Sandradjer Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Imam zamrznitu porciju kupusa sa junecim rebrima, ali nije kiseli. Takodje i 6 punjenih paprika To za vise dana je odlicna stvar, finansijski i nutritivno
Nikodije Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 Ne volim, nekako mi je čudan ukus odmrznutog kupusa. 1
igoraki Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 1 hour ago, Sandradjer said: Pun lonac pasulja zato sreca radost. Moze i da zaveje, i u minus da ode pasulj treba da se krčka, smanji malo ringlu 1
Eleniko Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 On 13.12.2024. at 0:19, Eleniko said: ubacio sam u tučanu posudu tri mesnata goveđa rebra dobro posolio, dodao beli luk u prahu i origano 2 manja crna/crvena luka 3-4 čena belog luka naseckana 1 konzervu muti paradajza dobro izmešao 30 minuta na 240C otklopljeno da uhvati koricu sad smanjio na 150 pa će 3.5h da se krčka tiho nisam imao više sastojaka, voleo bi da žena nije bacila celer iz frižidera ali jebiga to manito bit će stravica sutra toliko sam ovo promašio da je bio težak smehotres ukratko, ovih 30min na 240C je napravilo sralje da sam slikao jelo sve bi vam bilo jasno ali nemam kameru koja može da izvuče toliko nijansi crne pritom meso nije bilo nejestivo, naprotiv ispeklo se, smekšalo, nije izgubilo tečnost, nedaj bože presušilo samo spolja crno jer spoj visoke temp na početku i paradajza ispade poguban lepo zamišljen sos isto nagrabusio enivej izedoh meso, danas sam poslednje rebro otkostio, iseckao kao šavarmu i onda u vok sa prazilukom, batatom i još paradajza iz konzerve tako da ispade okej na kraju. gledaću da se ne blamiram ovako ponovo, ovo je bilo baš za babu čohano topić
Ras Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) Pečem jagnjeću nogu. Premazao sam je masl uljem, posolio i pobiberio, zasekao kožu i umetnuo beli luk i ruzmarin. Ide na vrh posude sa povrćem, pa u rernu prezagrejanu na 220C, pa odmah spuštenu na 180C, na jedno 1č45min do 2č. Povrće: štapići celera, krompir, šargarepa, komorač, crni luk. Čaša vode preko dna posude. Supa će biti od leblebija, sa crnim i belim lukom, celerom, šargarepom, začinjena lovorom, timijanom i limunom. Uz to caciki i pečeni patlidžan sa b lukom, peršunom, tahinijem, kozjim sirom i pečenim paradjzom. Za dezert urme i crna čokolada. Popio bih recinu, ali ne mogu sada da je jurim. Pored svega, bosonoga kontesa me podsetila na bolonjeze i sada mi se to jede. Edited December 15, 2024 by Ras 1 3
Sandradjer Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 8 hours ago, Eleniko said: toliko sam ovo promašio da je bio težak smehotres ukratko, ovih 30min na 240C je napravilo sralje da sam slikao jelo sve bi vam bilo jasno ali nemam kameru koja može da izvuče toliko nijansi crne pritom meso nije bilo nejestivo, naprotiv ispeklo se, smekšalo, nije izgubilo tečnost, nedaj bože presušilo samo spolja crno jer spoj visoke temp na početku i paradajza ispade poguban lepo zamišljen sos isto nagrabusio enivej izedoh meso, danas sam poslednje rebro otkostio, iseckao kao šavarmu i onda u vok sa prazilukom, batatom i još paradajza iz konzerve tako da ispade okej na kraju. gledaću da se ne blamiram ovako ponovo, ovo je bilo baš za babu čohano topić Uzmi asvagandu obavezno, i ne zezaj se neka bude organic 2
