March 29Mar 29 @Seabass @Eleniko ima tema o samoniklom jestivom bilju pa izvolte u salon...da ne pisem tamo sama ko luda nasta
April 5Apr 5 31 minutes ago, Shan Jan said:Drugari kuvari, dajte predlog za neki dobar tiganj koji moze da se pazari u Srbiji.Vec godinama koristim Fagor tiganje i mogu reci da se isplate za sve parehttps://fagor.rs/kategorije/posudje/tiganji/
April 5Apr 5 4 minutes ago, kronostime said:Vec godinama koristim Fagor tiganje i mogu reci da se isplate za sve parehttps://fagor.rs/kategorije/posudje/tiganji/Postoji li neki od ovih koje posebno preporucujes ili je svejedno?
April 5Apr 5 Granitni wok i granitni tiganj - kuvanje sa njima je pravo uzivanje, mada svo posudje im je odlicno.Neces se pokajati bilo sta da uzmes.PS. Dodao bih na to i male kuhinjske aparate - nakupovao sam toga svojevremeno pre 15 godina gomilu kod njih i sluze me i danas, narocito kad je spremanje hrane za vise ljudi u pitanju. Edited April 5Apr 5 by kronostime
April 5Apr 5 Ipak bih izbegao tiganje sa mineralnim filmom (nejasne kompozicije aka "granitne"), pogotovo ako se kuva na plinu i često - zbog visoke temperature i verovatnoće emisije hemikalija, odnosno sitnih čestica u hranu.
April 5Apr 5 17 minutes ago, makaronee said:Ipak bih izbegao tiganje sa mineralnim filmom (nejasne kompozicije aka "granitne"), pogotovo ako se kuva na plinu i često - zbog visoke temperature i verovatnoće emisije hemikalija, odnosno sitnih čestica u hranu.I ja nisam neki ljubitelj tog posudja, ali ovo mi je svojim kvalitetom i dugogodisnjom upotrebom dokazalo da se isplati kupiti ga.
April 15Apr 15 On 29. 3. 2025. at 17:51, Eleniko said:seme će ti trebati samo jednom. neviđeno je invazivno.meni rekli neki strucnjaci da je najzdravije bilje koje ne mozes iskoreniti nego se vraca ko kolumbo (peter folk kad samo jos ovo). naravno, ako je jestivo a ne otrovno. nabrajali razno tipa nana, kopriva, kupine, origano.... ama sve s cim imas problem u basti je najzdravije usvijet. nemam pojma dal je tacno al moglo bi biti posto ovi sto sto su o tom pricali su dobro strucni.
April 16Apr 16 pecem dzem od sljiva u rerni..ali!ostavim ga na 15min i iscuri mi po rerni,zadimi..haos..pa sam sad ribala rernu i vratila dzem nazad da se pece
April 16Apr 16 11 minutes ago, ivy said:pecem dzem od sljiva u rerni..ali!ostavim ga na 15min i iscuri mi po rerni,zadimi..haos..pa sam sad ribala rernu i vratila dzem nazad da se peceŠljive su "ovogodišnje" pretpostavljam? Kao i orasi na pijacama.
April 16Apr 16 iz zamrzivacaleti stavimo u zamrzivac pa kuvamo tj. pecemo ture preko zime...a jasno je da je sanducar portal u druge dimenzije
April 16Apr 16 imam i kupine od letos u zamrzivacu..ali od njih pravim brzinski dzemic/sosic bez secera u malim kolicinama
April 23Apr 23 On 16.4.2025. at 17:31, ivy said:iz zamrzivacaa jasno je da je sanducar portal u druge dimenzije u sledećem životu ženim samo koja donese sandučar u mirazjebale me nemice