Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

img_2067.jpg

ispod je proso a sos je cluk,crvena paprika i konzerva cerija

Imam pilecu corbu sa brokolijem. U serpi je i ne izgleda reprezentativno :D.

A ovo sam kupila da probam i sad ne znam sta cu s tim. Moze neka ideja 

IMG_20230208_125208.jpg

Edited by Sandradjer

pa sta pise na uputstvu za upotrebu?

2 hours ago, ivy said:

pa sta pise na uputstvu za upotrebu?

Sve je objasnjeno kako se sprema, i to je preliv za spagete (prukuva se u vodi, doda maslinovo ulje i buter). Mislila sam ako je neko koristio da kombinujem sa necim. Npr. moze neki sos od pecuraka da se napravi i ovo doda.

Iskoristicu svakako.

nemoj još i sos, samo proprži neke lepe pečurke na malo putera, sve drugo će biti overkill

zharka-zamorozhennyh-belyh-gribov.jpg

@aram

Da, da, lose sam se izrazila. Upravo to sto si predlozio sam mislila, rec sos mi se ubacila bzv. Ispobavam sutra i javljam utiske.

I da li da stavim celu kesicu, ima 100gr, za 500gr paste,  a sastav ne znam da li se vidi?

IMG_20230208_195624.jpg

Edited by Sandradjer

Celu kesicu, što da ne?

Veći deo te mešavine je, koliko mogu da vidim, dehidrirani crni luk.

Mislim da ne moraš da prokuvavaš u vodi, dovoljno je da sadržaj paketića ostaviš u toploj vodi oko pola sata ili sl. I onda kad odmekne prespeš sve zajedno u neku šerpu-wok-dubok tiganj i držiš na laganoj vatri da ispari višak vode. A  onda dodaš butera (ne štedeti, jednom se živi) i malo povećaš temperaturu da se to malo proprži. Lično bih tada  dodao i parmigiano reggiano i recimo jedan manji čen belog luka (narendan-pasiran), krupno mleveni crni biber... Ali ovo su tzv. "lične preferencije" :) Pred kraj ubaciš u to neke  skuvane al-dente taljatele, propržiš sve to zajedno još malo i serviraš.

15 hours ago, JakeBlues said:

Lično bih tada  dodao i parmigiano reggiano i recimo jedan manji čen belog luka (narendan-pasiran), krupno mleveni crni biber... Ali ovo su tzv. "lične preferencije" :) Pred kraj ubaciš u to neke  skuvane al-dente taljatele, propržiš sve to zajedno još malo i serviraš.

Pažljivo sa sirom i začinjavanjem, mešavina je slana kao vegeta.

Edited by msv

Tek sad videh da so pomenuše u delu o hranjivim sajstojcima. Onda u svakom slučaju na 500 gr testenine.

A sir po ukusu. :)

Edited by JakeBlues

3 minutes ago, JakeBlues said:

Što ne napisaše to u deklaraciji (da ima soli)?

Sastojci: crni luk (SULFITI), so...

1 minute ago, msv said:

Sastojci: crni luk (SULFITI), so...

Da, da, samo nisam obratio pažnju da ima 12.6% soli, što je zaista prilično.

Nisam čitao hranljive vrednosti, pa sam morao u hodu da prilagođavam. Na pikantnoj mešavini od paprika ne piše u gramima, računaću kao da je 12% :D

Da, slano je :D

Pola doze na 500 grama paste 

5 hours ago, msv said:

Pažljivo sa sirom i začinjavanjem, mešavina je slana kao vegeta.

Mesavina mi se nije nesto dopala, ali jestivo je. Tartufi se slabo osecaju 

Edited by Sandradjer

13 minutes ago, Sandradjer said:

Mesavina mi se nije nesto dopala, ali jestivo je. Tartufi se slabo osecaju 

koliko sam video tu tartufa ni nema.