dva idiota. Ili kad Ckalja kao profesor francuskog prozove nekog, a on odgovara "nisam tu", itd. ili kad u amarkordu učenik isplazi jezik pokušavajući da izgovori reč na stranom jeziku, itd. rodonačelnik komedije bog mu dao zdravlje 2 1
April Posted August 31, 2021 Author Posted August 31, 2021 6 minutes ago, MocaVukotic said: D uindou Na kom kanalu?
Recommended Posts