duda Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 (edited) haha, u taškentu i to na najzapadnjačkijoj pijaci u gradu, žene hodaju i sve u naramcima (kao drva) nose i prodaju goveđe noge, sa sve papcima tamo je to vrhunska delicija, mislim supa od tih papaka, pa u njoj kilo mirođije a služi se u činijama sa sve tim papkom unutra ja morala da probam u jednom situaciji gde nije bilo izvlačenja, ali bogme, supa je bila čista desetka inače, je, čim se spusti ispod 100 stepeni, čist želatin Edited October 19, 2019 by dùda
aram Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 Kupio neki vinov list koji nikad ne kupujem, nije bilo drugog. Jtžm, ko da su namerno bušili rupe u svakom. Na kraju sam umesto sarmica složio nekakvu musaku, ali nisam nezadovoljan - ako ništa, trebalo mi je tri puta manje vremena.
gospa buba Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 3 minutes ago, aram said: Kupio neki vinov list koji nikad ne kupujem, nije bilo drugog. Jtžm, ko da su namerno bušili rupe u svakom. Na kraju sam umesto sarmica složio nekakvu musaku, ali nisam nezadovoljan - ako ništa, trebalo mi je tri puta manje vremena. pretpostavljam da je slaganje sarme u vinov list jednako trpanju zive hobotnice u najlon kesu
aram Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 Jok bre, prosto je. Mislim, osim kad je svaki bušan, onda je nemoguće. Meni uvek bilo lakše umotati sarmicu u vinov list nego u zelje. Al zelja ovde i nema
aram Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 Lako je vama da zajebavate, umesto da pošaljete malo zelja, malo ajvara, malo kajmaka...
aram Posted October 20, 2019 Posted October 20, 2019 neću bre, zezam se, ješću kad dođem. a i ne smem mlogo ljuto...
duda Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 ja ove godine za slavu savijam sarmu od raštana pretoplo je za klasičnu @aram, probaj sarmu od raštana, ta je tek prava, pa sa kiselim mlekom, a raštana bi trebalo valjda da bude i kod tebe
aram Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 1 hour ago, dùda said: ja ove godine za slavu savijam sarmu od raštana pretoplo je za klasičnu @aram, probaj sarmu od raštana, ta je tek prava, pa sa kiselim mlekom, a raštana bi trebalo valjda da bude i kod tebe to ovde izgleda ovako i tvrdo je ko đon, jedino se skuva ako ga isečeš na trakice...
duda Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 12 minutes ago, aram said: to ovde izgleda ovako i tvrdo je ko đon, jedino se skuva ako ga isečeš na trakice... pa tvrd je raštan i ovde, pa se skuva i da to je baš to ako ti se skuva na trakice, skuvaće se i kada je ceo, samo ta sarma mora da se krčka, vremenski isto kao i sarma od kiselog kupusa ali je zato prava, ni nalik tim tricama od zelja i sl
aram Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 viš ti bre kolko je ovo? kupovao sam ja i tamo raštan, nikad nije bio ovako velik... i dobro, treba mu da se skuva, fakat, ali nisam nikad voleo sarmu od raštana, samo sa suvim mesom
adam Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 za sarmu (japrak) se koristi mladi rastan koji je dosta manje zilav i debeo od ovog zapadnjackog. i liske su velicine shake. kuva se do sat vremena, ne duze. bar tako moja majka radila. meni najdraza sarma. mislim da smo se vec svadjali oko toga da li je japrak s vinovom lozom ili rastanom. u mojoj familiji i okruzenju japrak je u rastanu a loza se koristi za jalan dolmu. i jalancici su uvek bez mesa, filuju se s dosta dinstanog mladog luka, pirinca i nane/mente. ne valja zapadnjacki rastan, probao sam ja da pravim tako sto sam prekrajao te lepeze al nije vredno truda. ukus pomalo lici al nije to to.
Recommended Posts