Jump to content
IGNORED

WARNING - Topik za nepropuštanje retko prikazivanih filmova na tv

April

Recommended Posts

Posted

Kad je izašao, pre dve godine, ko blesav sam ga tražio...sad mi baš tužno što sam ga i gledao.

Odmor provodim pored Pule u kojoj nisam bio 10tak godina. Znam sigurno šta ću, još, obići...

• +1 2
Posted

Odmor provodim pored Pule u kojoj nisam bio 10tak godina. Znam sigurno šta ću, još, obići...

Spominjali Premanturu...

Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk

• 3 weeks later...
Posted

Овај обећава (РТС1, вечерас) , гледаћу га свакако, па како буде :fantom:

Film

Bekstvo iz Pretorije

Zasnovan na stvarnom bekstvu političkih zatvorenika, "Bekstvo iz Pretorije" je uzbudljivi triler s radnjom smeštenom u turbulentnim danima aparthejda u Južnoafričkoj Republici. (Escape from Pretoria, 2020.)

• 3 weeks later...
Posted

Kineska* četvrt, ok pošto je na Cinemaxu vrv ga ima na HBO, nisam razmišljala, u svakom slučaju gledala sam ga pre milion godina, pa sad.

Posted

Управо на првом, "Вишња на Ташмајдану", један филм који много лепо стари,:wub: умирем од смеха у појединим сценама, можда најбоље приказује 1960-те и њихову виталност, можда је то последња витална деценија пре пада у декаденцију и стагнацију. 

• +1 1
Posted

Гледам сад ташмајданску Вишњу и у постпоноћној репризи, ремек-дело, Боже, Боже, како су величанствено уклопљене камера и музика, генијално баш. 

Posted

U Visnji Sinisa Pavic prvi put koristi fore koje ce kasnije postati popularne kada ih ponovi u Tesnoj kozi. Kao kad u kucnoj raspravi cale kaze kevi rodila si idiota misleci na jednog sina, pa potom rodila si dva idiota. Ili kad Ckalja kao profesor francuskog prozove nekog, a on odgovara "nisam tu", itd.

• +1 2
Posted (edited)

Овде је хумор мало софистициранији, можда зато што је ауторство над сценаријем подељено, парафразирам:

"Доведи ми Вишњу овде"

"Зашто баш ја?"

"Јер си ти без скрупула" 

:kecman::rolf:

Али овде није ништа у сврху суморности, ни дијалози, ни сцене, ни кретање камере, све је у стравичном оптимизму, чак и кад су ликови у сјебаној фази, то су на оптимистичан начин. И што је још важније: убедљиво су оптимистични.

Edited by Duhovnost, ljubav i med
Posted
On 28.8.2021. at 12:34, Jimmy Kowalski said:

U Visnji Sinisa Pavic prvi put koristi fore koje ce kasnije postati popularne kada ih ponovi u Tesnoj kozi. Kao kad u kucnoj raspravi cale kaze kevi rodila si idiota misleci na jednog sina, pa potom rodila si dva idiota. Ili kad Ckalja kao profesor francuskog prozove nekog, a on odgovara "nisam tu", itd.

ili kad u amarkordu učenik isplazi jezik pokušavajući da izgovori reč na stranom jeziku, itd.

rodonačelnik komedije bog mu dao zdravlje

• +1 2
  • Haha 1
Posted
6 minutes ago, MocaVukotic said:

D uindou

Na kom kanalu?