Dada Posted October 8 Posted October 8 7 hours ago, dunja said: @Dada I, kakav je bio, jel si sve smazala? Odlican, mekan i ukusan! Nije veliki, ali taman da se pojede dok se ne osusi. U receptu kazu da se moze dodati malo oraha i cokolade, pa sam dodala par kasika mlevenih oraha (bolje da su bili seckani, ali ove sam imala) i lomljenu crnu cokoladu - preporucujem 🙂! 1
dunja Posted October 8 Posted October 8 2 hours ago, Dada said: Odlican, mekan i ukusan! Nije veliki, ali taman da se pojede dok se ne osusi. U receptu kazu da se moze dodati malo oraha i cokolade, pa sam dodala par kasika mlevenih oraha (bolje da su bili seckani, ali ove sam imala) i lomljenu crnu cokoladu - preporucujem 🙂! pitam se da li ce ChatGPT da izbaci isti recept ako mu dam isti prompt
Dada Posted October 8 Posted October 8 (edited) 2 hours ago, dunja said: pitam se da li ce ChatGPT da izbaci isti recept ako mu dam isti prompt 😂😂😂 Ne znam, probala sam jednom sledecu stvar: zadala sam ChatGPT-ju da mi napise sastav na temu kraj skolske godine za osmi razred osnovne skole, a odmah nakon toga je prijateljica uradila isto. Dobile smo razlicite sastave, koji su, po mom misljenu, i bez obrade zasluzivali cvrstu cetvorku kod strogog, a pet kod blazeg profesora/profesorke. Naravno da su imali slicne ideje (rastanak od drugova, novi pocetak, uspomene itd). Uzgred, nemam 15 godina Edited October 8 by Dada 1
aram Posted October 10 Posted October 10 u rerni je drunken baked beans sa kobasicama a ovo su šljive 1 1
aram Posted October 10 Posted October 10 11 minutes ago, dunja said: da se javiš ovde kad izvadiš iz rerne Na nau iting. 1
Ras Posted October 13 Posted October 13 (edited) Čorba od bundeve. Bundeva je ovoga puta pečena. Na zagrejanoj mešavini masl ulja i putera kratko sam propržio crni luk, jedna srednja glavica presečena na pola, par čenova belog luka, nekoliko listova žalfije, ubacio komade pečene bundeve, polovinu omanje kruške za svežinu, začinio biberom i muskatnim oraščićem, zalio vodom, pojačao vatru da provri, pa spustio da se lagano ukuva. Ne treba duže od pola sata. Kasnije sve ide u blender, a za garniranje sam ostavio komade pačene bundeve. Juneći ribić sa kajmakom. Spremao sam pre dve-tri nedelje po prvi put u životu (ne sećam se ni da sam ikada poručio u kafani) i pokušaću da ponovim tu magiju sa nešto većom količinom mesa ovoga puta! Ribić očišćen od masnih delova i sečen na krupne komade, posoljen i pobiberen ide na vrelo ulje uz masne delove i listove lovora i grančice ruzmarina da se zarrumeni sa svih strana. Odvadim meso, ispržim sitno seckani crni i beli luk, celer i omanji paradjz, vratim meso, zalijem vodom i kuvam poklopljeno najmanje sat vremena pre nego što dodam krompir i šargarepu. Kad meso omekne, presipam u grnčarsku posudu i zapečem u rerni, verovatno je dovoljno 10 do 15 minuta. Poslednjih par minuta obilno zaliveno kajmakom. Kajmak sam poluslučajno uboo prošli put - neki kraljevački mladi, čak vrlo mlad, ali koji je zadržao onaj fantastični mlečni ukus. Uz to pečem kruške, viljamovke, presečene na pola, sa puterom i služim sa orasima i onim fantastičnim Korab Trnica sirom sa začinskim biljem. Salata moravska. Kao da je čitavo leto nisam pripremao, a preskočili smo i Niš kada smo nedavno odlazili u te krajeve. Paprika je ispečena i čeka da se sama oljušti. Ako neće, moraću ja. Paradjz fantastičan! Edited October 13 by Ras 2 3
Ras Posted October 13 Posted October 13 Slika može, ne tražite više od toga Ovakvi komadi otprilike, ne mogu da svi budu jednaki naravno. Poklopac je 26 cm.
Svemir Zeka Posted October 15 Posted October 15 Da se pohvalim, svaka mi čast. 🤝 Kolač iz glave, kisela pavlaka, banana i borovnica, ima 15g šećera. Testo sam sama napravila jeeeej 3 2
Recommended Posts