Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

http://daninakuhinja.blogspot.com/2014/07/heljdopita.html

Recept sam izmenila za:

-  brašno- uzela heljdino Danubius (gotova mešavina 30% heljda, 70% pšenica)

-  sir, umesto zlatarskog svež kravlji 45%mm Vindija + malo soli

-  oblik tepsije, za moju treba 1,5 palačinka po sloju.

Edited by halloween

• Replies 11.1k
  • Views 809.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

Hvala!

Prekjuče prvi put ukiselio mleko. Bilo je dobro pa sam danas ponovio.

Mleko koje sam danas kupio je neuporedivo sa mlekom od prekjuče: isti procenat mm deklarativno, a ovo danas ima ozbiljan kajmak nakon kuvanja.

Jedva čekam da probam sutra.

Dizmana Böreği

hamur-isleri-trf.jpg

+ stejk sa zelenim biberom i gomila zelene salate

Edited by aram

Pravim lazanje, klasične

Dizmana Böreği

hamur-isleri-trf.jpg

napiši, molim te, kada stigneš kako praviš ovu krasoticu.

imam ove semenke (čurakot?) i eto sjajne prilike da ih upotrebim.

za testo: 400gr brasna, 1 belance, 250ml mleka, kvasac, kasicica secera, kasicica soli. umesis, ostavis sat vremena da naraste, podelis na loptice velicine oraha i poredjas u tepsiju. pokrijes i ostavis jos pola sata da raste

preliv: jogurt, zumance, soli po ukusu umutis. na tihoj vatri rastopis 60gr maslaca u 60ml ulja i polako, stalno mesajuci, dodas u preliv.

rernu na 180, polijes hlepcice ravnomerno, pospes susam, curakot, lan, kim... sta vec, i oko pola sata peces.

edit: ovo je osnovna varijanta, moze se i napraviti nadev pa puniti. mesom, sirom i blukom, sirom i spanacem, prazilukom i jajima, sta god...

Edited by aram

hvala arame. pravim sutra da se familija raduje.

arame :ziga:

Arame jel preliv preliješ dok je nepečeno testo? I koliko otprilike pečeš?

Poslato sa WC šolje by BVK

da, prelijes pre nego sto gurnes u rernu, peces oko pola sata, zavisi to od rerne.

edit: ja cu sledeci put malo smanjiti kolicinu masnoce, odlicno mi je bilo dok je bilo vruce, ali kad se ohladilo bilo mi premasno. doduse, verovatno i zato sto sam umesto jogurta koristio 30% pavlaku :D

Edited by aram

Dizmana Böreği

hamur-isleri-trf.jpg

ajao!

oh™.

meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja  :lolol:

a ono ustvari nikakva hrana..

Edited by ivy

meni smesno kako se svi popalite kad neko okaci neko testo pa onda naredne tri strane o tome,ko o onim darlinginom bureku iz tiganja  :lolol:

a ono ustvari nikakva hrana..

aj malo tolerancije, ne možemo svi da živimo na krmećim glavudžama :p