8 hours ago8 hr 3 minutes ago, kipo said:Ove zelene paprike, mozda long slim cayenne?Trebale su biti kasmirske Mirch Masala (C. baccatum) ali mislim da sam dobio neko znj sjeme pa bi mogla biti i cayenne (C. annuum). Definitivno su annuum. Nista specijalno, blago ljutkaste, okej su.Od 5 vrsta papricica koje uzgajam, dvije sigurno nisu ono sto sam narucio, za ostalo cekam da izrastu jos da mogu 100% verifikovati. Edited 8 hours ago8 hr by Seabass
8 hours ago8 hr 18 minutes ago, Seabass said:Definitivno su annuum. Nista specijalno, blago ljutkaste, okej su.Ah, meni tih 30-50k taman, ne prija mi ljuce. Serano, Kajen, Tabasko. Habanero me bas rasturi a Karoline jedemo fore radi ali ne vidim smisao. Kontam da su ljudi koji to tamane drugacije napravljeni.
8 hours ago8 hr 3 minutes ago, kipo said:Ah, meni tih 30-50k taman, ne prija mi ljuce. Serano, Kajen, Tabasko. Habanero me bas rasturi a Karoline jedemo fore radi ali ne vidim smisao. Kontam da su ljudi koji to tamane drugacije napravljeni.Serrano su mi jedne od najdrazih papricica koje sam uzgajao, a imao sam sigurno 50+ vrsta tokom godina. Od reapera do divljih chiltepina i svega izmedju. Sad me to proslo i ove godine sam posijao samo tih 5 vrsta medjutim nisam zadovoljan. Iduce godine cu kupiti sjeme negdje drugo i to par vrsta rocoto (C. pubescens), mozda Lemondrop (C. baccatum) i par vrsta poput serrano, tabasco (C. annuum). Mozda budem imao prostora za jednu-dvije super ljute za jednog kolegu koji to jede kao jagode. Jedno jutro sam donio neke Borg 9 strain, pojeo je 5-6 uz sendvic za dorucak. To je kao da zvaces sunce, a on nije ni zastucao. Sad imam par Ghost (naga jolokia), tek cvjeta, vidjecemo na sta ce izaci.Ovo su berebe nekih ranijih godina:Ovo sve je prije 5-6 godina cinimise.
2 hours ago2 hr Ovo su moje Kajen juce, u plasteniku. A ovo moje te neke koje nemam pojma sta su.Tabasko jos nisu krenule, ali kasno sam posadio sve, krajem marta, a i inace one kasnije krenu.