December 1, 2024Dec 1 Šta fali piletini sa makaronama, konkretno fusili? Edited December 1, 2024Dec 1 by napadaj
December 2, 2024Dec 2 22 minutes ago, kipo said: Prasa, praziluk, poriluk... Sjeverna Bosna. a dobro to je turski/grčki izvorno
December 2, 2024Dec 2 Taj izraz prasa se sreće/sretao i na jugu Srbije. 4 minutes ago, Eleniko said: a dobro to je turski/grčki izvorno Murat iz Baba Zule je svojevremeno, a možda baš na koncertu u vreme Univerzijade govorio o tome u najavi za pesmu Spoiler
December 2, 2024Dec 2 2 minutes ago, adam said: i u zapadnoj hercegovini je prasa. a bluk je saransak. cist turczam, s tim da je najdalje poreklo vrv persijsko ili arapsko isto kao i karpuzi, pipun, kavada itd
December 2, 2024Dec 2 Just now, Eleniko said: cist turczam, s tim da je najdalje poreklo vrv persijsko ili arapsko isto kao i karpuzi, pipun, kavada itd kavade obozavam. nije svaki paradajz kavada.
December 2, 2024Dec 2 20 hours ago, aram said: skoro isto, samo dodam i biber i beli luk, trebalo bi i brašno u sos ali to preskočim, a timijan i estragon umesto peršuna. Jos jedan glas za estragon, naravno svez, sitno iseckan.
December 2, 2024Dec 2 Razbio sam karbonaru večeras! Konačno sam došao do idealne formule za proporciju jaja: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. Gvanćale, mic bluka, malo hcmulja, parmezana ohoho i široko dobrog bibera. Sve mi 5 ispalo, a za 5 je i ova hladna dalmatinska kupaža debita i maraštine kojom popravljam raspoloženje
December 2, 2024Dec 2 1 hour ago, aram said: Fantastičan začin za piletinu, samo što ga ove godine baš slabo ima. posadiš pa nikne, rste kao korov
December 2, 2024Dec 2 1 hour ago, banatjanin said: Razbio sam karbonaru večeras! Konačno sam došao do idealne formule za proporciju jaja: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. Gvanćale, mic bluka, malo hcmulja, parmezana ohoho i široko dobrog bibera. Sve mi 5 ispalo, a za 5 je i ova hladna dalmatinska kupaža debita i maraštine kojom popravljam raspoloženje a sa cim umutis zumance? sa parmezanom pa u tiganj sa delikatesom ili kako
December 2, 2024Dec 2 2 hours ago, banatjanin said: na 200 gr paste jedno žumance i jedno celo jaje. jaja L? moja mera je na 500 grama paste dva cela jajeta i tri žumanceta. i jebga, pecorino i to baš romano. ali razumem da ga tamo možda nije lako naći...