JakeBlues Posted June 20, 2020 Posted June 20, 2020 Špagete "Aglio olio e peperonćino", varijanta "Ima se, može se" odn. "kad god ih pravim jedan italijanski šef kuhinje umre" Uočiti "uljeze". I kad je bal, nek je maskenbal - može i rendani parmezan. Imam i sliku tanjira pre nego što je olizan, ali iz razloga pristojnosti neću da je uploadujem na Forum. 1
Haralampije Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 pre je pripering neko kuking, pokupio sam stotinak malih stetocina koji su se dobrano uranili jeduci mi povrce po basti.neka ih sad nedelju dana da se ociste a onda
Bambula Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Kako ih spremaš?Ja imam jedan recept al uvek valja neki nov naučiti
Haralampije Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 2 minutes ago, Bambula said: Kako ih spremaš?Ja imam jedan recept al uvek valja neki nov naučiti Saznaces za nedelju dana, francuski, do jaja, kompikovan kao i sve francusko, pravim ga jednom u 10 godina jer me mrzi sve to
Mil@n Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Sinoć po prvi put u životu™ smućkao Lekosvačku Mućkalicu. Da budem iskren, razorio sam se, extra ispalo, još da sam mesto pekao na roštilju...
banatjanin Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 3 hours ago, Haralampije said: pre je pripering neko kuking, pokupio sam stotinak malih stetocina koji su se dobrano uranili jeduci mi povrce po basti.neka ih sad nedelju dana da se ociste a onda Genijalno! Izveštavaj, molim te! Nikad nisam spremao, ali francuski, odnosno, burgonjski, sa puterom i zapečeni u kućici, su sjajni. Sve drugo što sam probao, posebno neki paprikaš, bilo je grozno
beta Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 3 hours ago, Haralampije said: pre je pripering neko kuking, pokupio sam stotinak malih stetocina koji su se dobrano uranili jeduci mi povrce po basti.neka ih sad nedelju dana da se ociste a onda slobodno se javi ako ti treba još jer sam upravo uslovila pola velike kese te balave bagre. sutra kupujem beli luk i pravim witches brew da fajtam biljke. ako ni to ne pomogne ima da radi pužomor. čime ih pereš od sluzi, koprivom?
Haralampije Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 35 minutes ago, banatjanin said: Nikad nisam spremao, ali francuski, odnosno, burgonjski, sa puterom i zapečeni u kućici, su sjajni. E taj
Haralampije Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 13 minutes ago, beta kentauri said: slobodno se javi ako ti treba još jer sam upravo uslovila pola velike kese te balave bagre. sutra kupujem beli luk i pravim witches brew da fajtam biljke. ako ni to ne pomogne ima da radi pužomor. čime ih pereš od sluzi, koprivom? puno vode , sirceta i soli
Zverilla Posted June 29, 2020 Posted June 29, 2020 sinoc pravio a danas jeo (tikvice punjene sirom, paradajzom i kaparima) 1
Haralampije Posted July 1, 2020 Posted July 1, 2020 Posle pola dana ulazim u zavrsnu fazu spremanja francuskih puzeva.Prvo sam ih jednog po jednog oprao u vodi cetkicom, pa potopio u mesavinu vode, sirceta i soli.Posle 2-3 sata sam ih isprao od sluzi i stavio da se kuvaju za zacinima i vinom.napravio i "fil" kojim se pune kucice od putera, karanfilica,cimeta, bibera,m orascica, bluka,cluka,persina,soli. Sad sledi ciscenje puzeva i filovanje, pa u rernu preliveni vinom.Teska fizikalija...zato ih i pravim samo kad se pojavi Halejeva kometa
Recommended Posts