Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

prijeo mi se bahat đuveč, pa ga i pravim. gomila cluka i bluka, šargarepa, grašak, boranija, pelat, krdo začina i diferencijalni pirinač.

• Replies 11.1k
  • Views 809.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

prvo ovogodišnje zelje

Spring rolls. Prvo ću da namotam 100 komada, a onda ćemo da se razvalimo ko :piggy:

Kod nas ili preko? U sta ih motas?

Kore za gibu.

Ja sam mislio da potrazim prave kore za to kod Kineza u bloku 70 al nikako da stignem. Probaj onaj thai slatko ljuti cili sos preko njih. Onaj Indonezanin sto je bio na Bulevaru ga je obavezno stavljao i bruka su sa njim.

edit: ovaj

post-49-14018055652558.jpg

Edited by katamaran

Imam samo Pemy, poslužiće :lolol:  Btw, od čega su te prave kore za spring rolls?

Edit: sad gledam, ma standardne kore od koradžije, najčešće. Pšenično brašno i voda :lolol:  Vijetnamci furaju pirinčane...

Edited by Skyhighatrist

Može li recept?

Dolazi mi majka u goste, trebalo bi da joj dokažem da sam izrasla u ženu i domaćicu :)

Može li recept?

Dolazi mi majka u goste, trebalo bi da joj dokažem da sam izrasla u ženu i domaćicu :)

pa za slucaj majke, slabo ce ti spring rolls pomoci, sarme il punjene paprike su za to :)

Moja majka nema prevelika očekivanja  <_<

Je l se povrće dinsta pre uvijanja u kore ili ne?

Imam samo Pemy, poslužiće :lolol:  

Odlican je pemy al mi nije za rolnice. Slatko ljuti je prava stvar za njih.

Edited by katamaran

Kore za gibu.

+1

nije baš nalik na prave spring rolse, malo su podebele kore, ali je ukusno

ko nije vičan motanju rolnica rodiće mečku. još ako se kore brzo suše pa postanu krte, kuku 

povrće se ne dinsta unapred, taman posla, samo se uvijeno u koru potopi u ulje.

obavezno light soja sos i slatko ljuti za umakanje pri konzumaciji, mmm

Edit: prebacio rolnice na recepte.

Edited by Skyhighatrist

anakonda s makom i anakonda s orasima 

2n278l.jpg

Edited by darling

So tempting!

Inače, stignem i ja skuvati.

mkj2tt.jpg

dqt453.jpg