napadaj Posted Sunday at 22:30 Posted Sunday at 22:30 (edited) Šta fali piletini sa makaronama, konkretno fusili? Edited Sunday at 22:30 by napadaj 2
kipo Posted Monday at 11:06 Posted Monday at 11:06 E pa hvala vam. Dodao sam prasu. Nemadoh peršun. 3
Eleniko Posted Monday at 11:07 Posted Monday at 11:07 el to praziluk zoveš prasa. odakle ti to, iz kog si kraja...
Eleniko Posted Monday at 11:45 Posted Monday at 11:45 22 minutes ago, kipo said: Prasa, praziluk, poriluk... Sjeverna Bosna. a dobro to je turski/grčki izvorno
Ras Posted Monday at 11:53 Posted Monday at 11:53 Taj izraz prasa se sreće/sretao i na jugu Srbije. 4 minutes ago, Eleniko said: a dobro to je turski/grčki izvorno Murat iz Baba Zule je svojevremeno, a možda baš na koncertu u vreme Univerzijade govorio o tome u najavi za pesmu Spoiler
adam Posted Monday at 13:10 Posted Monday at 13:10 i u zapadnoj hercegovini je prasa. a bluk je saransak.
Eleniko Posted Monday at 13:14 Posted Monday at 13:14 2 minutes ago, adam said: i u zapadnoj hercegovini je prasa. a bluk je saransak. cist turczam, s tim da je najdalje poreklo vrv persijsko ili arapsko isto kao i karpuzi, pipun, kavada itd 1
adam Posted Monday at 13:16 Posted Monday at 13:16 Just now, Eleniko said: cist turczam, s tim da je najdalje poreklo vrv persijsko ili arapsko isto kao i karpuzi, pipun, kavada itd kavade obozavam. nije svaki paradajz kavada. 1
JakeBlues Posted Monday at 17:05 Posted Monday at 17:05 20 hours ago, aram said: skoro isto, samo dodam i biber i beli luk, trebalo bi i brašno u sos ali to preskočim, a timijan i estragon umesto peršuna. Jos jedan glas za estragon, naravno svez, sitno iseckan.
aram Posted Monday at 18:32 Posted Monday at 18:32 Fantastičan začin za piletinu, samo što ga ove godine baš slabo ima.
banatjanin Posted Monday at 19:52 Posted Monday at 19:52 Razbio sam karbonaru večeras! Konačno sam došao do idealne formule za proporciju jaja: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. Gvanćale, mic bluka, malo hcmulja, parmezana ohoho i široko dobrog bibera. Sve mi 5 ispalo, a za 5 je i ova hladna dalmatinska kupaža debita i maraštine kojom popravljam raspoloženje 4
renne Posted Monday at 19:54 Posted Monday at 19:54 1 hour ago, aram said: Fantastičan začin za piletinu, samo što ga ove godine baš slabo ima. posadiš pa nikne, rste kao korov
ultra plasticni Posted Monday at 21:53 Posted Monday at 21:53 1 hour ago, banatjanin said: Razbio sam karbonaru večeras! Konačno sam došao do idealne formule za proporciju jaja: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. Gvanćale, mic bluka, malo hcmulja, parmezana ohoho i široko dobrog bibera. Sve mi 5 ispalo, a za 5 je i ova hladna dalmatinska kupaža debita i maraštine kojom popravljam raspoloženje a sa cim umutis zumance? sa parmezanom pa u tiganj sa delikatesom ili kako
aram Posted Monday at 22:00 Posted Monday at 22:00 2 hours ago, banatjanin said: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. jaja L? moja mera je na 500 grama paste dva cela jajeta i tri žumanceta. i jebga, pecorino i to baš romano. ali razumem da ga tamo možda nije lako naći... 1
Recommended Posts