Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

3 minutes ago, Sandradjer said:

Da si prosvetar krkao bi danas. Nema dnevnice, ali zato hrane koliko volis, od kavijara do rostilja cool

Biće svačega večeras, a ovo mi je da preguram, da ne pijem votku na prazan stomak )

• Replies 11.1k
  • Views 808.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

7 hours ago, Sandradjer said:

Da si prosvetar krkao bi danas. Nema dnevnice, ali zato hrane koliko volis, od kavijara do rostilja cool

Juče je bilo bolje, a i više srdoc

Danas upola manje kanapeića, sve ste mi izeli kolače dok sam izašla. Poslednja dva koje je uzela sebi istoričarka, pa mi poklonila, su mi ispala u hodniku. Plakala sam za njima dva sata.

Inače, ne mogu da ne primetim značajnu promenu u ishrani na završnom ispitu u seoskoj školi, vs fensi klopa u fensi školi. Ono tamo je bilo zube da slomiš

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Juče je bilo bolje, a i više srdoc

Danas upola manje kanapeića, sve ste mi izeli kolače dok sam izašla. Poslednja dva koje je uzela sebi istoričarka, pa mi poklonila, su mi ispala u hodniku. Plakala sam za njima dva sata.

Inače, ne mogu da ne primetim značajnu promenu u ishrani na završnom ispitu u seoskoj školi, vs fensi klopa u fensi školi. Ono tamo je bilo zube da slomiš

Nisi angazovana u poslepodnevnim satima D

@Svemir Zeka gde se lome zubi, na selu ili u gradu?

U mom ex selu radnom

8 hours ago, Seabass said:

Peceni avokado je za Mexikance sto je ananas na pizzi za Talijane.

i meni je ovo wtf, ali Google University kaže da to ipak može da uspe, pojačaju se neki ukusi (ostali se gube), drž ne daj

moraću da probam neko prilikom, makar rizikovao da prođem kao Baba Chonao

neću sa oslićem i pavlakom kao Ras, nego kad budem grilovao povrće metiću u ćošak malo avokada

16 minutes ago, Frile said:

i meni je ovo wtf, ali Google University kaže da to ipak može da uspe, pojačaju se neki ukusi (ostali se gube), drž ne daj

moraću da probam neko prilikom, makar rizikovao da prođem kao Baba Chonao

neću sa oslićem i pavlakom kao Ras, nego kad budem grilovao povrće metiću u ćošak malo avokada

Peci slobodno, nece ti nista biti. Ja sam redovno pravio neke tacos/enchiladas, koje sam izmedju ostalog punio i avokadom. Nije nikakav wow ali ni ne smeta. Avokado je realno jedan meh sastojak, meni nije obavezan ni u cemu.

Ananas na pizzu, e to vec volem s vremena na vrijeme. Ovih dana sigurno ce padne jedna.

Avokado jedino što ima, to je tekstura. Ukusa je kao i vazduh, nema ga.

Zato sto ne jedemo avokado tamo gde se gaji. U Africi itekako ima ukusa. Verovatno i nas paradajz kad bi ga ubrali mesec dana ranije ne bi imao ukusa dok stigne gde treba.

2 minutes ago, Shan Jan said:

Zato sto ne jedemo avokado tamo gde se gaji. U Africi itekako ima ukusa. Verovatno i nas paradajz kad bi ga ubrali mesec dana ranije ne bi imao ukusa dok stigne gde treba.

Avokado je native of Americas.

9 hours ago, Ras said:

Dagnje u padajz sosu

tako reći karbonara s dagnjama lolol

PS: avokado, svež, ide fenomenalno uz pasulj. naročito uz onaj sitni crni.

7 minutes ago, Seabass said:

Avokado je native of Americas.

Native je i paradajz pa ima dobar ukus kod nas.

1 minute ago, Shan Jan said:

Native je i paradajz pa ima dobar ukus kod nas.

Si jeo paradajz u americi? Ono, iz baste, domaca sorta neka, Cherokee npr pa da imas referencu?

Mislis da africki avokado ima najbolji ukus ali ga se mora tamo konzumirati na licinom mestu?

Ne znam, mozda.

Generalno vecina voca i povrca je ukusnije sto je svjezije i ako je uzgojeno i obrano u optimalnim uslovima. Avokado je malo cudan jer ne omeksa na drvetu, mora se obrati da bi omeksao tako da je vjerovatno svejedno je li sazrijeva u kuhinji ili u brodskom kontejneru. I paradajz je bolje obrati prije nego sto skroz omeksa na lozi.

U DeFe samiškama, čudnazemljameksiko, acuahatl* na gomili u ćošku, skroz potmaneo, raznih nivoa braonosti, mekoće i jednog tona neonske zelene nekoliko mm ispod kože, koja polako prelazi u zrelo žuto sunce.

Inače se najbolje druži sa listom korijandera i limetom, mnogo limete, kako se vika guakamole. Može da se tako ugrubo umešan rkne u makarone, a nije loš ni na crnom leba sa tankim slajsom lososa na mekom siru.

_____

*Valjda testis u prevodu sa nahuatl jezika

Edited by makaronee

40 minutes ago, Pixisis said:

Avokado jedino što ima, to je tekstura. Ukusa je kao i vazduh, nema ga.

38 minutes ago, Shan Jan said:

ja volim avokado i jedem ga cesto uz razne stvari i slazem se da nema ukusa cesto, ali nekad i ubodem da ima ukusa, bude slican kao nekom orasastom plodu. nekad mi cak ima ukus pistaca, ali uglavnom je vise tekstura i tu nista ne mogu da uradim, buduci da zivim gde zivim.

meni je npr jako zao paradajza. mislim da mi je to jedna od omiljenih stvari od malena. retko poslednjih 25 godina mogu da nadjem onaj paradajz koji sam jeo kada sam bio mali/mladji. znate onaj momenat kada jedete sam paradajz bez icega, kao jabuku, a on ukusan/socan...

nekad, ali retko potrefim takav, a takav se uvek pre podrazumevao. :(

@Shan Jan sa ovim se 100% slazem, isto i drugo juzno voce isto tako