Shan Jan Posted July 17 Posted July 17 Hej PPP kuvari, da li mozete pomoci ubogom amateru sa jednim glupim pitanjem? Naime volim da pecem ribu i koristim alu foliju i kao podlogu i da pokrijem da se ne osusi. I sve super ispadne osim sto mi se uvek zalepi donji deo za donju alu foliju. Imate neki trik da se to spreci?
aram Posted July 17 Posted July 17 ja to radim u papiru za pečenje poprskanim maslinovim uljem i nikad se ne zalepi. poturi ispod ribe tanke kolutove krompira ili limuna. 2 1
x500 Posted July 17 Posted July 17 Slicno. I ja koristim papir za pecenje kada spremam ribu u rerni. Ispod ribe mozes da stavis limun (tako ja radim, malo deblje snite, oko 1cm), krompir, mrkvu. Na taj nacin topao vazduh prolazi ispod ribe. 1
Shan Jan Posted July 17 Posted July 17 Sta stavljate preko da se ne isusi? Isto papir za pecenje ili nesto drugo? Mozda da poredjam po spargli? Ionako mi stoji, ne mogu da je gledam
x500 Posted July 17 Posted July 17 13 minutes ago, Shan Jan said: Sta stavljate preko da se ne isusi? Isto papir za pecenje ili nesto drugo? Isto papir za pecenje. Dobra je opcija da napravis "kesu" od papira za pecenje, kao sto je navela @Klara Da, mozes da koristis sparglu (smrznutu) ispod ribe 1
mire Posted July 17 Posted July 17 5 hours ago, Shan Jan said: Sta stavljate preko da se ne isusi? Isto papir za pecenje ili nesto drugo? Mozda da poredjam po spargli? Ionako mi stoji, ne mogu da je gledam jebo te špargla 1
Shan Jan Posted July 17 Posted July 17 4 minutes ago, mire said: jebo te špargla Oladi malo sa psovanjem, pls. 1
Serena Posted July 17 Posted July 17 Punjena paprika Ona mala svetlo zelena kakve ovde nema ni za leka. Kupili u Porecu pre neki dan tj kupio suprug ali samo 6kom Napravim nadev i preteram sa kolicinom. Inace je pravim u rerni tako sto prvo razmutim kasicicu brasna sa malo vode pa dodam tecni patadajz, naspem u podmazanu tepsiju (da bude oko 1.5cm dubine) i onda napunjenu papriku stavim u to. Elem ostalo mi nadeva i 1/3 tepsije prazna. Mole se Ras i Aram da ne citaju dalje Dumam ja u sta da stavim nadev, nemam nista zgodno za punjenje, uzmem dva veca krompira, presecem po duzini, izdubim ih i napunim. Jos uvek imam viska nadeva. Sta cu, sta cu, ma stavim ga u sos izmedju paprika, pokrijem alu folijom i turim u rernu. Ukusno je al nije za slikanje. Punjeni krompir mi se bas svideo 3 1 1
Ras Posted July 17 Posted July 17 (edited) Tikvice uvek možeš da puniš sa tim nadevom. Ne volim ih, pa i h ni ne pravim. Tako punjene tikvice je dobro začiniti svežom mirođijom. Ni tako ih ne volim Edit. Volim rasuti nadev. Edited July 17 by Ras 1
Serena Posted July 17 Posted July 17 12 minutes ago, Ras said: Tikvice uvek možeš da puniš sa tim nadevom. Ne volim ih, pa i h ni ne pravim. Tako punjene tikvice je dobro začiniti svežom mirođijom. Ni tako ih ne volim Edit. Volim rasuti nadev. Rekla sam ti da ne citas Mozes puniti tikvice ako imas Ako nemas napunis sta imas. Rasuti nadev mi je zeznuo sos, pirinac upio tecnost pa je ispao jako gust ali ukusan Nesto razmisljam sledeci put da pravim punjenu papriku bez paprike. Samo raspem nadev po sosu Vruce je nemojte zameriti
Frile Posted July 17 Posted July 17 10 hours ago, x500 said: Dobra je opcija da napravis "kesu" od papira za pecenje, kao sto je navela @Klara može i "kesa" (tačnije "koverta") od udvojene alu folije, riba se unutra faktički kuva u pari, to je fino ali već daleko od polazne ribe u rerni koja se zalepila za tepsiju a može i da se ubetonira u kuhinjsku so, nije uopšte teško ni strašno kao što zvući 1 1
aram Posted July 17 Posted July 17 Nisam čito! Ali ja uvek preteram sa nadevom, pa lepo dodam još i prezlu i jaje i napravim ćufte, složim ih imeđu paprika i to je to. 1
Recommended Posts