Sandradjer Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) 44 minutes ago, Ras said: Pečem jagnjeću nogu. Premazao sam je masl uljem, posolio i pobiberio, zasekao kožu i umetnuo beli luk i ruzmarin. Ide na vrh posude sa povrćem, pa u rernu prezagrejanu na 220C, pa odmah spuštenu na 180C, na jedno 1č45min do 2č. Povrće: štapići celera, krompir, šargarepa, komorač, crni luk. Čaša vode preko dna posude. Supa će biti od leblebija, sa crnim i belim lukom, celerom, šargarepom, začinjena lovorom, timijanom i limunom. Uz to caciki i pečeni patlidžan sa b lukom, peršunom, tahinijem, kozjim sirom i pečenim paradjzom. Za dezert urme i crna čokolada. Popio bih recinu, ali ne mogu sada da je jurim. Pored svega, bosonoga kontesa me podsetila na bolonjeze i sada mi se to jede. Svaka cast . Descalzas Reales jedu samo po originalnom receptu bolonjeze Edited December 15, 2024 by Sandradjer 1
Ras Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Neka ih! Moja će biti zadovoljna ponuđenim. Spoiler 1
duda Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 @askeladden mi poslao svoj recept, kod njega u cantucci ide maslac, kod @makaronee vidim ne ajde, mislim da ću sad oko praznika da probam i jedne i druge, ima kandidata za pojesti imam ideju i da ih (pošto će biti praznični, jelte) obogatim sa kandiranim nekim voćem, možda limun, pomoradža, tako nešto šta mislite ? 1
askeladden Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 I ja cu napraviti jednu turu na masti ,viste da vidim kako izgleda.
Eleniko Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 46 minutes ago, Sandradjer said: Uzmi asvagandu obavezno, i ne zezaj se neka bude organic suočeni sa mojom reakcijom na prvu tabletu ašvaganda balans koktela poklonili su mi još jednu bočicu tableta kad ću sve to da potrošim nemam blagog pojma 2
Ras Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 (edited) Šargarepa, crni luk, celer, stabljike peršuna i pržena ljuta sveža kobasica iz Morave, koja je poslužila da se aromatizuje ulje na tiganju. Na tom ulju je proprženo meso. Ispečen paradjz. Pečeni je paradjz izblendiran sa šljivarom iz konzerve. Prženo meso je odvađeno iz tiganja, tiganj deglaziran vodom kojom sam sprao konzervu paradajza, a onda prokuvao izblendirani sos. Odvadim sos od paradajza, omažem tiganj hlebom (mmmmmmm), dospem ulja, pa lagano dinstam povrće. Sa povrćem sjedinim meso. Dodam i pradajz sos. U različitim fazama pripreme koristio sam so i biber, mlevenu papriku, suvi bosiljak, sveži peršun, ruzmarin i lovorov list. Preostaje još da budem strpljiv. Zapravo, saundtrek uz koju sam pripremao sve ovo je jedno 4x4 Vivaldijevih godišnjih doba. Spoiler Edited December 19, 2024 by Ras 3 4
JakeBlues Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Ponuda sireva kod ovde nekoliko puta pominjanih Italijana s Kalenića. Ne znam odakle nabavljaju mleko, cenim da je i to svojevrsan izazov ovde u Srbiji, i ne znam može li s našim da se ima isti onaj ukus kao u Italiji, ali da se trude - trude se! Što se pak suhomesnatog tiče, mortadela im je vrlo dobra, a cene u rasponu 3000-3200-3500 din za kg. (masline-pistaći-tartufi). Lično najviše volim onu najobičniju sa celim zrnima bibera, tu nemaju, ali da ne cepidlačimo. Nduja im je od onih blažih, i vrlo je dobro balansirana, ništa od ukusa ne preovladava, mogu da je jedu i deca. Nije baš ona hard-core kalabrijska verzija ljute nduje, čisto da napomenem. Kupih za probu i neku njihovu verziju magnifico salame i ok je, ali opet nekako previše neutralnog ukusa po mom merilu. Ali kvalitetno rađeno, što bi mi rekli domaćinski, tu nema dileme. Svakako su pozitivna pojava i samo mogu da se nadam da će takvih proizvođača biti još više u budućnosti. 5 1
Recommended Posts