Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Špagete "Aglio olio e peperonćino", varijanta "Ima se, može se" odn. "kad god ih pravim jedan italijanski šef kuhinje umre" :)

IMG-20200620-195412.jpg

Uočiti "uljeze".

IMG-20200620-202917-DRO.jpg

I kad je bal, nek je maskenbal - može i rendani parmezan.

Imam i sliku tanjira pre nego što je olizan, ali iz razloga pristojnosti neću da je uploadujem na Forum.

• +1 1
Posted

pre je pripering neko kuking, pokupio sam stotinak malih stetocina koji su se dobrano uranili jeduci mi povrce po basti.neka ih sad nedelju dana da se ociste a onda :whistle:

NOmqyar.jpg

Posted

Kako ih spremaš?Ja imam jedan recept al uvek valja neki nov naučiti :D

Posted
2 minutes ago, Bambula said:

Kako ih spremaš?Ja imam jedan recept al uvek valja neki nov naučiti :D

Saznaces za nedelju dana, :tongue: francuski, do jaja, kompikovan kao i sve francusko, pravim ga jednom u 10 godina jer me mrzi sve to

Posted

Sinoć po prvi put u životu™ smućkao Lekosvačku Mućkalicu.

Da budem iskren, razorio sam se, extra ispalo, još da sam mesto pekao na roštilju... 

dxD1b4l.jpg

Posted
3 hours ago, Haralampije said:

pre je pripering neko kuking, pokupio sam stotinak malih stetocina koji su se dobrano uranili jeduci mi povrce po basti.neka ih sad nedelju dana da se ociste a onda :whistle:

NOmqyar.jpg

Genijalno! 

Izveštavaj, molim te! Nikad nisam spremao, ali francuski, odnosno, burgonjski, sa puterom i zapečeni u kućici, su sjajni. Sve drugo što sam probao, posebno neki paprikaš, bilo je grozno

Posted
3 hours ago, Haralampije said:

NOmqyar.jpg

slobodno se javi ako ti treba još jer sam upravo uslovila pola velike kese te balave bagre. 

sutra kupujem beli luk i pravim witches brew da fajtam biljke. ako ni to ne pomogne ima da radi pužomor.

čime ih pereš od sluzi, koprivom?

Posted
35 minutes ago, banatjanin said:

Nikad nisam spremao, ali francuski, odnosno, burgonjski, sa puterom i zapečeni u kućici, su sjajni. 

E taj :cool:

Posted
13 minutes ago, beta kentauri said:

slobodno se javi ako ti treba još jer sam upravo uslovila pola velike kese te balave bagre. 

sutra kupujem beli luk i pravim witches brew da fajtam biljke. ako ni to ne pomogne ima da radi pužomor.

čime ih pereš od sluzi, koprivom?

puno vode , sirceta i soli

Posted

sinoc pravio a danas jeo

(tikvice punjene sirom, paradajzom i kaparima)

IMG_20200628_195651.jpg

• +1 1
Posted

Posle pola dana ulazim u zavrsnu fazu spremanja francuskih puzeva.Prvo sam ih jednog po jednog oprao u vodi cetkicom, pa potopio u mesavinu vode, sirceta i soli.Posle 2-3 sata sam ih isprao od sluzi i stavio da se kuvaju za zacinima i vinom.napravio i "fil" kojim se pune kucice od putera, karanfilica,cimeta, bibera,m orascica, bluka,cluka,persina,soli. Sad sledi ciscenje puzeva i filovanje, pa u rernu preliveni vinom.Teska fizikalija...zato ih i pravim samo kad se pojavi Halejeva kometa :D 

rxwrt2Z.jpg

kolUhCM.jpg