Nikodije Posted January 11 Posted January 11 Nakon razvoda drugar mi je poklonio knjigu Džejmija Olivera da bi me zajebavao, a kad sam uzeo da čitam te recepte i sastojke deluje još komplikovanije od ovoga što aram kači ovde. 2
Seabass Posted January 11 Posted January 11 Oliverovi recepti su najlaksi za upratiti od svih drugih celebriti kuhara. Njegov vocni crumble recept mi je postao odlicna baza za razne kombinacije, vise puta sam pravio - cista perfekcija jednostavnosti i komfora. Osim toga, ne gura skupe sastojke za koje treba prodati bubreg, nego uglavnom ono sto se moze naci u svim supermarketima u UK. 2
Sandradjer Posted January 11 Posted January 11 50 minutes ago, Nikodije said: Nakon razvoda drugar mi je poklonio knjigu Džejmija Olivera da bi me zajebavao, a kad sam uzeo da čitam te recepte i sastojke deluje još komplikovanije od ovoga što aram kači ovde. Jel ovaj? Bas puno stvari spremam, nije toliko komplikovano
Nikodije Posted January 11 Posted January 11 4 minutes ago, Sandradjer said: Jel ovaj? Bas puno stvari spremam, nije toliko komplikovano Ovaj. Saću prelistam kad si me već naterala da ga potražim 1
Nikodije Posted January 11 Posted January 11 ...hm zapravo i ne deluje tako strašno kao pre 4 godine, kad sam ga prvi i jedini put uzeo u ruke. 1
Seabass Posted January 11 Posted January 11 I ma u toj 15 min knjizi jedan recept za zelene spagete koji sam pravio nekoliko puta i nije lose za brzi obrok. Skuha se neki zelenis tipa blitve i nekoliko cena bijelog luka skupa sa spagetama, a onda se samo odvoje spagete, a zelenis i cena izblendaju sa nesto parmezana i malo vode od kuhanja. Jednostavno i brzo. 2
Seabass Posted January 11 Posted January 11 Evo ga taj recept. Ko mrzi vegetarijanstinu moze klepiti krmenadlu umjesto rikote.
Sandradjer Posted January 11 Posted January 11 6 hours ago, Nikodije said: ...hm zapravo i ne deluje tako strašno kao pre 4 godine, kad sam ga prvi i jedini put uzeo u ruke. Sad samo da spremis nesto . Uzmi nesto lako za motivaciju
Sandradjer Posted January 12 Posted January 12 (edited) 20 hours ago, Sandradjer said: Samo da se ohladi. Lepo mirise Ovo je ispalo odlicno. Probala sam juce, bilo je toplo i nisam se odusevila. Medjutim, jutros hladno iz frizidera . Sledeci put cu samo da zapecem maline pre nego sipam ovaj zuti fil. Jedina mana je vreme pecenja, skoro sat i po. A pozitivno je kolicina koja se dobije Edited January 12 by Sandradjer 5
Boksi Posted January 12 Posted January 12 19 hours ago, Seabass said: Njegov vocni crumble recept mi je postao odlicna baza za razne kombinacije, vise puta sam pravio - cista perfekcija jednostavnosti i komfora. Ovaj?
Sandradjer Posted January 12 Posted January 12 13 minutes ago, Boksi said: Ovaj? Eee to je kralj svih kolaca. Spremala sam i sa jabukama i cimetom i razne kombinacije, sto mix voca, sto jedno voce. Dok je toplo sa kuglom sladoleda 1 1
Sandradjer Posted January 12 Posted January 12 6 minutes ago, Sara said: @Sandradjer daj recept za taj žuti kolac sa malinama, pliz🙏 Samo sam umesto dzema stavljala maline On 10. 1. 2025. at 20:57, Sandradjer said: Kaze Dzejmi da je kralj svih pudinga. Spremam se da spremim ovih dana 1
Ras Posted January 12 Posted January 12 (edited) 19 hours ago, Nikodije said: ...hm zapravo i ne deluje tako strašno kao pre 4 godine, kad sam ga prvi i jedini put uzeo u ruke. Ne znam da li da čitam kako je napisano, ili da učitavam značenje? Za ozbiljno, nisam siguran koliko je Džejmijev Petneostominutni obroci dobar početak, ali šta je tu je kad već imaš. Ti obroci zahtevaju relativno ozbiljnu pripremu u smislu nabavke sastojaka i multitasking u kuhinji. Dobra stvar je da sastojke i sadržaj obroka možeš da prilagođavaš onome što ti je dostupno ovde, a da učiš metode pripreme, kao i da odvojiš više vremena (od tih 15min) izbegavajući multitasking i radeći jedno po jedno dok se ne uvežbaš. Sama organizacija knjige je takva da maksimalno izlazi u susret čitaocu, ali mislim da su video prilozi kraće ili srednje dužine na YT od veće pomoći. Na YT kanalu DžO se gotovo sigurno može pronaći i većina tih obroka, pa ukrštaj. Prelistaću knjigu kad budem našao vremena, pa ću biti slobodan da ti predložim nešto. Po sećanju, možeš bez problema da pripremiš one juneće odreske sa prelivom od peršuna i limuna. Ne sećam se šta je tamo još prilog ili salata, ali za to ćeš se već snaći i sam. Edited January 12 by Ras 2
Ras Posted January 12 Posted January 12 Kuvam jagnjeću džigericu i srce. Sa šargarepom, celerom, glavicom crnog luka, čenom-dva belog luka, lovorovim listom, ruzmarinom, peršunom, biberom. Maramica je oprana i stoji natopljena vodom. Namera je da kuvane iznutrice iseckam, pa izdinstam sa lukom i šargarepom, pomešam sa kuvanim pirinčem, napunim maramicu, zalijem jajima i milaremom i zapečem. Valjda je sve ovo uobičajen postupak, po prvi put spremam i verujem da će biti vrh! Služim uz grčki jogurt, možda ga aromatizujem nanom. Za ovčije kiselo čekamo bolju snabdevenost lokalnih radnji. Salata će biti neka jednostavna zelena. Od juče imam i pileću supu sa povrćem. 1 1 1
Recommended Posts