Frank Pembleton Posted April 19, 2020 Posted April 19, 2020 Ode u relnu[emoji769]... Shiit has hit the fan...
Valk Posted April 19, 2020 Posted April 19, 2020 (edited) Danas sam prvi put pekla meso u zemljanom saču. Svinjski vrat i juneća plećka, krompir, šargarepa, smeđi vrganji, suve šljive. Začini dabome. Edited April 19, 2020 by Valkyrie
JakeBlues Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Svinjetina u slatko kiselom sosu, karantinska modifikacija recepta. Originalno ide ananas, ali eto desilo se da u kući nemamo ni jedan (kako se to desilo živ nisam...). Stavljao sam nekad umesto ananasa nektarine, one čvrste i bivalo je super, pa kako su nektarine neke rodjake breskvi, a imadoh jednu konzervu njih u šećernoj vodici... Eto, sve samo namestilo. A ostalo i breskvi i za neki desert popodne.
Valk Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 4 hours ago, ivy said: otkud ti vrganji? Šampinjoni, lapsus.
Frank Pembleton Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 I mi corbas' pasulj.... @JakeBlues sta si sve stavio u tiganj, ne racunajuci meso
JakeBlues Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 Šargarepe, zelene paprike šilje s pijace, neke crvene i narandžaste paprike šilje što se kupuju u pakovanju u Lidlu, jedan crni luk osrednje veličine isečen na rebarca, jedan čen belog luka, pasiran. Posle dodate pomenute breskve iz kompota. Sos standardan od sirća i šećera. Meso je trebalo obložiti i susamom ali nisam imao. Nije loše ispalo ni ovako.
renne Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 domaća pileća supa se krčka posle toga pohujem patlidžane
JakeBlues Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 (edited) Rešio da probam kinesko povrće za stir fry kao i wok sos iz Lidla. Piletina, malo kikirikija, paprika, šargarepe kao osnova. Povrće iz konzerve je ok (bambus, šargarepa, pečurke, baby corn, klice) ali ga relativno malo ima, pa više dodje onako da upotpuni ugođaj nego što bi se neko od toga najeo Sos za wok je, iako piše indonežanski, za moj ukus previše neutralan. Korigovano s malo belog luka i belog bibera. Prženo u batchevima pa na kraju spojeno i preliveno sosom. Piletina bila u "marinadi" od soja sosa, s malo sode bikarbone i gustina, i zato je tamna, nije od sosa. Mada je i sos te boje. OK je, ali nothing to write home about. vault boy baseball Edited May 3, 2020 by JakeBlues
Ras Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Spremio sos od paradajza, sa peršunom, belim lukom i suvim vrganjima, a ovo povrće je već u rerni, pa sledi sjedinjavanje. Sve već tako miriše, da ne mogu da sačekam da se ispeče.
Zverilla Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 burgeri, salata, paradajz, krastavcici, cedar, slanina, luk pecen u foliji sa ruzmarinom
Recommended Posts