Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

anakonda s makom i anakonda s orasima 

kako se prave zmijurine?

Posted

So tempting!

Inače, stignem i ja skuvati.

mkj2tt.jpg

dqt453.jpg

jao mau, pa ti postajes prava majstorica! ovo odlicno izgleda, sta je tacno? skrabni recept, pliiiiiiiiis :-)

Posted

Najprostije nešto. Uzmu se fileti lososa, posole i pomažu dižonom. U multipraktiku na dva okreta smrvim dve šake običnih oraha, pomešam sa kašikom prezle, rendana limnuova korica, listići svežeg ruzmarina, biber i tri-četiri kašike maslinovog. To se onda utapka po vrhu, prstima najbolje, pa ostaviš 2h u frižideru pod folijom. Onda se peče na 180 oko dvadesetak minuta. Ako su tanji fileti, mogu i petnaestak.

Krompir se skuva na pola, onda se položi na pleh, špargle sveže se poredjaju pored, pa se poprska sve maslinovim i morskom solju i listićima ruzmarina. I celim spljeskanim čenovima belog luka u opni.

Posted

Stvarno super izgleda ovaj losos. Baš me zanima kako li se slaže sa orasima :)

Posted

ostalo pola testa za pita kruh u fridžu, pa uzeo šaku fete, dva jajea, lopatu spanaća i kanticu bluka, zamešao, pa sad smišljam u koju formu da urolam sve to, da li u jednu veliku zmiju, manje odvojenih, ili možda čak i na otvoreno u pica formi.

Posted

kako se prave zmijurine?

ovako

secer sam smanjila na minimum, tri kasike u testo, dve u fil. sir abece, ulje maslinovo. nista stavljala ni ovaj secer odozgo, nit sam premazivala jajetom, nego sam kad se ispekla premazala s malo razvodnjenog dzema od kajsije. jednostavan i brz recept, ne moras cak ni mikser da palis.

jedna doza jedna zmija, sto je dovoljno. pravila 2 za puno gostiju. 

Posted (edited)

napravio neke socko rolnice koje uopšte nisu loše ispale. 

pileće belo i crni luk prodinstao na malo ulja, začinio solju i biberom. 

narednao crveni kupus, šargarepu i rotkvice.

srolao tu mešavinu povrća i mesa u kore za gibanicu. propržio pet minuta uz okretanje. 

spremio umak - sitno seckani đumbir, soja sos, riblji sos, sitno seckana ljuta crvena papričica, med, sok limuna, malo belog luka. ubacio i zdrobljenog kupovnog prženog kikirikija. 

Edited by pacey defender
Posted

egg-yolks.jpg

Mala expertiza:4 sveza jajeta iz marketa,pecena na masnoci vec koristenoj za nesto drugo ? :D

Posted

kako si ga prepozno da nije domace jaje? 

Posted

kako si ga prepozno da nije domace jaje? 

bleda zumanca

Posted (edited)

bleda zumanca

WRONG.

veca je sansa da u prodavnici dobijes narandzasto zumance, zato sto se u industrijskoj prehrani pilica koristi hrana koja sadrzi visok procenat karotenoida, supstance koja daje crvenu nijansu zumancetu, kao i potkoznom tkivu pileta.

ista supstanca daje se i vestacki gajenim lososima, da bi bili sto crveniji.

poenta: narandzasta boja zumanceta nije indikativna ni na sta drugo osim na prisustvo karotenoida. 

Edited by Грешни Василије