February 13, 20232 yr Jagnjeci putic u rerni, lagano pecenje od 3 sata, blagi zacini - so, biber, bluk i origano. Kao prilog bareni proso i kupus salata + zaziki za ljude koji mogu da jedu kupovne krastavce. Paralelno se kuva jagnjeca corbica sa paradajzom, blago ljuta
February 15, 20232 yr Rucak za danas: bakalar (malo se raspao kod okretanja), nesto kao daal (zeleno socivo, povrce i ljuto) i barena riza.
February 18, 20232 yr Хтео сам вечерас направити пицу, а мрзело ме ићи по састојке, па је испала од минимума састојака: брашно, ајвар, јаје и која трунка зачина.
February 19, 20232 yr Jagnjeci potaz - gusta paradajz corba sa povrcem i rizom. Dodat je seckani kolijander i skyr.
February 23, 20232 yr Blago ljut jagnjeci gulas sa pecurkama i kaprom je gotov. Kao prilog ide bareni krompir i mesana zelena salata. Edited February 23, 20232 yr by x500
February 24, 20232 yr Rucak je bio losos sa povrcem u sosu od crvenog karija i kosovog mleka, i pirinac. Nisam stigao da slikam :( Kasna vecera - dagnje sa paradajzom, persunom i mediteranskim zacinima + prepecen hleb.
February 27, 20232 yr On 15.2.2023. at 14:09, x500 said: Rucak za danas: bakalar (malo se raspao kod okretanja), nesto kao daal (zeleno socivo, povrce i ljuto) i barena riza. Bakalara posolis dobar prstohvat po komadu i ostavis tako pola sata .Isti tiganj napunis vodom dobro posoljenom i dovedes do pred kljucanje.Spustis bakalara na 6,8 minuta.Bez vrenja,samo da titra voda onako.Posluzis preliveno topljenim puterom ili proprzenom slaninicom i mascu,to je narodskija verzija
March 2, 20232 yr Na masti, malo putera i prstohvatu majcine dusice prodinstani mrkva i lukovi, dodana pileca prsa, zatim zuta babura paprika, praziluk i malo cili paprike, biber, so. Djeci ostavim jos par min u vrhnju. Ne znam postoji li vec ali mislim da bih trebao krstiti imenom, koliko puta sam pravio.
March 2, 20232 yr 23 minutes ago, kipo said: Na masti, malo putera i prstohvatu majcine dusice prodinstani mrkva i lukovi, dodana pileca prsa, zatim zuta babura paprika, praziluk i malo cili paprike, biber, so. Djeci ostavim jos par min u vrhnju. Ne znam postoji li vec ali mislim da bih trebao krstiti imenom, koliko puta sam pravio. Decu? Edited March 2, 20232 yr by Ras