Аврам Гојић Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Kotlic gulasa na vatri, dzek denijels u casi, ahhhhhhh
Аврам Гојић Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 (edited) Nije vise now cooking, ali zelim se pohvaliti da sam skuvao prvi gulas u kotlicu i da sam izuzetno zadovoljan kako je ispao. Velika zahvalnost ide kapetanm-u koji mi je pomogao beskrajno dobrim savetima. Vatra je napravljena od kombinacije cumura i suvog granja: cumur je dao stabilnu toplotu, a granje je pomagalo da se vatra povremeno lepo pojaca.Napomena: kotlic prima 10 litara do donjeg ruba.Sad cu kao Yoyogi.Pocetak: mesar Pokrajac sece tri kilograma juneceg mesa od plecke. Nikako but, suvise je zilav za ovu akciju.Vredne zenske ruke daju doprinos u skladu sa svojim sposobnostima i tradicionalnom ulogom u drustvu. Na tri kilograma mesa, iseceno je dva kilograma luka.Luk pocinje da se dinsta na ulju, natenane, da ne izgori. Dinstanje je potrajalo oko 1 sat. Tu su i jedna veza zeleni i glavica belog luka.Meso je stavljeno sa lukom, pa przeno sa njim. Onda: dodat 1 litar smederevke (drzane na suncu da se zagreje), lovorov list, horgoska slatka paprika, malo ljute, majoran, dve kesice bibera u zrnu i jos nesto vode da ne bude pregusto i da ne zagori.Meso je gotovo potpuno skuvano. Povremeno se dodaje voda, a sipam i pomalo dzeka denijelsa, daje lepu aromu.Tradicija se nastavlja, zene seckaju, dabome.Kraj. Sipan litar soka od paradajza, pre cega je u kotlic otislo i kilo i po krompira. Hteli smo ih u zar, ali smo shvatili da nas mrzi da cekamo. Krompir je prvo napola skuvan u drugoj serpi, pa dodat ovde da upije ukus i to je bilo besprekorno. Edited July 9, 2012 by Marko M. Dabovic
Indy Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Sad cu kao Yoyogi.To je bila 1 dobra stvar u vezi s njim. Nadam se da će se i drugi povessti za tim primerom. Pođoše mi sline.
assück Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 mogu samo da primetim da ti je paradajz savrsenog oblika, da lepo iygleda u salati, ne dao bog da ima nekih napuklina i nepravilnosti pojeo bih ti sav gulasz sa sve kotlicem
Аврам Гојић Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 pojeo bih ti sav gulasz sa sve kotlicemnikakav problem, nadjite negde dvoriste u ladovini, a ja cu da kuham
cmrlj Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 arabjate, letnja verzija: iseckala paradajz, dodala puno svezeg bosiljka, tri cena izrendanog belog luka, peperoncino, so, mirisljavo maslinovo ulje i skuvane spagete. nikakvo zakuvavanje. ajme sto je dobro.
InvisibleLight Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 arabjate, letnja verzija: iseckala paradajz, dodala puno svezeg bosiljka, tri cena izrendanog belog luka, peperoncino, so, mirisljavo maslinovo ulje i skuvane spagete. nikakvo zakuvavanje. ajme sto je dobro.jao isto. taman krenula da napisem kako ima na forumu krmacha koja moze da pojede 450g!!! testenine (a nick joj je invisblelight), preliveno arrabiatom, opet i opet..puuuuuuuuno paradajza, kiselo, osvezava, bosiljak cerupam ko luda (mislim da cu ga za par nedelja ceo ocerupati, ne stigne narasti kliko ga trosim), bluk, ooil, malko i sheceraovaj put koristila spirale, one talijanske sto uvozi konzum (K marke)nije mi dobro al na dobar nacin, osecam se blazeno, kao sv.tereza u zanosu u stvari savrseno mi je
cmrlj Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 450g? rispekt a ljuto? jedna moja drugarica, dok je zivela u inostranstvu, redovno isla u neki italijanski restoran i uvek narucivala "arabjate, al da ne budu ljute". tako to bilo dok joj nisu dosli rodjaci iz italije, pa se jedne veceri posvadjali, a dete izjavilo da je tata arabjato. ova moja posumnjala, pa pitala sestrica sta znaci arabjato. ljuto, odgovorilo dete :D
kapetanm Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Daboviću, ovo je do jaja, po slikama.I tebe interesuje koncertna fotografija? Kraj talenta za gastro fotografiju? Baci se u te vode, zamisli kapi gulaša u makro modu kroz koje prodire zadnji sunčev rumeni zrak...
InvisibleLight Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 450g? rispekt a ljuto? jedna moja drugarica, dok je zivela u inostranstvu, redovno isla u neki italijanski restoran i uvek narucivala "arabjate, al da ne budu ljute". tako to bilo dok joj nisu dosli rodjaci iz italije, pa se jedne veceri posvadjali, a dete izjavilo da je tata arabjato. ova moja posumnjala, pa pitala sestrica sta znaci arabjato. ljuto, odgovorilo dete :D:)da,ljuto - zaboravih pomenuti red paper, al u formi flakes ih stavljam, nema je jos sveze na pijacama,jel?tu sam turila 1,5 malu kasiku, ljuto je to ko djavoja dok nisam (na)ucila talijanski mislila sam da je to arrabiato vezano za arabiju i neke njihove zacine..:)ps. ja sam od onih sto jede jaaaako brzo tako da izjedam velike kolicine. plus u odbranu ide to sto uzvodno plivanje izgladni vise od bilo koje druge fizicke aktivnosti
Recommended Posts